EltenLink

zażalenie na pracę moderacji!

Wróć do ogłoszenia administracyjne

#121 papierek

Tak prywatnie i od siebie, nie jako moderator dodam, że gdyby ci wszyscy, co tak jęczą, że odchodzą odeszli, to było by inaczej. Nikt nie zmusza do używania forum, do używania programu i tak dalej. Najczęściej używam modułu do konferencji, w drugiej kolejności wiadomości i dobrze mi z tym. Już mieliśmy wielkie odejścia Denisa, który wrócił, potem łowcy, który wrócił tak samo, chowając się pod innym nickiem. Można się wkurzyć na jedną, drugą trzecią złą decyzję, jeśli za taką jakąś uważamy, po to mamy ten wątek, żeby można było ponarzekać bez robienia śmietnika. Ale straszyć odejściem, wywaleniem konta, to serio nie robi wrażenia.

po co mi sygnatura?
2025-08-10 21:59

#122 Numernabis

I ktoś tu pisał o przytykach, może jako moderator powinieneś zachować właściwą formę, a nie być hipokrytą.
Jak widać moderacja może wszystko, widać też, że bolą wytknięte błędy.
Nie każdy nadaje się na moderatora, zbyt wiele władzy niektórym szkodzi.
Tyle ode mnie.

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2025-08-10 22:33

#123 guliwer

Być moderatorem to strasznie niewdzięczne zajęcie.
Jak chociażby biorąc ten wątek o tym jaki telefon posiadam.
Przecież tam jest tyle offtopów że masakra.
O wyższości telefonów z minijackiem nad tymi bez, i na odwrót
Potem przejście na pisanie brajlem i ABK.
A to jeden przykład, takich tematów są tysiące.
Wiadomo jakieś wycieczki personalne trzeba usuwać, ale takie offtopy?
Bądź tu mądry co usuwać a co nie.
Zawsze będzie ktoś nie zadowolony z pracy moderatora jak jego post zostanie usunięty, bo wg moderatora był offtopem a inne się zostawia.

2025-08-10 22:36

#124 papierek

Nie wiem, na ile zauważyłeś, ale ten wątek jest znacznie luźniejszy. Ani nie jest czyszczony, ani nic się z nim nie dzieje. Dopuki ktoś kogoś nie zacznie jakoś obrażać. Ani przytyk Daszka, ani twoje gadanie o dyktaturze no nie zostały wywalone. Taki tutaj klimat, jak mówią. Gdyby to był wątek pochwały dla moderacji, to inna bajka.

-- (Numernabis):
I ktoś tu pisał o przytykach, może jako moderator powinieneś zachować właściwą formę, a nie być hipokrytą.
Jak widać moderacja może wszystko, widać też, że bolą wytknięte błędy.
Nie każdy nadaje się na moderatora, zbyt wiele władzy niektórym szkodzi.
Tyle ode mnie.

--

po co mi sygnatura?
2025-08-10 22:38

#125 daszekmdn

Niewdzięczna robota owszem, ale warto wiedzieć na co się piszemy, a nie później nie robić nic lub działać po łebkach.
Pragnę zauważyć, iż opcja Zgłoś post przez prawie rok nie była w żadnym stopniu funkcjonalna mrożąc cały program. Skoro nawet nie masz informacji o raportach to dlaczego rekomendujesz jej używanie? By mieć mniej roboty?
Ja nie jestem z tych, co mielą w kółko, że odchodzą. Tu napisałem to pierwszy raz, bo myślę nad tym coraz poważniej i nie zamierzam pisać tego więcej. Jak będę chciał odejść kliknę odpowiedni przycisk i finito.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
2025-08-11 09:55

#126 papierek

Mam więcej, bo muszę zaglądać osobiście. Ale i tak mniej, niż gdybym osobiście przeglądał każdy jeden wpis. A nawet, jak ktoś mi potem zarzuci, że ej no, było zgłaszane i nic, to ja mogę to sprawdzić nawet, jak pustka w co nowego.

po co mi sygnatura?
2025-08-11 10:37