WItajcie. Potrzebuję mikrofonu pod USB żeby jakośćmojego głosu dla rozmówcy była lepsza. Nie szukam czegoś z górnej półki. Ot, ma mi to służyć do rozmów przez skype'a, teamtalka itd.
Maksymalna cena to 200 zł.
Wojna to pokój. wolność to niewola. Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"
No jednak teraz popatrzyłem na ceneo i 270 zł jest, więc trochę za dużo. Poleciłbym go głównie za dobrą jakość dźwięku, ale są hmm tańsze alternatywy. Kolega Pates ma kilka mikrofonw, które są tańsze od Novoxa, jakiś genesis na USBi trust, ale modelami nie sypnę. Ten genesis brzmi całkiem OK, trust też jest spoko, ale dla mnie genesis jest lepszy brzmieniowo. Ja z koniecznośći laptopowego używam.
Mikrofony firmy Trust to dla mnie badziew za wygórowaną cenę. Widziałem 2 w tym 1 koło 70zł i brzmiało to jak tania Chińszczyzna za 10. Polecam Novoxa, lecz potrzebna mu lekka podbitka (Efekty VST) etc z zewnętrznego programu, bo na czysto brzmi przeciętnie. W tej cenie nie dostaniesz raczej nic porządnego, chociaż czasem trafią się tańsze mikrofony lepsze od tych drogich, no ale to trzeba trafić. Był pamiętam 1 dość fajny mikrofon w podobnej cenie, ale nazwa uciekła.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
@Dash, mój trust kosztował 99 zł, nie mogę na niego nażekać, mogę podesłać próbkę. Ja z kolei szukam czegoś, co będzie dobre ale będzie miało możliwość montarzu na ramieniu mikrofonowym
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
Polecam STAGG SUM40. Jest na usb, ma wejście słuhawkowe, co oznacza, że możemy monitorować to, co mówimy, oraz używać go, jako standardową karte dźwiękową. Dźwięk ma trochę pudełkowaty, ale dobry. Dla tt i skype wystarcza kompletnie.
Na moim kanale youtube jest dużo rzeczy nagrywanych tymże mikrofonem. Link podrzucę tutaj, chociaż jest on w wątku na forum gry/galeria społeczności. Najprościej wejźć na http://pates.unaux.com Tam jest link do yte
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.