obóz ICC
Wróć do Inne#181 jamajka
WYślij wyślij.
#182 mikolajholysz
przekazane
#183 mikolajholysz
@ja-majka Grupa na fb? Jaka grupa na fb? Czemu ja nic nie wiem?
@zuzler jasne, bardzo chętnie. Choć nie wiem w sumie, czy pociągiem a nawet jeśli pociągiem to i skąt, moja rodzinak dzień wcześniej jedzie na wakacje i mam 0 informacji, jak to będzie wyglądać. Może mnie ktoś podrzuci samochodem, może
faktycznie pociągiem ale nawet jak pociągiem to nie wiem w sumie, jak my byśmy się mieli tam na docelowym dworcu ogarnąć.
#184 talpa171
No tak, pewnie ja coś przegapiłem, to najbardziej prawdopodobne jest, ale mi grupa na FB też umknęła. :D
Maju, tłumacz się. :P
#185 jamajka
A ja wiem? Zajrzyj na fb.
#186 papierek
no właśnie, a skąd pomysł był z krakowem, to też ciekawe
#187 mikolajholysz
stąd, że Tomkowi wygodnie?
#188 papierek
aaa, dobra, nie wiedziałem że on z krk
#189 talpa171
Tomek jest z Krakowa, więc może będzie próbował przegłosować ten pomysł.
Ale, tak jak pisałem wyżej, większość jest z okolic Warszawy.
#190 papierek
ogólnie rzecz biorąc, dla mnie ważniejsza jest cena niż to skąd wyjedziemy. Przy czym przy naszym stanie finansowym ta cena mniejsza jest zdecydowanie lepsza. :D
#191 mikolajholysz
no jeśli autobus to pewie z Krk, bo pono bliżej, ale z drugiej strony do Krk też się trzeba dostać
#192 jamajka
Ale taniej nam się dostać niż tomkowi samemu w tę i z powrotem
#193 papierek
no z tego co wiem, tomek odrzucił samolot całkowicie z racji właśnie na koszta, a też trzeba zauważyć, że im bliżej wyjazdu tym ten samolot będzie droższy, także ten. Autobus. Ale pociągi do krk to groszowe sprawy, jeszcze ze zniżkami, pytanie jeszcze jak znaczące są różnice itd, fakt że w naszym wypadku transport im tańszy tym lepszy, już nie istotne skąd
#194 talpa171
No taniej, bo niewidomy plus przewodnik. Ale chyba nieparzyści jesteśmy. :D
Chociaż, jeśli Julitka jest z okolic Warszawy, to akurat są 4 osoby.
#195 jamajka
Polskimi liniami z wawy było po trzysta ileś, a on na bank liczył więcej za samolot.
#196 Julitka
Ej ej, ta grupa nie jest na Fb, tylko na Messengerze!
#197 papierek
słuchajcie, bo nie ogarniam, jak wypełnić niektóre pola na tym koncie icc, dajmy za przykład takie jak oceniasz swoje zdolności w poruszaniu się? Pomoc niepotrzebna, czaami potrzebna czy pomoc potrzebna? Co to dla nas oznacza? Przecież wiadomo, że pomoc potrzebna jak nie znamy budynku i tak dalej, ale nie wiem co w praktyce się zaznacza. Ktoś coś więcej może powiedzieć? Albo, co wpisać w polu nazwa zaburzenia wzroku? :)
#198 talpa171
Noo, OK. Na Messengerze widzę. Czyli to konwersacja bardziej. :P
#199 talpa171
Radziłbym, Papierek napisać, że pomoc czasami potrzebna. Bo np. nie potrzebujesz pomocy przy ogarnianiu samego siebie i poruszaniu się w małej przestrzeni, ale właśnie jakieś poruszanie się po budynku albo podczas Excursion Day - tutaj już pomoc by się przydała.
#200 Zuzler
Mikołaju, piękna sprawa jaką jest asysta na dworcu kolejowym powinna Ci wiele dać. Jeśli ogarniemy jakiś jeden pociąg i oboje zażyczymy sobie asysty, to tak na chłopski rozum pomogą obojgu, a więc się raczej spotkamy