EltenLink

Elten 2 - betatesty

Wróć do Archiwum Eltena

#2121 Julitka

Na tej nowej stabilce Elten trochę świruje. Jest jakiś taki nieujażmiony. Przez kilka ostatnich dni miałam
problem braku reakcji na polecenia już od momentu startu programu. Po oknie Co Nowego nie dało się nawigować,
Escape i Enter działały, jak chciały, to samo Menu, ale nawigacja strzałkami czy Tabem w formularzach
była niewykonalna. Po uruchomieniu ponownym komputera sytuacja nieco się poprawiła, ale tElten generalnie
działa ciut wolniej i jakiś taki jest przymulony. No i pierwwszy raz w karierze mam informację o wpisie
w śledzonym wątku, którego nie ma. Przekomarzałam się chwilę z Eltenem, chcąc dorwać ten nieistniejący
wpis, to w końcu się na kilka sekund przywiesił. :)

***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!
2018-03-05 12:09

#2122 lwica

Umnie czasami, żeby przejść z jednego wpisu na drugi, musze kilka razy tab nacisnąć. I dopiero za którymś
razem przemieszcza się tam gdzie powinien. Także, jak chce się o dwa wpisy przesunąć to musze jakieś
dziesięć razy nacisnąć tab i dopiero.

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.
2018-03-05 14:00

#2123 matius

U mnie tak naszczęście nie ma.

Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.
2018-03-05 15:19

#2124 daszekmdn

Lwica, to pewnie internet

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
2018-03-05 15:26

#2125 lwica

Możliwe. Aczkolwiek wciąż jestem na tym samym internecie. A gdy resetne eltena, to już działa poprawnie.
A jak się tak zawiesi to mam pod strzałkami pusta. A wpisy lecą, jakby chciały, a nie mogły.

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.
2018-03-05 17:14

#2126 cinkciarzpl

Na forach głosowych często dochodzi do takiej sytuacji:
1. Nagrywam posta.
2. Wysyłam go, wszystko idzie jak trza.
3. Post został wysłany.
4. Cisza. Nie działa nawigacja, a po kilku sekundach program się zawiesza i konieczne
jest jego zamknięcie. Tak samo, gdy wysyłam wiadomości prywatne. Z tym że tym razem
mam okienko z raportem o błędzie i możliwość cywilizowanego restartu przez sam program.

____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
2018-03-08 15:04

#2127 lukasz1993258

mam taksamo. daj f 9. wejdzie ci wkontakty i daj escape

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.
2018-03-08 15:32

#2128 misiek

Z głosowym mam tak samo, dlatego m.in nie korzystam.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2018-03-08 16:03

#2129 Lowca_Androidow

Ja np. dzsiaj mam tak, żę w ogóle nie pokazują mi się informacje o tym, że są nowe wpisy. Przed chwilą
przeleciałem całe forum i wszędzie 0 nowych, wszedem w informatykę i tutaj w temacie o urządzeniach lektorskich
były 3 nowe wpisy
I co się okazalao - teraz dodałem tutaj wpis i nagle na każdym forum mam nowy wpis

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2018-03-08 21:48

#2130 misiek

Ehh- bo powiadomienia działają jak chcą, ale na razie zostawmy to, bo ustaliliśmy prawie wszyscy na razie
inne sprawy Eltena do roboty.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2018-03-08 23:26

#2131 hryniek

@Łysy: Ja bym te powiadomienia do tych spraw jednak zaliczyl.

Powiem Ci jedną rzecz dziewczyno. Tak mi się podobasz, że rwałbym CIę niczym trawę w STW
2018-03-10 08:08

#2132 daszekmdn

Czemu w ogóle gadamy o tym w wątku o betatestach? Przecież to stabilki :D

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
2018-03-10 08:18

#2133 Celtic1002

Czy tylko mnie się nowe wiadomości nie pokazują w Co nowego? Nie dość, że nie ma o nich żadnej informacji,
to jeszcze w odebranych, jak wejdę, owa wiadomość, którra powinna być jako nowa, jest jako odebrana.
:O

"Trzeba być wielkim przyjacielem, żeby przyjść i przesiedzieć z kimś całe popołudnie tylko po to, żeby nie czuł się samotny. Odłożyć swoje ważne sprawy i całe popołudnie poświęcić na trzymanie kogoś za rękę."

Anna Frankowska
2018-03-16 13:48

#2134 hryniek

Czy to nie jest ten śmieszny błąd, że jak ktoś Ci napisze ze strony to Ci nie pokazuje?

Powiem Ci jedną rzecz dziewczyno. Tak mi się podobasz, że rwałbym CIę niczym trawę w STW
2018-03-16 14:06

#2135 misiek

Tak. Miałem tak samo.

2018-03-16 14:18

#2136 pajper

Witajcie!
Na serwer właśnie pofrunęła pierwsza wersja testowa Eltena 2.22, oznaczona jako Elten 2.22 Beta 1.
Po pierwsze, to chyba pierwszy raz w historii Eltena aktualizacja trzycyferkowa trafia do bazy betatestów.
Nie ma żadnych zmian związanych z silnikiem prócz obsługi schowka, nie powinno więc być niebezpieczeństw z niemożnością uruchomienia programu, mimo to przypominam i monituję, że to bądź co bądź pierwsza beta w wydaniu, dziwne rzeczy dziać się więc mogą.
Zgodnie z zapowiedziami, w wersji tej znajduje się zupełnie nowy, napisany od zera system pól tekstowych.
Nie skopiowałem ze starego kodu ani jednej linijki, a zatem jest to zupełna świeżynka, choć za pewne zbyt wielu różnic nie widać.
Jako, że jest to wersja beta, ostrzegam i przypominam, że wszelkie niespodzianki w postaci błędów wystąpić nie tylko mogą, ale i prawdopodobnie będzie można je widzieć stosunkowo często.
Betatesterów proszę szczególnie o sprawdzenie wszystkich miejsc, gdzie występują pola tekstowe, gdyż możliwe, że w jakiejś nieprzewidzianej przeze mnie konfiguracji zachowują się nie tak, jak powinny.
Wyłączywszy aktualizację pól tekstowych i drobne zmiany w API, innych nowości brak.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2018-03-19 12:35

#2137 misiek

No to testujemy.

2018-03-19 16:10

#2138 matius

Ja zauważyłem, że czasem musiałęm powtużyć daną operację aby wykonał. Mam namyśli kopiowanie, wklejanie i cofanie itp. Działa napewno zaznaczanie shiftem i dzięki temu istnieje łatwiejszy sposób na kasowanie niż po literce.

Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.
2018-03-19 16:13

#2139 matius

Można teraz przeliterować komentarz na blogu. Wcześnie się nie dawało.

2018-03-19 16:15

#2140 misiek

Jak na razie w porządku.

2018-03-19 16:27