zażalenie na pracę moderacji!
Wróć do ogłoszenia administracyjne#61 zywek
Tak, nie ma to jak na prywate wjeżdżać. Co Cię obchodzi jak bardzo ktoś jest zblazowany życiem? Może być i zblazowany, może być alkoholikiem, może być ćpunem, który się czepia, nic Cię to nie powinno interesować. Ciebie interesować ma to, czy ktoś kogoś nie jedzie na forum.
#62 papierek
No mnie to specjalnie nie obchodzi, może być sobie i ćpunem, jak się naćpa i zaspamuje forum to dostanie tak samo bana, jak człowiek zdrowy, który zrobił to samo, może być sobie zblazowany życiem, a może być najszczęśliwszym człowiekiem na ziemi.
Po drugie, jak bym chciał się kłócić, to nie napisałem nigdzie bezpośrednio, że denis jest tym zblazowanym życiem człowiekiem, tylko, że nie mogę takich pojedynczych głosów zblazowanych ludzi słuchać.
#63 misiek
Bo to wcale nie wynika jedno z drugiego.
#64 papierek
Cieszy mnie, że się zgadzamy w takim razie. :D
#65 daszekmdn
Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu:
"Wpisy kompletnie nie na temat z wątku "blindshell..." zostają usunięte, lecą kolejne ostrzeżenia, prosimy o pisanie w odpowiednich wątkach, a nie gdzie popadnie."
A z jakiej racji? Czy łamały one regulamin?
Było to może z 5, 6 wpisów.
Jak już być nadgorliwym, to może chociaż przenosić do nowego wątku?
#66 daszekmdn
O i ten wątek też tak bezsensu wycięty.
Na początku jest dyskusja o jakimś telefonie, więc widać, że zostało to wydzielone i trochę bez pomysłu, bo jak ktoś wejdzie po czasie i czyta to nie wie zupełnie o co chodzi.
#67 balteam
Jeśli ktoś w wątku pisze kompletnie bez związku z nim, a dyskusja nawet nie wynika z poprzednich wpisów, to wpisy będą kasowane.
Innymi słowy, jeśli napiszesz na przykład w wątku o nokii, że jakaś nokia jest fajna, bo ma czysty android, a samsung, którego dużo osób lubi, wręcz przeciwnie, następnie wywiąże się dyskusja o samsungu to ok, wpisy można przenosić.
Jednak jeśli od czapy sobie ktoś napisze pod wpisem np. o tym, że nokia ma słabe aparaty "no hej, sansung ma fajną latarkę", wtedy wpisy są kasowane, jest to po prostu spam.
#68 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane
Niech to stanie się nieoficjalnym hymnem wspomnianej grupy.
Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłem.
Lecą ostrzeżenia, admin znów się wpienia, guzik tym zwojuje, choć fakt, krwi napsuje. Reżim jak w przedszkolu, więc uważaj trollu, Pisz tylko na temat, boś inaczej denat, Cenzor nigdy nie śpi, wciąż filtruje treści. Ździebko się wyłamiesz i bana dostaniesz, Nie myśl kontekstowo, bo oberwiesz zdrowo, a za spam codzienny, doczekasz gehenny.
-- (daszekmdn):
O i ten wątek też tak bezsensu wycięty.
Na początku jest dyskusja o jakimś telefonie, więc widać, że zostało to wydzielone i trochę bez pomysłu, bo jak ktoś wejdzie po czasie i czyta to nie wie zupełnie o co chodzi.
--
#69 denis333
@dariusz. W punkt. :D
@daszek, tu się z tobą wyjątkowo zgadzam. Często jeden wątek wynika z drugiego, a jak już powtarzałem niejednokrotnie, jesteśmy na forum dyskusyjnym, a więc tutaj się dys, ku, tu, je!
End of topic.
#70 papierek
Wasze argumenty nie zostały przyjęte i powtarzać się nie lubię, ale mówiłem tym, którym to nie pasuje gdzie mogą składać zażalenia. Coś, co dla nas jest spamem będzie usuwane
#71 denis333
Skończy się tak, że część userów stąd odejdzie i zaś zrobi się tuitaj kółeczko wzajemnej adoracji. NIestety.
#72 papierek
Zawsze znajdzie się ktoś, komu coś nie pasuje i albo nie będzie pasowało jednym, albo drugim
#73 denis333
Moim zdaniem ktoś tu chce nadmiernie pokazać swoją władzę. Pytanie tylko po co? Skoro nikt nikogo nie obraża. Toczy się zwyczajna, normalna wymiana poglądów i informacji. Od tego do cholery, mamy forum.
I tak jak to już kiedyś wspominałem: Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu. Zastanów się nad sensem tego powiedzenia, i przemyśl, co tu jest nie tak.
Doskonale wiesz, że w obecnej sytuacji musiał byś zbanować conajmniej pięciu userów za wyrażanie wciąż tych samych opinii na dany temat. Ludzie się najwidoczniej jeszcze nie wygadali, i trzeba to zostawić. Do póki nikt nikogo nie zabija, jest dobrze. A co do informacji, od tego mamy stronę producenta. Forum służy do dyskusji.
#74 denis333
Już masz poraz kolejny kilku userów do zbanowania/ostrzeżenia, bo tym razem w maltretowanym przez was wątku zaczyna wyłaniać się dyskusja na temat słuchawek bluetooth. Dobrze wiesz, że gdybyś zbanował tych kilku użytkowników, to spadła by aktywność. Dotychczasowe wasze metody się jak widać na załączonym obrazku się nie sprawdzają. tak więc. Panowie. Wymyślcie może coś innego, mądrzejszego, zamiast bezsensownie usuwać posty.
#75 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane
Dokładnie Denis. A dyskusja o słuchawkach nadal trwa. I co, kolejne ostrzeżenia? Blindshell to szeroki temat. Telefon trochę kosztuje, nie jest tak funkcjonalny jak klasyczne modele z androidem, ale istnieją ludzie, dla których rozwiązanie okazało się idealne. Ludzie, którzy nie chcą pisać brajlem. Ludzie, którzy nie chcą nosić ze sobą dodatkowych słuchawek. Ludzie, którym wystarczy telefon, smsy i kilka apek. Nie unikniecie kontekstowej dyskusji. Możecie zbanować jednego czy drugiego użytkownika. Wasze prawo. Fajnie byłoby jednak, gdyby użytkownicy waszej grupy mieli możliwość zaakceptowania nowego regulaminu.
#76 balteam
Po pierwsze, ostrzeżenia są dawane jeśli dyskusja toczy siew kółko o tym samym, jak na przykład o tym, że telefon fajny jest tylko do 6 cali, albo powyżej 6 cali, to samo przewalało się przez kilka wątków od miesięcy.
Po drugie, jeśli jakaś dyskusja totalnie odbiega od tematu, to jest usuwana, na przykład dzisiejsza. Jeśli toczy się gdzieś normalna rozmowa, jest wnoszone coś nowego, a nie tylko pisanie żeby pisać, to ok.
Po trzecie, regulamin sienie zmienił, a jeśli komuś obecny nie odpowiada to może grupę opuścić, do czego nie zachęcamy, ale taka opcja jest i może każdy wedle uznania dołączać i wychodzić ze wszystkich grup rekomendowanych i nie tylko.
No i jak pisaliśmy, można tworzyć wąti i dyskutowaać.
#77 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane
No i widzisz. To działa w dwie strony. Ok, faktycznie często podkreślałem, że sporo telefonów tzw kompaktowych moim zdaniem nie zasługuje na to miano, ale w końcu znalazłem coś dla siebie, a kilku optymistów sugeruje kupno iphone etc. Mam prawo przekonywać ludzi do swoich racji, a tymbardziej odpowiadać na zarzuty dotyczące ceny i funkcjonalności sprzętu. Jeżeli nikogo nie obrażam (a nie przypominam sobie żadnego przytyku wobec oponentów), wszystko jest ok. JEżeli ktoś będzie myślał o zakupie Blindshella i wejdzie na forum o telefonach, zobaczy konkretną dyskusję zwolenników i przeciwników rozwiązania.
#78 balteam
Tak, pod warunkiem, że nie będzie na 300 wpisów, 200 o tym czy jest rozmiar ok czy nie i dla kogo, potem we wpisie nr 20 napiszesz jakąś bardzo dużą wadę albo zaletęi nikt do tego już nie doczyta, bo poprzednie 200 wpisów to było to samo.
#79 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane
Ale my tu o rozmiarze nie rozmawiamy. W dyskusji o blindshellu ten argument nie pada jakoś specjalnie często.
#80 denis333
@balteam tak jak pisał Dariusz. W wątku nikt nikogo nie obraża, i tak samo jak on ma prawo uzasadniać mi to, dlaczego lubi takie, a nie inne rozwiązanie, tak samo ja mam prawo się z tym nie zgadzać i to wyrażać. Do póki nie zwracam się do gościa per ignorant/idiota/kretyn, wszystko jest w porządku a dyskusja toczy się swoim własnym tempem, i życiem... Jak zwał tak zwał. W każdym razie nie powinno zabraniać sie wymiany poglądów. Nawet gdyby miało to być to samo przez kilkadziesiąt pstów. Najwidoczniej ludzie się nie wygadali. A tak swoją drogą, opinia często gęsto zawiera również jakąś informację. I to często nawet więcej wartą niż prasówka ze strony producenta, bo pisana jest ona przez kogoś, kto potencjalnie ma styczność z telefonami, lu b kogoś, kto ma jakies pojęcie na temat ogólnej technologii.