Na tej nowej stabilce Elten trochę świruje. Jest jakiś taki nieujażmiony. Przez kilka ostatnich dni miałam problem braku reakcji na polecenia już od momentu startu programu. Po oknie Co Nowego nie dało się nawigować, Escape i Enter działały, jak chciały, to samo Menu, ale nawigacja strzałkami czy Tabem w formularzach była niewykonalna. Po uruchomieniu ponownym komputera sytuacja nieco się poprawiła, ale tElten generalnie działa ciut wolniej i jakiś taki jest przymulony. No i pierwwszy raz w karierze mam informację o wpisie w śledzonym wątku, którego nie ma. Przekomarzałam się chwilę z Eltenem, chcąc dorwać ten nieistniejący wpis, to w końcu się na kilka sekund przywiesił. :)
Umnie czasami, żeby przejść z jednego wpisu na drugi, musze kilka razy tab nacisnąć. I dopiero za którymś razem przemieszcza się tam gdzie powinien. Także, jak chce się o dwa wpisy przesunąć to musze jakieś dziesięć razy nacisnąć tab i dopiero.
Możliwe. Aczkolwiek wciąż jestem na tym samym internecie. A gdy resetne eltena, to już działa poprawnie. A jak się tak zawiesi to mam pod strzałkami pusta. A wpisy lecą, jakby chciały, a nie mogły.
Na forach głosowych często dochodzi do takiej sytuacji: 1. Nagrywam posta. 2. Wysyłam go, wszystko idzie jak trza. 3. Post został wysłany. 4. Cisza. Nie działa nawigacja, a po kilku sekundach program się zawiesza i konieczne jest jego zamknięcie. Tak samo, gdy wysyłam wiadomości prywatne. Z tym że tym razem mam okienko z raportem o błędzie i możliwość cywilizowanego restartu przez sam program.
Ja np. dzsiaj mam tak, żę w ogóle nie pokazują mi się informacje o tym, że są nowe wpisy. Przed chwilą przeleciałem całe forum i wszędzie 0 nowych, wszedem w informatykę i tutaj w temacie o urządzeniach lektorskich były 3 nowe wpisy I co się okazalao - teraz dodałem tutaj wpis i nagle na każdym forum mam nowy wpis
Czy tylko mnie się nowe wiadomości nie pokazują w Co nowego? Nie dość, że nie ma o nich żadnej informacji, to jeszcze w odebranych, jak wejdę, owa wiadomość, którra powinna być jako nowa, jest jako odebrana. :O
Witajcie! Na serwer właśnie pofrunęła pierwsza wersja testowa Eltena 2.22, oznaczona jako Elten 2.22 Beta 1. Po pierwsze, to chyba pierwszy raz w historii Eltena aktualizacja trzycyferkowa trafia do bazy betatestów. Nie ma żadnych zmian związanych z silnikiem prócz obsługi schowka, nie powinno więc być niebezpieczeństw z niemożnością uruchomienia programu, mimo to przypominam i monituję, że to bądź co bądź pierwsza beta w wydaniu, dziwne rzeczy dziać się więc mogą. Zgodnie z zapowiedziami, w wersji tej znajduje się zupełnie nowy, napisany od zera system pól tekstowych. Nie skopiowałem ze starego kodu ani jednej linijki, a zatem jest to zupełna świeżynka, choć za pewne zbyt wielu różnic nie widać. Jako, że jest to wersja beta, ostrzegam i przypominam, że wszelkie niespodzianki w postaci błędów wystąpić nie tylko mogą, ale i prawdopodobnie będzie można je widzieć stosunkowo często. Betatesterów proszę szczególnie o sprawdzenie wszystkich miejsc, gdzie występują pola tekstowe, gdyż możliwe, że w jakiejś nieprzewidzianej przeze mnie konfiguracji zachowują się nie tak, jak powinny. Wyłączywszy aktualizację pól tekstowych i drobne zmiany w API, innych nowości brak.
Ja zauważyłem, że czasem musiałęm powtużyć daną operację aby wykonał. Mam namyśli kopiowanie, wklejanie i cofanie itp. Działa napewno zaznaczanie shiftem i dzięki temu istnieje łatwiejszy sposób na kasowanie niż po literce.