EltenLink

zażalenie na pracę moderacji!

Wróć do ogłoszenia administracyjne

#81 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane

Denis, dokładnie. Przykład? Bateria blindshella którą uważam za wybitną i rekompensującą deficyt aplikacji. Producent Ci napisze o jej pojemności i tyle. Ja mogę wykazać, że jest idealnie zoptymlizowana.

2021-10-15 09:39

#82 papierek

O ile nie wykazujesz przez 100 postów pisząc ciągle to samo, a twoi dyskutanci pisali by, że bateria jest beznadziejna przez postów kolejne 100.

po co mi sygnatura?
2021-10-15 11:19

#83 papierek

Z drugą częścią posta się zgadzam.
Z małym zastrzeżeniem, że opinia jest wartościowa, o ile nie rozwleka się na 250 wpisów, a jeżeli nawet, to pojawia się coś nowego, a nie klepanie tego samego od puł roku.
Zauważ, że często raczej wywalamy nie wartościowe opinie, tylko powtarzające się cały czas te same wpisy o tym samym.
Dla ciebie to jest ok, dla mnie nie jest, dla balteama też nie jest i na tym zakończmy tą dyskusję. Będziesz modem, rozpoczniemy od nowa po przeciwnych stronach barykady.
Z pierwszą nie i powtórzę się poraz chyba setny, że ja tutaj nie zamierzam wprowadzać czegoś, z czym się nie zgadzam.
Jak byś był tu modemk, to byśmy mieli trochę odwrotną sytuację, bo to ja bym się nie zgadzał z twoją polityką.
Różnica mała jest tylko taka, że ja bym ci nie wiercił o to dziury w brzuchu. Ale napisałem ci i będę do skutku, że puki Balteam w roli admina i ja w roli moda zarządzamy tym, to robimy tak, jak nam odpowiada zgodnie z naszym uznaniem.

-- (denis333):
@balteam tak jak pisał Dariusz. W wątku nikt nikogo nie obraża, i tak samo jak on ma prawo uzasadniać mi to, dlaczego lubi takie, a nie inne rozwiązanie, tak samo ja mam prawo się z tym nie zgadzać i to wyrażać. Do póki nie zwracam się do gościa per ignorant/idiota/kretyn, wszystko jest w porządku a dyskusja toczy się swoim własnym tempem, i życiem... Jak zwał tak zwał. W każdym razie nie powinno zabraniać sie wymiany poglądów. Nawet gdyby miało to być to samo przez kilkadziesiąt pstów. Najwidoczniej ludzie się nie wygadali. A tak swoją drogą, opinia często gęsto zawiera również jakąś informację. I to często nawet więcej wartą niż prasówka ze strony producenta, bo pisana jest ona przez kogoś, kto potencjalnie ma styczność z telefonami, lu b kogoś, kto ma jakies pojęcie na temat ogólnej technologii.

--

po co mi sygnatura?
2021-10-15 11:25

#84 papierek

To był raczej przykład.

-- (dariusz.1991):
Ale my tu o rozmiarze nie rozmawiamy. W dyskusji o blindshellu ten argument nie pada jakoś specjalnie często.

--

po co mi sygnatura?
2021-10-15 11:25

#85 papierek

Jak pisał balteam, ostrzeżenia lecą za powtarzanie wciąż i wciąż tego samego.

-- (denis333):
Już masz poraz kolejny kilku userów do zbanowania/ostrzeżenia, bo tym razem w maltretowanym przez was wątku zaczyna wyłaniać się dyskusja na temat słuchawek bluetooth. Dobrze wiesz, że gdybyś zbanował tych kilku użytkowników, to spadła by aktywność. Dotychczasowe wasze metody się jak widać na załączonym obrazku się nie sprawdzają. tak więc. Panowie. Wymyślcie może coś innego, mądrzejszego, zamiast bezsensownie usuwać posty.

--

po co mi sygnatura?
2021-10-15 11:27

#86 papierek

Regulamin mówi, że administracja zastrzega sobie prawo do usuwania, przenoszenia wpisów. Poza tym o sprawie wie główna administracja PSE, więc można powiedzieć, że nie robimy tu samowolki.
Zgadzają się z naszymi działaniami.
-- (daszekmdn):
Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu:
"Wpisy kompletnie nie na temat z wątku "blindshell..." zostają usunięte, lecą kolejne ostrzeżenia, prosimy o pisanie w odpowiednich wątkach, a nie gdzie popadnie."
A z jakiej racji? Czy łamały one regulamin?
Było to może z 5, 6 wpisów.
Jak już być nadgorliwym, to może chociaż przenosić do nowego wątku?

--

po co mi sygnatura?
2021-10-15 11:29

#87 papierek

Zaraz, czyli rozumiem, że z jednej strony usuwanie wpisów jest złe i trzeba wydzielić wątek, z drugiej tu jest bez sensu, bo wycięte?
Zdecyduj się chłopie
-- (daszekmdn):
O i ten wątek też tak bezsensu wycięty.
Na początku jest dyskusja o jakimś telefonie, więc widać, że zostało to wydzielone i trochę bez pomysłu, bo jak ktoś wejdzie po czasie i czyta to nie wie zupełnie o co chodzi.

--

po co mi sygnatura?
2021-10-15 11:30

#88 papierek

Poza tym, nie musi ktoś inny wiedzieć o co chodzi. Taka specyfika wątku. Wątek jest żalami na moderacje, wyniknęło na niego zapotrzebowanie, więc ważne, żeby sami zainteresowani wiedzieli, co jest nie tak.

po co mi sygnatura?
2021-10-15 11:32

#89 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane

O telefonach kompaktowych pisałem w innych wątkach i, zgodnie z waszą prośbą, nie poruszam tego tematu w dyskusjach.
-- (papierek):
Jak pisał balteam, ostrzeżenia lecą za powtarzanie wciąż i wciąż tego samego.

-- (denis333):
Już masz poraz kolejny kilku userów do zbanowania/ostrzeżenia, bo tym razem w maltretowanym przez was wątku zaczyna wyłaniać się dyskusja na temat słuchawek bluetooth. Dobrze wiesz, że gdybyś zbanował tych kilku użytkowników, to spadła by aktywność. Dotychczasowe wasze metody się jak widać na załączonym obrazku się nie sprawdzają. tak więc. Panowie. Wymyślcie może coś innego, mądrzejszego, zamiast bezsensownie usuwać posty.

--

--

2021-10-15 12:08

#90 Paulinux

Co do administracji PSE i poglądu na to zagadnienie, nasze oficjalne stanowisko nie było przedstawione, ponieważ sprawa nie została do nas skierowana drogą odwołania do wyższej instancji. Prywatnie możemy wyrażać swoje zdanie, ponieważ również jesteśmy użytkownikami forum, natomiast na obecny moment uważamy sprawę za niepotrzebującą naszej interwencji bez wyraźnego kontaktu zapoczątkowanego przez którąś z zainteresowanych stron. Nie oznacza to jednak ani zgody, ani niezgody.

Happy hacking
Edytowano 2021-10-15 14:29

#91 papierek

No cuż, w takim razie dogadujcie się już między sobą w PSE. Ja z rozmowy z użytkownikiem zwonimirek222 zrozumiałem podane stanowisko jako stanowisko PSE, tak zostało mi i użytkownikowi balteam to przedstawione.

po co mi sygnatura?
2021-10-15 19:00

#92 Paulinux

Na stan informacji, którymi aktualnie dysponuję, rozmowa z użytkownikiem Zvonimirek222 (Koordynatorem grup rekomendowanych) dotyczyła naradzenia się w konkretnej sytuacji i nie zakończyła się żadnymi pisemnymi deklaracjami, nie obejmowała całego kontekstu zachowań administracji grupy oraz użytkowników, nie obejmowała również stanowiska zespołu, a wyłącznie doraźne rozwiązanie wynegocjowane przez moderację grupy Telefony oraz KGR.

Happy hacking
2021-10-15 21:53

#93 papierek

Informację, którą dostałem była mniej-więcej taka, że zwonimirek222 miał wysłać do jednego z użytkowników wiadomość, że nasze działania są zgodne ze stanowiskiem PSE. Dostałem więc jasny przekaz i pozwolenie, żeby powoływać się na wasze stanowisko jako na wasze wspólne. Jeżeli tak nie było, no cuż, lepiej się dogadujcie.

po co mi sygnatura?
2021-10-15 22:25

#94 nuno69

Bla bla bla bla, prawda jest taka, że jesteśmy dorośli a tutaj jeżeli chodzi o władzę to jeden drógiego chyba zbyt dobrze nie słyszy no i jest dziki zachód xD. Fakt jest taki, że jakbym był modem tej grupy to żaden wpis w wątku o Blind Shellu nie został by usunięty i *NIKT* nie zostałby ostrzeżony, bo wszystkie wpisy w wyżej wymienionym wątku mniej lub bardziej bezpośrednio dotyczą tego czegoś, tylko z innych stron i pod innymi kątami, no a jak ktoś nie chce / nie potrfi czytać to aż chciałoby się powiedzieć, że to jego problem, ale niestety cierpią na tym użytkownicy gdy to "vlada" nie umie czytać.
Za to ostrzeżenie poleciałoby za posty od 82 do 89. Pan Bóg, znaczy... Dawid po coś dał nam możliwość edycji wpisów.

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
Edytowano 2021-10-15 22:27

#95 papierek

Jeśli dla ciebie powtarzanie tego samego przez 50 wpisów jest mówienie o czymś nowym, tylko pod innymi kontami to serio nie wiem, kto nie umie czytać.

po co mi sygnatura?
2021-10-15 22:29

#96 nuno69

Też mogę ekscesywnie i chamsko pisać post pod postem. Ciekawe po ilu dostanę ostrzeżenie xD.

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2021-10-15 22:29

#97 nuno69

Ależ oczywiście, że jest. Wątek (nawet w swojej nazwie) nawiązuje do wymiany opinii, poglądów czy innych myśli na temat urządzenia.

2021-10-15 22:30

#98 papierek

Eh, ale wymianę nowych opinii, a nie ciągle tych samych, to jest główny problem. Powtarzanie w kilku wątkach od długiego czasu, że klawiatura numeryczna jest najlepsza i przekonywanie drugiej strony, że to jest syf bez nowych sensownych argumentów to nie jest wymiana opinii.

po co mi sygnatura?
2021-10-15 22:40

#99 papierek

Pisemnych deklaracji nie było, ale słowne i owszem, które nie są mniej ważne.
Jeżeli słowo mówione się dla moderacji PSE nie liczy to przykro mi, ale nagrywać wszystkiego mi się nie chce, a zapisywać tymbardziej, bo jesteśmy ludźmi dorosłymi, jak ktoś zauważył
A informacja była jasna, stanowisko PSE jest zgodne z naszą polityką i że robimy tak, jak nam nasi przełożeni pozwalają.
Jeżeli to była prywatna opinia zwonimira no to tak jak pisałem, wy się dogadujcie.
Dalszą dyskusję pociągnę prywatnie, żeby unikać daljszej guwnoburzy na forum.

-- (Paulinux):
Na stan informacji, którymi aktualnie dysponuję, rozmowa z użytkownikiem Zvonimirek222 (Koordynatorem grup rekomendowanych) dotyczyła naradzenia się w konkretnej sytuacji i nie zakończyła się żadnymi pisemnymi deklaracjami, nie obejmowała całego kontekstu zachowań administracji grupy oraz użytkowników, nie obejmowała również stanowiska zespołu, a wyłącznie doraźne rozwiązanie wynegocjowane przez moderację grupy Telefony oraz KGR.

--

po co mi sygnatura?
2021-10-15 22:48

#100 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane

PApierek, Balteam, czy Zwonimirek zaprezentował wam konkluzje ustaleń PSE?

2021-10-18 11:50