Forum

Powikłania po szczepieniach przeciw Covid19

Wątki archiwalne

Previous 7 / 8 Next

grzegorzm

#121 ·

tak jest jak się bzdury przeczące logice czyta. Już pomijając to czy ktoś chce się szczepić czy nie, to powiedzenie, że nie zaszczepiesię, bo szczepionka powoduje zakrzepy, zgony i tak dalej jest niedorzeczne, ponieważ więcej zgonów i innych powikłań jest po covidzie. To są poprostu fakty. Jakoś po aferze z Astrą teraz jest cisza a kraje wróciły do szczepień, jeżeli więc powodowała by takie zakrzepy to powinno być o tym słychać.
-- (Lowca_Androidow):
Kat, bo tak jest kiedy ktoś wyżej sra niż dupę ma.

--

gadaczka

#122 ·

Nic dodać nic ująć. Np. popularny antybiotyk na trądzik w skutkach ubocznych ma utratę wzroku, może coś takiego zdarzyło się raz po przyjęciu tego leku i mieli obowiązek wpisać. Mnustwo osób jednak go bierze i nic się nie dzieje. Ale przecież lek można odstawić powie ci taki! xD Jakoś większość z nich zapomina o skutkach ich przyjmowania, np. uszkodzeniach wątroby.
-- (cinkciarzpl):
Czytacie ulotkę każdego leku który przyjmujecie i wbijacie sobie zawsze do głowy listę skutków ubocznych, ostrzeżeń itd? To już jest po prostu zabawne. Izrael prawie otwarty, w uk najmniej pacjętów od kilku miesięcy, a wy będziecie grzegrzotać dalej. Jesteście po prostu pożytecznymi idiotami jakich wielu.

--
Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.

Lowca_Androidow

#123 ·

A wracając do skutków ubocznych to chciałbym przypomnieć, że tych jeszcze nikt nie zna jeśłi chodzi o szczepionki, te mogą siępojawić po kilku latach jak tomiało miejsce w przypadku szczepionki na ptasią grypę więc argument mocno nietrafiony.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

DJGraco

#124 ·

Co wy macie do tej astry? Szczepionka jak szczepionka, tak samo pfizer, różne głosy są to prawda jedne mówią, że astra jest zła inne, że nie. Moja mama jakoś się astrą szczepiła i nic jej nie jest.

Kat

#125 ·

A choćby to, że dużo ludzi bardzo źle znosi Astrę i tyle.
-- (DJGraco):
Co wy macie do tej astry? Szczepionka jak szczepionka, tak samo pfizer, różne głosy są to prawda jedne mówią, że astra jest zła inne, że nie. Moja mama jakoś się astrą szczepiła i nic jej nie jest.

--
"Nie wolno się bać.
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("

grzegorzm

#126 ·

A ty ciągle o świńskiej grypie. Ile osób po zaszczepieniu przeżywa takie katusze? Po za tym ze świńską grypą inna sytuacja była. Tu jest dużo więkrza epidemia niż świńska grypa, Przy świńskiej grypie wybiło się jakieś zarażone stado i zaraz był spokój bo tak bardzo na ludzi się nie przenosiła.W przypadku korony jednak szybciej to poszło, bo nie prawdą jest, że nad technologią RNA pracuje się przez osyayni rok, prace były, produkcja szczepionki to tylko końcowy efekt.
-- (Lowca_Androidow):
Grzegorzu, poczytaj co przeżywają ludzie zaszczepieni na świńską grypę, któa właśnie tak samo była szybko wyprodukowana, Nie tylko stracili zdrowie, ale i możliwość pracy, gdyż ta choroba wykluza ich z możliwości podjęcia jakiejkolwiek pracy.
Tyle w temacie.

--

Lowca_Androidow

#127 ·

Tak, bo to idealny przykład, równie szybko została opracowana "bezpieczna" szczepionka, po podaniu również nic się nie działo, efekty pokaały się po kilku latach i ludzie cierpią do dzisiaj, aktualnie mamy szczepionkę, która nie ma nawet roku, a uważana jest za bezpieczną mimo iż pojawiły się jużmutacje, my jednak wciąż otrzymujemy na poprzedni szczep i oczywiście oprócz zgonów nic się ikomu nie dzieje, poza gorączką i bólem ręki, ale to teraz, a co będzie za kilka lat? Tego nawet sami twórcy nie wiedzą, bo i skąd mają wiedzieć skoro proces tworzenia szczepionki został skrócony dziesięciokrotnie i nie można było sprawdzić długoterminowych skutków ubocznych.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

grzegorzm

#128 ·

Tylko wież, tak sobie o tym myślałem, za kilka lat o wirusie będzie cichutko więc afery ze szczepionkami też nikt nie będzie pamiętał a antyszczepionkowcy będą uważać, że mieli racje, bo ludzie chorują i umierają, prawdajest taka, że kto będzie chciał to będzie sobie każdą chorobę podpisywał jako powikłania po szczepionce tak jak już jest to teraz, przecież ci co są przeciwni szczepionkom twierdzą, że objawy po szczepionkach mogąsię pojawiać przez całe życie, to generalnie jest bezsensu, ponieważ nikt nie jest w stanie tego sprawdźić, można by tak było powiedzieć gdy by po jakiejś szczepionce 25 lub więcej procent, w każdym razie jakaś więkrza ilośc miała ten sam objaw po kilku latach, a nie tak jak to jest teraz, że kilka osób ma zakrzep i mówi się, że to wina szczepionek.
-- (Lowca_Androidow):
Tak, bo to idealny przykład, równie szybko została opracowana "bezpieczna" szczepionka, po podaniu również nic się nie działo, efekty pokaały się po kilku latach i ludzie cierpią do dzisiaj, aktualnie mamy szczepionkę, która nie ma nawet roku, a uważana jest za bezpieczną mimo iż pojawiły się jużmutacje, my jednak wciąż otrzymujemy na poprzedni szczep i oczywiście oprócz zgonów nic się ikomu nie dzieje, poza gorączką i bólem ręki, ale to teraz, a co będzie za kilka lat? Tego nawet sami twórcy nie wiedzą, bo i skąd mają wiedzieć skoro proces tworzenia szczepionki został skrócony dziesięciokrotnie i nie można było sprawdzić długoterminowych skutków ubocznych.

--

Lowca_Androidow

#129 ·

Czytałeś artykuł z linka o Szwecji? To nie jest tak, że każdy z chorobą poleciał o odszkodowanie, to jest spora ilość ludzi, którzy zachorowali na narkopleksję,
i wszyscy ci byli zaszczepieni, przypadek?

Lowca_Androidow

#130 ·

Grzegorzu, poczytałeś o ptasiej grypie i świńskiej, a nie chodziło o sam wirus, a o procedurę wypuszczenia szczepionki, która równie szybko została stworzona i iała być "bezpieczna", ale okazało się inaczej, jaką mamy gwarancję, że historia się nie powtórzy z aktualnie "bezpieczną" tak szybko wypuszczoną szczepionką? Nie mamy żadnej gwarancji, nikt nie jest w stanie jej dać po tak krótkim okresie.

grzegorzm

#131 ·

Właśnie wirus też ma tu do żeczy, ponieważ te powikłania nie wynikały zsamej szczepionki tylko z zawartego w niej wirusa.
Oczywiście tu przy Covid też może być problem, bo jednak dość dużo tych przeciwciał się wytwarza, ale Jest w szczepionce tylko białko tego wirusa a nie on sam. Pytanie czy przeciwciała mogą obrucić się przeciw organizmowi, który mają chronić przed tym białkiem -- (Lowca_Androidow):
Grzegorzu, poczytałeś o ptasiej grypie i świńskiej, a nie chodziło o sam wirus, a o procedurę wypuszczenia szczepionki, która równie szybko została stworzona i iała być "bezpieczna", ale okazało się inaczej, jaką mamy gwarancję, że historia się nie powtórzy z aktualnie "bezpieczną" tak szybko wypuszczoną szczepionką? Nie mamy żadnej gwarancji, nikt nie jest w stanie jej dać po tak krótkim okresie.

--

grzegorzm

#132 ·

Wiem, że to kolejny post, ale muszę to na pisać. Obserwuję takie coś, jakiś czas temu w mediach pojawiła się informacja, że szczepionka Astra powoduje różne powikłania, głuwnie zarzucano zakrzepy, ale o tym ucichło i już się nie mówi, ale za to teraz ludzie z mojego otoczenia i nie tylko bo obserwuję to na facebooku w grupach, w których ludzie raczej prowadzą konstruktywne rozmowy zastanawiają się i szukają miejsc gdzie szczepią wszystkim oby tylko nie astrą. Nie dociera do nich to, że po każdej szczepionce mogą być takie skutki uboczne jak podwyższona tęperatura, ból mięśni i tak dalej. Uważają, że jak za szczepią się czymś innym to tego unikną, po mimo, że dostają z różnychstron informacje o tym, że po Fizerze i całej reszcie szczepionek też takie objawy mogą wystąpić, świadczy to niestety o tym, że jak się ludzi wystraszy jedną informacją, którą następnie się wyciszy, mowa o zakrzepach to i tak będą szukać innej szczepionki, która może mieć dokładnie te same objawy, gorączka i tak dalej, bardzo trudno jest to odrwucić. Dla tego ważne jest, że jak ktoś się nie chce szczepić to spoko, nic mi do tego czy komuś innemu, ale straszenie powikłaniamiza jakiś czas na prawdę nie odnosi pozytywnego skutku ogulnoświatowego.

gadaczka

#133 ·

Edited
Z tą Astrą to gruba sprawa, bo nawet nie chodzi o nagonkę medialną, co o decyzję poszczególnych rządów.
Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.

grzegorzm

#134 ·

Edited
To też, po co się wycofywać na tydzień, co niby zdążyli z badać przez tak krutki czas, że jednak tak bardzo nie szkodzi?--

magmar

#135 ·

Sami potwierdzacie, ze z Astrą jest bałagan.
A ja mówię, niech uporządkują, a potem podadzą przeciętnemu Kowalskiemu jeśli jak twierdzicie, szczepionka jest wymyślona dla dobra ludzkości.
Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"

grzegorzm

#136 ·

Edited
Bałagan to z robiły rządy i decyzje a nie twurcy szczepionki, to tak samo jak z tym podpisywaniem papierów o eksperymęcie medycznym w jakiejś przychodni, ktoś coś sobie wymyślił,ale to nie znaczy, że jest to prawdą i, że wszędzie tak się robi. Co, że niby blokowanie szczepionki na tydzień czy dwa w jakimś kraju jest niby w trosce o obywateli, nie wydaje mi się.--

Elanor

#137 ·

Wow, co za news, organizm reaguje po szczepionce!
Tak tylko nieśmiało zasugeruję, żeby sobie doczytać, jaka jest rola szczepionki i czy krótkotrwała reakcja w postaci bólu, gorączki oraz kilku innych przyjemności, to na pewno zły objaw.
Serio nie ogarniam, dlaczego ludzie panikują z powodu czegoś, na co w przypadku innych szczepień praktycznie nie zwróciliby uwagi. Pamiętam jak dziś, jak w gimnazjum mieliśmy szczepienie na coś i pielęgniarka nas ostrzegała, że na drugi dzień możemy czuć się źle. Rzeczywiście ponad połowa klasy umierała, aż sprawdzian z historii przekładaliśmy. Ale nikt się temu jakoś nie dziwił.

magmar

#138 ·

A no dlatego, że owa szczepionka jest w fazie testu, że szybko zmienia się w czasie decyzja o jej dawkowaniu.

-- (Elanor):
Tak tylko nieśmiało zasugeruję, żeby sobie doczytać, jaka jest rola szczepionki i czy krótkotrwała reakcja w postaci bólu, gorączki oraz kilku innych przyjemności, to na pewno zły objaw.
Serio nie ogarniam, dlaczego ludzie panikują z powodu czegoś, na co w przypadku innych szczepień praktycznie nie zwróciliby uwagi. Pamiętam jak dziś, jak w gimnazjum mieliśmy szczepienie na coś i pielęgniarka nas ostrzegała, że na drugi dzień możemy czuć się źle. Rzeczywiście ponad połowa klasy umierała, aż sprawdzian z historii przekładaliśmy. Ale nikt się temu jakoś nie dziwił.

--
Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"

MarOlk

#139 ·

Która szczepionka jest w fazie testów, że tak zapytam?

grzegorzm

#140 ·

Magmar, litości nie opowiadaj takich bzdur. Nie jest ona w fazie testów, to, że dawki się zmieniają to generalnie jak z grypą, czy też powież, że szczepionki na grypę są w fazie testów? Czy szczepionki na gruźlicę, przeciwtężcowe też są w fazie testów? Przedewszystkim czy leki są w fazach testów skoro jak mała dawka leku nie działa to się ją zwiększa? No nie są Chodzi o to, że testowane jest to na jakiejś liczbie osób w śród których okazało się, że przeciwciała wzrastają, to jest zastosowanie szczepionki, czyli efekt jest zamierzony, nie było tylko wiadomo po jakim czasie będzie potrzebna dawka przypominająca, ponieważ to, że potrzebna będzie było wiadomo od początku.
-- (magmar):
A no dlatego, że owa szczepionka jest w fazie testu, że szybko zmienia się w czasie decyzja o jej dawkowaniu.

-- (Elanor):

--

--
Previous 7 / 8 Next