Nagrywamy

Mikrofon do komputera jaki wybrać

Założony przez magmar 34 wpisy ostatni wpis 3 lata temu Strona 2 z 2

Superlux e205. Proszę scalić ten wątek z wątkiem jaki mikrofon na usb.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

hej ja też zastanawiam się nad kupnem jakiegoś w miarę taniego mikrofonu z USBdo laptopa żeby go podpiąć poleci ktoś coś?

tonor, fifine np

Jeszcze raz przytoczę tutaj snaba hf 50. Jak gdzieś znajdziesz, warto. Ale jak nie, to jest np, novox nc1, którego można dorwać za około 200 zł
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

dzięki za radę, ale ja już nie zamierzam nic kupować z mikrofonów straa kasy dziś kupiłam interfes do mojego nowego mikrofonu, ale t w ogóle nie działa i muszę obydwa sprzęty zwrucić

Witajcie. Czy możecie polecić jakiś mikrofon na usb do komputera?? Chciałbym, żeby mikrofon nagrywał w stereo, żeby nagrywał głośno i żeby miał dobrą jakość dźwięku.
Z góry dzięki za porady.

#28 1 polubienie

Albo Novox NCX

Ncx będzie ciekawszym wyborem, bo ma wiele trybów nadawania. Tak samo mikrofony thronmaxa z serii one

#30 1 polubienie

Cześć,
odkąd tu ostatnio pisaliście minęło już ponad pół roku. Czy na rynku są jakieś nowości, które zdeklasowały wcześniej proponowane mikrofony, czy jest jak było?
Może jest gdzieś jakieś uczciwe zestawienie mikrofonów do 100 zł, do 200 zł itd? Noszę się z zamiarem kupna w niedalekiej przyszłości i fajnie gdyby ktoś zorientowany polecił coś dobrego. Taki nieprzesadnie ambitny sprzęt,do laptopa, do rozmó głosowych, ale coś lepszego niż paskudny mikrofon z kablu słuchawkowym ;)
INFP

Pokazują tu Genesis radium 200, ktoś tego używał? :)
INFP

Takie raczej średnie, do rozmów się nada.

#34 1 polubienie

Transkrypcja

Stary post, stary wątek, ale pozwolę sobie go odnowić, bo takie wątki są zawsze w jakiś sposób żywe. Rode NT-USB z dopiskiem MINI. Rode NT-USB MINI. Zobaczymy jaka w obecnej chwili cena. Rode NT-USB MINI. Zaraz powiem dlaczego. Trochę drogi, ale ja polecam rzeczy dobre. Dlaczego? Dlatego, że Rode nigdy nie robi kaszany, a wszystko co jest, jakiś trust, nowox i tak dalej, dla mnie to są generalnie rzeczy, to są podróbki. To jest właśnie tych marek typu Rode, typu Shure, typu audiotechnica i tak dalej, i tak dalej. Więc polecam Roda NT-USB MINI. Miałem przyjemność posprodukować surówkę nagraną na tym mikrofonie. Niegdyś Kaja Walden, na pewno znacie tą lektorkę. Uhm. siebie w home studio ma właśnie Rode NT-USB Mini. Mikrofon brzmi jak mikrofon do nagrań lektorskich, takich, że tak powiem, nagramy sobie reklamy. Czyli nie jest to mikrofon do pięknego wokalu, którym nagramy fantastycznie brzmiący soczysty wokal pięknej kobiety albo rasowy, rockowy wokal mężczyzny z głębokim basem albo growling do death metalu. Zdecydowanie nie, ale jest to mikrofon, którym po prostu nagramy to, o czym jest ten wątek, żeby ładnie brzmiała mowa. Więc polecam. Dobry, no niestety trochę drogi mikrofon, ale naprawdę dobrej klasy. Nie będzie z nim problemu, nie będzie szumieć. Będzie fajnie grał. Rode NT-USB Mini to z pojemnościowych mikrofonów.

Zapraszam na mój youtube

https://www.youtube.com/channel/UCxk7p4SeqPz2uPU7m3rmwRA