obóz ICC
Wróć do Inne#261 denis333
No nic. Pomyślimy. A jak by ktoś potrzebował pomocy z dźwiękiem to do tomeckiego, ewentualnie do mnie. również coś tam wiem i służę pomocą.
#262 zywek
Żadnego ICC
Przeraza mnie Brytwański i to nic nie zmieni. Będę go słuchał 100 lat i nigdy nie zrozumiem, więc?
#263 jamajka
WIesz, Żywek, ile osób tak mówiło? A potem im się przestawiało, to raz, a dwa, ty na prawdę myślisz, że na icc najwięcej będą co ciebie mówić brytyjczycy? Nie! Mało tego. Po ostatnich doświadczeniach mogę śmiało powiedzieć, że będą do ciebie mówić najmniej. :p
#264 zywek
@talpa171 całkiem interesujący pomysł.
@jamajka bo mnie nie będą rozumieli
#265 jamajka
CIebie? Oni? Pogieło? Oni mieli dużo gorszych niż ty tam, uwierz mi.
#266 mikolajholysz
@żywek uwież mi, tam trudno umieć tak źle angielski, żeby sobie nie poradzić. Znacznie, znacznie gorsi byli. Nie u nas, ale w innych delegacjach owszem
#267 Julitka
@Żywek
Co ty! Oni w Chorwacji w ogóle nic nie mówili prawie, a jak już mówili, to generalnie nie tylko my mieliśmy problem z ich zrozumieniem! Generalnie te wszystkie sprawy administracyjne typu apele w Assembly i inne załatwiają ludzie z ICC, którzy Brytolami nie są, więc no problem, guy!
#268 mikolajholysz
a, no to też. Z nimi to będziesz miał raczej kontakt ewentualnie poza terenem obozu a sorry, łatwiej ci się będzie dogadać z brytolem bo on chociaż mówi po angielsku niż z jakimś Chorwatem gdzieś na przykład.
#269 jamajka
My się z Horwatami dogadywaliśmy po polsku, przynajmniej ja. xd
#270 papierek
z brytyczyjkami to ty tam raczej gadać nie będziesz, szczególnie na terenie obozu tak jakby, bo brytyjska delegacja nie ma zbytnio ochoty na integracje i generalnie są tacy sobie. A ja mam tak samo, jak rozmawiam z brytyczyjkiem to rozumiem go całkiem dobrze, ale jak rozmawiają między sobą to słabo.
#271 Mulka
Z tymi słuchowiskami jest różnie, np. w Rob Roy jest dużo szkockiego akcentu, jest też całkiem sporo takich, gdzie używają słów, o których pisał Mikołaj, czyli tych, jakimi posługują się na codzień zamiast ich odpowiedników, których uczą się obcokrajowcy. Zgadzam się z tezą na temat oddawania wszystkiego w słuchowiskach dźwiękiem, ale chyba właśnie do pewnego stopnia na tym polega życie niewidomych w rzeczywistości, a jeśli w serialu coś nie zostanie oddane dźwiękiem, trzeba słuchać audiodeskrypcji i to jest, moim zdaniem, jeszcze mniej naturalne.
#272 daszekmdn
Jak wygląda ICC i co tam się robi generalnie?
Na ile trzeba ogarniać angielski? Wystarczy komunikatywnie bez jakiejś wielkiej gramatyki?
#273 Zuzler
Generalnie miło, żebyś znał go na tyle, żeby rozumieć co do CIebie mówią, zajęcia są prowadzone po angielsku. Wygląda to tam tak, że od 8 rano są takie zajęcia do 12 czy coś takiego, potem coś ze dwie godziny przerwy na jedzonko, potem znowu zajęcia do 18 chyba, a na koniec leisure time activities do 21, czyli tandemy, basen, zwiedzanie albo czasem jakaś ciekawostka, np w Dreźnie można było pójść na testy elektronicznego psa przewodnika. A na koniec, po godzinie 21, jest czas na integracyjkę szeroko, czasem bardzo szeroko pojętą.
#274 daszekmdn
Czy jeszcze można? Ile się płaci?
#275 Julitka
Wszystko podane jest na stronie ICC Polska Grupa na Fb. Zdaje się, że jeszcze można.
#276 nuno69
A skad ja mam wiedziec czy przyjeli, czy nie? Macie jakieś info już?
#277 mikolajholysz
wyślą, kiedyś. Nie martw się, zapewne są na etapie pozyskiwania środków. To może potrwać.
#278 Julitka
Powiem więcej, możesz się o tym dowiedzieć na początku lipca. :)
#279 mikolajholysz
możesz się dowiedzieć na początku lipca, że w sumie to ktoś się wypisał i czy niechciałbyś jechać, ale w sumie to nie wiadomo czym, skąd i za ile, ale może chcesz.
#280 Zuzler
Oj tak tak, choć jednak raczej informowali, że "ty panie byłeś więcej niż raz, a mamy pięciu takich, co nie byli nigdy, więc będziesz rezerwowy".