Takiej organizacji u was nie było, ale historia zapisała do swoich ksiąg ludzi, jednostek z polski, kolaborujących z okupantem. Ja, niestety albo stety na polskiej, jak i na chorwackiej historii się troszku znam. -- (piecberg): Zaznaczę tylko, że u nas takiej organizacji trzymającej z Niemcami, mającej duże poparcie nie było. Tyle w temacie. Znajdę cytat z twojej twórczości na eltenie, gdzie sam stwierdzasz ajk to ciężko było być adminem bo trzeba wszystko przeglądać, banować, itd, stąd publicystycznie nazwałęm cię ustaszem. Najwyraźniej lewactwo ci już odjebało i nie rozumiesz czy jest wolność poglądów, ostra dyskusja itd. Na Bałkanach jeśli chcesz wiedzieć kocioł wrze i wystarczy iskra a znowu się zacznie. -- (zvonimirek222): Ustasz? Trochę pan historii przeczytaj i czy ty siebię w ogóle słyszysz? Za takie nazwanie kogoś w Chorwacji w życiu rzeczywistym, nie wirtualnym, dawno dostałbyś wpierdol z liścia i tak byś nie pyskował. Ja to myślałem, że naleciałości z lat wojny drugiej światowej i komunizmu wam zniknęły. Jeżeli masz jakiekolwiek frustracje, lecz te same frustracje u psychologa. Teraz widzę, za co cię banowali i zrobili to słusznie. Ludzie mają dość takiej politycznej paplaniny w naszych regionach a ty kogoś ustaszą nazywasz? Ludzie u nas żyją teraźniejszością, i nie interesują nikogo rzezy historyczne lub wojny. Nam na bałkanach to dało w kość, a ty tak prawa nie masz mówić. -- (piecberg): Magmar, co ty się przejmujesz i ciągle mielisz te eltenowe przepisy. Pierdol to. To banda frustratów nie wiedzących co ze sobą zrobić a dostali trochę władzy to czują się ważni. Nie mają pracy siedzą w domu, część ma depresję, inni nie mogą spać. Nawet piszą o swych dolegliwościach w księdze zażaleń. Do tego jeszcze ten ustasz i nkw-dzista. Kont możesz tworzyć ile chcesz, wystarczy nowy adres mailowy a zarejestrować możesz się wykorzystując jakiś serwer vpn i tyle.
zauwazmy jedno, ale inne jedno niz tu wyrazone. Pisze bez pl znakow, bo mam taka a nie inna klawiature. To co sie stalo czyli unban wszystkich zamieszanych w sprawe dla mnie jest zalosna praktyka, bo pozwala to na kontynuowanie tradycji wlazenia na cudze nawet jak kto tego nie chce i ja sie nie czuje tu juz bezpiecznie i tu panstwu szanownemu przyznam racje. Wielki vxpas administracji. Tyle.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
a ty zvonimir powinienes sie wstydzic niby tai powazny czlowiek a ulegltak zjebanejdziecinnejzaprzeproszeniemakcji i nie tlumacz sie, a przede wszystkim ogranicz wulgarny jezyk, bo w moich oczach nawet jakcie to nie obchodzi osobiscie straciles duzo.
Ja się mam wstydzić? Czego niby? To, że ktoś publicznie zostawia hasła i jest łatwowierny? Mogą się wstydzić główni sprawcy, nie ja. Ja za swoje przeprosiłem i wyjaśniłem. Co w twoich oczach straciłem, mało dla mnie znaczy. Nie jestem z tobą za pan brat, a ty sam od dawna masz takie a nie inne podejście do mnie. Ja będę mówił w określonej sytuacji w sposób, który sam subiektywnie będę uważał za stosowny. Sam jesteś też w tej dziecinnej akcji, nazywającej się dalej Eltenem. i to jeszcze jako moderator / administrator. Główny sprawca przed włamaniem też poczuł się winny, czyli niby ofiara niby włamania. Mam na to też dowody w postaci wiadomości prywatnych tu na eltenie. Więc cała ta sieć jest dziecinna i niepoważna. O poważności przyganiał kocioł garnkowi. Ja tutaj jestem już tylko dlatego, bo jest tu grupa NVDA raz z niektórymi wartościowymi ludźmi.
Dachu, tu nie Zvonimir ma się wstydzić tylko szanowny Administrator portalu, Zvonimir poniekąd dokonał samosądu niezgodnego z polskim prawem, a administrator nie wyciągnął z tego żadnych konsekwencji. I taki Zvonimir jest adminem grupy rekomendowanej. Co ja bym zrobiła gdybym miała jaja? Albo global na kilka miesięcy, bo włamanie już było, albo grupa NVDA straciłaby rangę rekomendowanej. Pisałam do ludzi a propos eksportu danych i oczywiście nic. CO ja mam kurwa ludzie robić, żeby móc zabrać zabawki i st ąd spierdalać. Pozbyłam się sentymentów, co nie było łatwe, więc czekam na jaśniepajperowską odpowiedź, jeśli się nie doczekam będę szukać pomocy gdzie indziej.
-- (daszekmdn): a ty zvonimir powinienes sie wstydzic niby tai powazny czlowiek a ulegltak zjebanejdziecinnejzaprzeproszeniemakcji i nie tlumacz sie, a przede wszystkim ogranicz wulgarny jezyk, bo w moich oczach nawet jakcie to nie obchodzi osobiscie straciles duzo.
--
Wojna to pokój. wolność to niewola. Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"
Ja też powiem przepraszam już nie będę i co odbanujją mnie? Nawet, hmmmm nie mam za co przepraszać, sierpień był słuszny i tu się nie czepiam, ale co to znaczy powód recydywa?
Tego, że działasz na podwójnych zasadach, prowadzisz rekomendowaną - czyli poniekąd jesteś wyżej w hierarchii z drugiej strony plując na ELtena Oto cytat: To, że wszystko przechodzi na eltenie, to nie moja sprawa. Tym bardziej trzeba hackować tą platformę, żeby do administracji doszło, bo w legalny sposób nie reagują.
-- (zvonimirek222): Ja się mam wstydzić? Czego niby? To, że ktoś publicznie zostawia hasła i jest łatwowierny? Mogą się wstydzić główni sprawcy, nie ja. Ja za swoje przeprosiłem i wyjaśniłem. Co w twoich oczach straciłem, mało dla mnie znaczy. Nie jestem z tobą za pan brat, a ty sam od dawna masz takie a nie inne podejście do mnie. Ja będę mówił w określonej sytuacji w sposób, który sam subiektywnie będę uważał za stosowny. Sam jesteś też w tej dziecinnej akcji, nazywającej się dalej Eltenem. i to jeszcze jako moderator / administrator. Główny sprawca przed włamaniem też poczuł się winny, czyli niby ofiara niby włamania. Mam na to też dowody w postaci wiadomości prywatnych tu na eltenie. Więc cała ta sieć jest dziecinna i niepoważna. O poważności przyganiał kocioł garnkowi. Ja tutaj jestem już tylko dlatego, bo jest tu grupa NVDA raz z niektórymi wartościowymi ludźmi.
--
Robienie czegos nielegalnie nie jest zadnym rozwiazaniem. Sprawczyni ma sie wstydzic ze miala proste haslo, ok, czyli twoim zdaniem nie ma nic zlego we wlezeniu Kowalskiemu do mieszkania, bo ma stare zamki i wyniesienia calej zawartosci lodowki? Moze w Horwacji sa takie praktyki,. Nie wnikam.
@zwonimirek 222 myślałem, że piszc o tych "ustaszach" odnosiłeś się do tego, co napisał lalar 123. Źle zrozumiałem. . Co do Piedzberga, to nie wiem, czy słusznie czy nie słósznie go banowali.
Ja ludziom, z którymi mam kontakt instant, albo też tym, którzy skontaktowali się ze mną z prośbą o pomoc ustawiłem dwuetapowe logowania, pouczyłem o hasłach itd. Za free tym razem, bo jeśli panu X włamią się na konto, nie tylko on na tym cierpi, bo jeszcze jego korespondenci. Jak ktoś chce ze mną pisać prywatnie, to na Telegramie, gdzie polecam odpalić sobie też dwuetapowe, bo tu się bezpiecznie nie czuję, i będę to podkreślać na każdym kroku, niczym Magmar kilka miesięcy temu włam z 2019. Polska administracja Polską administracją, ale jak trzeba być albo kurde ograniczonym albo nie dostosowanym społecznie, by uważać, że to jest OK, i nie ma się sobie nic do zarzucenia?
To już jest daszku kwestia administracji portalu. Ja ze swojej strony dodam, że naszczęście takiego włamu nie doświadczyłem, i osobiście najgorszemu wrogowi tego nawet nie życzę. I po części się z tobą zgodzę, że elten powoli przestaje być bezpiecznym miejscem, skoro dochodzi do tego typu incydentów jak np. kradzież danych z bloga, ale skoro użyttkowniczka która to zrobiła sama wystawia hasło na publicznym serwerze, no to o czym my tu muwimy.
No to już jest brak odpowiedzialności ze strony administracji, ja na miejscu zwonimira, gdybym coś takiego zrobił, zrzekłbym się administrowania grupą nvda, bo to jest jakieś nieporozumienie. To tak jak byś zrobił coś, i wypuszczono by z więzienia za kaucją, i i udajesz, że nic się nie stało. Trzeba mieć przysłowiowe jaja, by po takim incydencie ponownie się podejmować administrowania taką grupą jaak nvda. Brak poczucia jakiej kolwiek odpowiedzialności moralnej za to co się zrobiło.
-- (zvonimirek222): Ja się mam wstydzić? Czego niby? To, że ktoś publicznie zostawia hasła i jest łatwowierny? Mogą się wstydzić główni sprawcy, nie ja. Ja za swoje przeprosiłem i wyjaśniłem. Co w twoich oczach straciłem, mało dla mnie znaczy. Nie jestem z tobą za pan brat, a ty sam od dawna masz takie a nie inne podejście do mnie. Ja będę mówił w określonej sytuacji w sposób, który sam subiektywnie będę uważał za stosowny. Sam jesteś też w tej dziecinnej akcji, nazywającej się dalej Eltenem. i to jeszcze jako moderator / administrator. Główny sprawca przed włamaniem też poczuł się winny, czyli niby ofiara niby włamania. Mam na to też dowody w postaci wiadomości prywatnych tu na eltenie. Więc cała ta sieć jest dziecinna i niepoważna. O poważności przyganiał kocioł garnkowi. Ja tutaj jestem już tylko dlatego, bo jest tu grupa NVDA raz z niektórymi wartościowymi ludźmi.
bo gdybym to ja coś takiego zrobił, nie podejmował bym się poraz drugi administrowania grupą rekomendowaną. I tu się zgodzę z wypowiedzią magmar, --, że robienie czegoś takiego a potem administrowanie grupą rekomendowaną to są właśnie te podwójne standardy, które tak próbuje się zwalczyć. Ja tego bym się właśnie wstydził, jeśli bym coś takiego zrobił, i nie podjął bym się administrowania grupą rekomendowaną.
Nie Martinusie, osoba, która się nie zrzekła funkcji właśnie nie ma jaj. -- (martinus): No to już jest brak odpowiedzialności ze strony administracji, ja na miejscu zwonimira, gdybym coś takiego zrobił, zrzekłbym się administrowania grupą nvda, bo to jest jakieś nieporozumienie. To tak jak byś zrobił coś, i wypuszczono by z więzienia za kaucją, i i udajesz, że nic się nie stało. Trzeba mieć przysłowiowe jaja, by po takim incydencie ponownie się podejmować administrowania taką grupą jaak nvda. Brak poczucia jakiej kolwiek odpowiedzialności moralnej za to co się zrobiło.
--
A widzisz, Daszku, cieszę się, że do Ciebie dociera, że Magmar miała faktyczny problem, a nie wydumany, nazywałeś mnie atencjuszką i rzeczywiście szukałam atencji, ale nie skierowanej na swoją osobę tylko na problem, który jak widzisz rzeczywiście istnieje.
Dzwoniłam do UOKIKU nikt nie odebrał, ale rozglądam się w temacie, jak nie dostanę swoich danych po dobroci, to poproszę urzędników o pomoc.
-- (daszekmdn): Ja ludziom, z którymi mam kontakt instant, albo też tym, którzy skontaktowali się ze mną z prośbą o pomoc ustawiłem dwuetapowe logowania, pouczyłem o hasłach itd. Za free tym razem, bo jeśli panu X włamią się na konto, nie tylko on na tym cierpi, bo jeszcze jego korespondenci. Jak ktoś chce ze mną pisać prywatnie, to na Telegramie, gdzie polecam odpalić sobie też dwuetapowe, bo tu się bezpiecznie nie czuję, i będę to podkreślać na każdym kroku, niczym Magmar kilka miesięcy temu włam z 2019. Polska administracja Polską administracją, ale jak trzeba być albo kurde ograniczonym albo nie dostosowanym społecznie, by uważać, że to jest OK, i nie ma się sobie nic do zarzucenia?
--
This site uses cookies to enhance your experience.