Migracja na Wordpressa, szczegóły
Wróć do EltenLink#121 patrykkubaszczyk Konto zarchiwizowane
A w ogule, kiedy bendzie wsparcie tych nowych bloguw w kliencie?
Bo już jest 4 maja, a nowej bety nie ma.
#122 daszekmdn
@Patryk:
Czytanie ze zrozumieniem jest dobrą rzeczą.
@Matius:
Social links i część innych funkcji oferuje już Jetpack.
#123 patrykkubaszczyk Konto zarchiwizowane
Ale ja zrozumiałem to tak, że 4 maja ma być.
#124 Julitka
Kubaszczyk, jak nie zmienisz tej durnej sygnaturki i nie będziesz czytać ze zrozumieniem, to normalnie...
#125 Julitka
Przeklejam to od siebie dla tych, którzy raczej NIE trafią do Media Markt:
"Blogi pozostaną ukryte do 5 maja z poziomu klienta i 9 maja z poziomu strony www. Do tego czasu przeglądać je będą mogli jedynie redaktorzy po zalogowaniu się do systemu."
I jeszcze bonus, dla naprawdę nieogarniętych:
"
Wygenerowane hasło tymczasowe będzie ważne do 8 maja, godz. 00:00 czasu polskiego. Jeśli do tego czasu nie zostanie zmienione, dostęp do konta przez stronę WWW zostanie zablokowany, a jego odblokowanie będzie możliwe dopiero po wydaniu Eltena 2.4, wersja planowana na koniec sierpnia."
Nie ma za co!
#126 daszekmdn
Ja bym nie miałtyle Cierpliwości. :D
#127 pajper
Okres migracji przedłużył się do 9 maja. Opracowane rozwiązanie dla klienta nieco szwankuje, a nas ścignęli z nauką zdalną na studiach, tak więc nie mam tyle czasu, ile bym sobie życzył.
Co za tym idzie, do 8 maja można zgłaszać propozycje wtyczek i motywów.
Można już umieszczać wpisy na blogach.
Mogę udostępnić przeglądanie ich przez stronę dla zalogowanych użytkowników, ale to już od was zależy. Jak wszyscy będą za, dodam jutro po południu taką opcję, to kwestia zmiany jednej linijki w kodzie. :)
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#128 daszekmdn
Co z moimi propozycjami wtyczek? Zostały przyjęte?
#129 pajper
@daszekmdn
Który wpis? Na pierwszy odpisałem, wtyczka Read More zostałą dodana. Jak był jakiś drugi, to przepraszam, musiałem go przeoczyć.
Ja kojarzę tylko wpis matiusa, ktorym jeszcze nie miałem chwili się zająć, przyznaję.
#130 pajper
PS. Przy okazji wydłużam termin logowania się do kont Wordpress do 16 maja, by była szansa zareagować po wprowadzeniu blogów.
#131 daszekmdn
O Limit login adtemps reloaded.
#132 pajper
A, tak, pisałeś, wybacz. Miałem odpowiedzieć, a mi umknęło.
Przyznam, że muszę to sprawdzić. Nie wiem, czy ta wtyczka będzie zgodna z Eltenową, przyjrzę się temu i zadecyduję.
#133 Paulinux
przegląd przez stronę na pewno się przyda
#134 tomecki
yy, ale moment, to znaczy, że po 16 maja nie będzie szans na zmiany w blogach z poziomu Wordpress?
#135 Julitka
Tomecki...
Będzie, tylko hasła zmienić nie będzie można.
#136 matius
Jeśli ktoś chce mieć dostęp do bloga z poziomu strony, to przed upływem 16 maja, musi zmienić hasło. Hasło z poziomu strony.
#137 pajper
1. Od teraz zalogowani użytkownicy mogą przeglądać wszystkie blogi, więc to dobra okazja, by wszystko potestować.
2. Z powodu konfliktów musiałem usunąć na moment wtyczkę "Classic Editor". Już sprawę naprawiłem, ale wtyczka została wyłączona na wszystkich blogach, więc w razie czego trzeba będzie aktywować ją ponownie.
3. Na stronie głównej
https://eltenblog.net
zrobiłem taką prostą tabelkę ostatnio aktualizowanych blogów. Na dniach napiszę sensowną stronę główną, ale na razie brak na to czasu, a autorzy Wordpressa nie udostępnili do takich zabaw żadnych widgetów, więc trzeba to pisać ręcznie w PHP.
4. Na razie tylko autorzy bloga widzą wpisy prywatne.
5. Za sygnały o wszelkich problemach (albo działaniu jak należy) będę bardzo wdzięczny.
#138 pajper
Udostępniłem motyw Libretto oraz wtyczki: Cresta Social Share Counter, Limit Login Attempts Reloaded, Newsletter, WordPress Popular Posts.
#139 lukasz1993258
Przepraszam, ale czy jest wstanie mi ktoś napisać, jak trzeba dodać nowy wpis?, bo tytuł wpisany, potem mi każe wybrać blog lub wpisać, potem jakiś chyba panel jest. i mam przyokazji pytanie, czy jest możliwość dodawania wpisu audio, czy jeszcze nie?
#140 daszekmdn
Najłatwiej włączyć wtyczke classic editor, wówczas pisanie wpisu jest łatwiejsze.
Proponuję ustawienie jej jako włączonej na starcie, ponieważ poprzednia wersja edytora była dla nas łatwiejsza w obsłudze.