Oczywiście, że były, za SJP
Kradzież - bezprawne pozbawienie kogoś jego własności.
https://sjp.pl/kradzie%C5%BCGdyby to nie była kradzież zapytalibyście;
"Gabi, czypozwoliłabyś nam wejść na Twego bloga, chcemy Ci go usunąć czy wyrażasz na to zgodę"?
Moim zdaniem kradzież nie zachodzi wtedy, gdy dwie strony są świadome co się dzieje, np. gdybyś serwisował komputer Gabi po Remote i gdyby ona o wszystkim wiedziała.
-- (zvonimirek222):
A teraz to wypraszam sobie.
Dane nie były wykradzione.
Dane były podane na tacy. To że w takim pięknym programie jak TeamTalk pan deweloper, czyli Bjoern D. Rasmussen nie szyfruje hasła w plikach xml, to też nie jest problem z żadnych ze stron.
Mam was gdzieś, drodzy moralizatorzy.
Jak odejdziecie z eltena, to wasze słowa będą miały jakiejkolwiek wagi, a teraz te słowa wasze znaczą dosłownie nic.
I to, że co by było gdyby było, i kto ma lub nie ma skrupułów też można podważyć i dobrze zakwestionować.
Grupa NVDA była rekomendowana od początków jej istnienia i od początków w ogóle grup jako takiego tworu na Eltenie.
Samosądu nikt nie zrobił tutaj. To, co postanowiła administracja, to postanowiła i administrator ma rację, bo ustawił taki a nie inny regulamin.
Ja się do winy przyznałem i właśnie to oznacza, że mam jaja i sumienie. Tchórz by siedział, i po cichu siedział i o tym w ogóle nie mówił, i klaskał i bił sobie brawa.
Podwójne standardy? to jest temat rzeka: w całym waszym polskim społeczeństwie są podwójne standardy.
Nie lubicie je, a jednak czasem do nich się stosujecie jak wam to pasuje. Nie ma społeczności bez podwójnych standardów na naszym obszarze. Nie ma nawet obiektywności jako takiej. Każdy doleje trochę tej oliwy subiektywności ze swojej strony.
--
Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"