A mnie ani trochę nie zachęca. Zrozumieć ich to jest po prostu... I tak, że niby zaraz zjedziecie, że przecież co ja robiłęm w szkole, że mogłem się uczyć Angielskiego... Ano przeczytam sobie forum, czasem napiszę posta, i do widzenia. Więcej nie potrzebuję na razie. Dokumentację czegoś też oarnę, więc?
ja ich nie zawsze rozumiem. Jak do mnie mówią to tak, ale jak między sobą to nie zawsze. Ja jakoś miałem tak, że na żywo jednak lepiej niż w internecie, nie wim czemu.
undefined method 'signature' for # (NoMethodError)
właśnie słuchowiska są za proste trochę, oni za ładnie tam gadają. Taka gra o tron jest dobra na brytyjski, bo tam są ludzie z całej Brytanii, włącznie z jakimiś ciężkimi północnymi akcentami i innymi takimi, lepiej się osłuchać. BBC to często posh brytyjski jak królowa.
Słuchowiska są za proste? Oj, czekaj, Mikołaj... Ja ci takie słuchowiska pokażę, że się jeszcze będziesz zwijał ze złości, że ani słowa nie rozumiesz. :D
Tam właśnie jest dużo różnych akcentów. Zależy jeszcze, czego słuchasz. BBC różne rzeczy robi.
Pokaż pokaż, przyjmę z otwartymi ramionami. No że różne rzeczy robi to fakt, Sherlocka robi na przykład, a od takiego Cabin Pressure jest to z 10 razy trudniejsze.
Znam ze 3 odcinki, chcę poznać więcej, ale na razie cisnę seriale, puki mam Netflixa i dostępy gdzie trzeba. Zawsze chciałem znaleźć brytyjski odpowiednik jakichś trudnych spraw albo rodzinki.pl. O ile w Polskim wykonaniu takich seriali nienawidzę to trzeba im przyznać, że tam jest dużo takiego codziennego słownictwa, jakiego się na prawdę używa. Na mój angielski to by idealne było, bo ja ci potrafię wymienić zalety 12 factor applications i rozwodzić się nad takimi rzeczami, ale już w restauracji to by mi się słownik przydał.
Akcentów jest dużo w bbc, ale nadal są wyczyszczone. Poprawne. DOpracowane. Oni wszystko tam muszą głosem zagrać, nic nie dopokazują itd. WIęc to nie do końća zawsze jest naturalne. CO do rodzinki pl, bardzo proszę, szukaj, przecież ten serial jest na licencji.
rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.
Brytyjczycy jak Brytyjczycy, ja z nimi problemów teraz nie mam, jestem obecnie w Londynie, więc mam na świeżo. Ale Irlandczycy jak zaczną do siebie nadawać... TO jest magia. :D
#StandWithUkraine
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
Najśmieszniej było, jak leciałęm samolotem. Typo przyszedł do mnie, żeby mi pokazać, jak to wszystko wygląda. Ja do niego, że wiem, a on tak sę zdziwił, no ale sobie poszedł hehe :D