Elten 2 - betatesty
Back to Archiwum Eltena#2141 jamajka
u mnie też OK.
#2142 zywek
Nie no, u mnie kopiowanie itd. wszystko bangla. Ale chat nie. Wejdxcie i zobaczcie chyba, że to u mnieproblem.
#2143 pajper
Mamy nową betę.
Poprawione są błędy z polami typu media, niedziałającym chatem, problemami z rozpoznawaniem wyrazów przy echo klawiszy wyrazy i długich polach tekstowych oraz kilka drobniejszych zgrzytów, z nowymi polami oczywiście.
Mam nadzieję, że nie macie nic przeciw dwójkom, bo tak się składa, że beta nosi oznaczenie Elten 2.22 Beta 2. :)
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#2144 pajper
Mamy dzień 20 marca.
Jeśli w obecnej becie nie zostaną znalezione żadne poważne błędy związane z polami tekstowymi, przeniosę ją z ewentualnymi drobnymi poprawkami i uzupełnieniem listy zmian do gałęzi stabilnej jako 2.22 dnia 24 marca 2018, a więc pięć dni po publikacji bety.
Nie ma sensu trzymać tego wydania długo w fazie wersji beta szczególnie, że bardzo niewiele osób zaktualizowało Eltena do tej wersji, a na nowy system czeka wielu użytkowników.
Pozdrawiam,
DP
#2145 matius
Dobry pomysł.
#2146 Celtic1002
Pola tekstowe działają bardzo dobrze, znaczy edycyjne. <3
Anna Frankowska
#2147 Julitka
Sluchajcie, dlaczego ja jestem cały czas na stabilce i żadnej betki nie widzę?
#2148 piter9521
Musisz zrobić sprawdź aktualizacje i się pojawi.
#2149 lukaszenka
narzędzia zarządzanie programem i sprawdź dostępność aktualizacji
#2150 mojsior
a ja znalazłem błąd.
Kiedy coś zaznaczę i na przykład skopiuję to jest takie harakterystyczne tykanie, które oznacza że jest jakiś tekst zaznaczony.
Kiedy nacisnę escape to elten wychodzi mi z danego obszaru tekstowego to okna głównego a tykanie nadal słychać dopiero po wejściu w menu i wyjściu z niego przeztaje tykać.
A czasem trzeba zrobić restart eltena
#2151 daszekmdn
To tak zawsze było.
#2152 mojsior
nie koniecznie w stabilce tak nie miałem
#2153 daszekmdn
Ja tak miałem.
#2154 lwica
u mnie na danym wpisie wystarczy nacisnąć strzałkę. I już przestaje tykać.
#2155 Lowca_Androidow
Inny błąd jest - przy zaznaczaniu pojedynczych wyrazów ctrl+shift+strzałka w prawo zaznacza jeden wyraz,
spację po tym wyrazie i pierwszą literę kolejnego.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#2156 zywek
Aaa, faktycznie. Nie zauważyłem tego wcześniej
#2157 pajper
Śmieszna sprawa, bo siadając do pól tekstowych myślałem o tym, by błędu tego nie powtórzyć.
I co? I zapomniałem.
Ale to drobna rzecz, poprawi się, to będzie proste. :)
#2158 matius
Potwierdzam ten błąd z zaznaczaniem.
#2159 lwica
Hahaha. Ciekawie to wygląda jak się tak zaznacza.
#2160 Celtic1002
Witajcie.
Zauważyłam ciekawe zjawisko. Nie wiem trochę, z czego ono wynika, w każdym razie, czytając jeden z moich wpisów na blogu linijka po linijce, zauważyłam, że zjadana jest ostatnia literka w linijce. Jeśli na przykład linijka kończy się słowem już, to syntezator czyta ju. To samo jest przy innych słowach. Żeby było ciekawiej, zaobserwowałam to tylko przy tym konkretnym wpisie, "Co mnie uszczęśliwia i inne poboczne dygresje".
Anna Frankowska