Tematy zakazane na Eltenie w grupach rekomendowanych.

ZBanowano mnie niesłusznie w świetle tego, gdy kary za popełnione przestępstwo się daruje

Started by magmar 252 posts last post 7 days ago Page 3 of 13

#41 2 likes

Zwonimir u was ludzie żyją teraźniejszością ale o faktach historycznych trzeba niektórym przypominać.

No to właśnie o to mi chodziło @magmar, że ta osoba po tym wszystkim, nie przyjęła by ponownie administrowania nvda, gdyby miała choć resztki skrupułów. . Ale jak widać co poniekturym takie coś jak wyrzuty sumienia jest poprostu obce, wedłóg mnie zwykłe "przepraszam" w tej sytuacji to za mało.
May the force be with you!

#43 2 likes

Żal tylko, że administracja nie widzi problemu.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Ona go nie widzi od dłuższego czasu,w tej sytuacji każda ze stron postąpiła podle.
Gabi, bo umieściła ten wpis i szła w zaparte, że ona przecie niewinna. Zvonimir, Denis i Krzywy, że się włamali i wykradli dane, a Administracja, że umyła ręce.
Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"

#45 Edited

A teraz to wypraszam sobie.
Dane nie były wykradzione.
Dane były podane na tacy. To że w takim pięknym programie jak TeamTalk pan deweloper, czyli Bjoern D. Rasmussen nie szyfruje hasła w plikach xml, to też nie jest problem z żadnych ze stron.
Mam was gdzieś, drodzy moralizatorzy.
Jak odejdziecie z eltena, to wasze słowa będą miały jakiejkolwiek wagi, a teraz te słowa wasze znaczą dosłownie nic.
I to, że co by było gdyby było, i kto ma lub nie ma skrupułów też można podważyć i dobrze zakwestionować.
Grupa NVDA była rekomendowana od początków jej istnienia i od początków w ogóle grup jako takiego tworu na Eltenie.
Samosądu nikt nie zrobił tutaj. To, co postanowiła administracja, to postanowiła i administrator ma rację, bo ustawił taki a nie inny regulamin.
Ja się do winy przyznałem i właśnie to oznacza, że mam jaja i sumienie. Tchórz by siedział, i po cichu siedział i o tym w ogóle nie mówił, i klaskał i bił sobie brawa.
Podwójne standardy? to jest temat rzeka: w całym waszym polskim społeczeństwie są podwójne standardy.
Nie lubicie je, a jednak czasem do nich się stosujecie jak wam to pasuje. Nie ma społeczności bez podwójnych standardów na naszym obszarze. Nie ma nawet obiektywności jako takiej. Każdy doleje trochę tej oliwy subiektywności ze swojej strony.
Student studentowi wszystko

#46 5 likes Edited

To, że dane są teoretycznie na wyciągniecie ręki, nie znaczy, że można bezkarnie je zapierdolić.

Ale tak jak na;pisała magmar, wszystkie 3 strony zachowwały się nie wporządku. Już zostało tu to z resztą wyliczone.
May the force be with you!

I dobrze. Zachowali się, zamiatane pod dywan, i tego więcej drążyć się nie da. Da się tylko być hipokrytą i moralizować.
Jedynie co się pozytywnie zrobić da, to jest nagłaśniać o sprawach bezpieczeństwa i podnosić świadomość.

#49 4 likes

Tak, przyznałeś się, to się akurat chwali. Ale nie chwali się administratorowi, żeś nie poniósł za to konsekwencji.
Biję CIę, a właściwie wchodzę sobie na Twoje konto, bo mogę, pogratulować.
Nagłaśniać?
Tak, trzeba nagłaśniać to co tu się dzieje ku przestrodze.

bo admiinistrator tego portalu woli się kleić do tej starej rużowej landryny która się nazywa julitka
nie pomagam czusiom mięsnym, julitka i lalar to czusie mięsne.

Nie ja to powiedziałam, nawet w kontekście najgłębszych uczuć jakie żywiłam do rzeczonej.
-- (gumeczka3):
bo admiinistrator tego portalu woli się kleić do tej starej rużowej landryny która się nazywa julitka

--

#52 2 likes

To już było nie na miejscu. Krissu, gdzie jesteś? Czemu tu się nie da zgłaszać?

#53 1 like

Mam nadzieję, że nie będzie to z mojej strony rzucanie pereł przed wieprze, ale powiem, że nawet najsłuszniejsza dyskusja traci swoją racje przy takich argumentach ad personam. Ogarnij się koleżanko.
-- (gumeczka3):

--

Jak to gdzie?
Na Eltenie!!!!!!!
-- (magmar):
Nie ja to powiedziałam, nawet w kontekście najgłębszych uczuć jakie żywiłam do rzeczonej.
-- (gumeczka3):

--

--

Oczywiście, że były, za SJP
Kradzież - bezprawne pozbawienie kogoś jego własności.
https://sjp.pl/kradzie%C5%BC

Gdyby to nie była kradzież zapytalibyście;
"Gabi, czypozwoliłabyś nam wejść na Twego bloga, chcemy Ci go usunąć czy wyrażasz na to zgodę"?
Moim zdaniem kradzież nie zachodzi wtedy, gdy dwie strony są świadome co się dzieje, np. gdybyś serwisował komputer Gabi po Remote i gdyby ona o wszystkim wiedziała.
-- (zvonimirek222):
A teraz to wypraszam sobie.
Dane nie były wykradzione.
Dane były podane na tacy. To że w takim pięknym programie jak TeamTalk pan deweloper, czyli Bjoern D. Rasmussen nie szyfruje hasła w plikach xml, to też nie jest problem z żadnych ze stron.
Mam was gdzieś, drodzy moralizatorzy.
Jak odejdziecie z eltena, to wasze słowa będą miały jakiejkolwiek wagi, a teraz te słowa wasze znaczą dosłownie nic.
I to, że co by było gdyby było, i kto ma lub nie ma skrupułów też można podważyć i dobrze zakwestionować.
Grupa NVDA była rekomendowana od początków jej istnienia i od początków w ogóle grup jako takiego tworu na Eltenie.
Samosądu nikt nie zrobił tutaj. To, co postanowiła administracja, to postanowiła i administrator ma rację, bo ustawił taki a nie inny regulamin.
Ja się do winy przyznałem i właśnie to oznacza, że mam jaja i sumienie. Tchórz by siedział, i po cichu siedział i o tym w ogóle nie mówił, i klaskał i bił sobie brawa.
Podwójne standardy? to jest temat rzeka: w całym waszym polskim społeczeństwie są podwójne standardy.
Nie lubicie je, a jednak czasem do nich się stosujecie jak wam to pasuje. Nie ma społeczności bez podwójnych standardów na naszym obszarze. Nie ma nawet obiektywności jako takiej. Każdy doleje trochę tej oliwy subiektywności ze swojej strony.

--

Nie wiem jak u Was w Chorwacji definiuje się kradzież, ale w Polsce tak brzmi definicja tego słowa.

Dlaczego użyłam określenia Samosąd.
Znowu powołam się na SJP
samowolne ukaranie kogoś z pominięciem postępowania sądowego
https://sjp.pl/samos%C4%85d
Chcieliście pomścić kolegęusuwając bloga Gabi posługując się jej hasłem, i doszliście do wniosku, że taka droga będzie jedyna i słuszna.

Po pierwsze, ja nie doszedłem do tego.
Dośli do tego djdenismusic i krzywy, i sami usuwali.
Ja się tam logowałem dzień po, nie wyrządzając żadnych szkód.

#60 1 like

Trudno mi uwierzyć w świetle tych słów:
To, że wszystko przechodzi na eltenie, to nie moja sprawa. Tym bardziej trzeba hackować tą platformę, żeby do administracji doszło, bo w legalny sposób nie reagują.