Migracja na Wordpressa, szczegóły
Wróć do EltenLink#81 misiek
Gówno.
-- (patrykkubaszczyk):
I co z blogami?
Czekamy, i żadnej informacji!
--
#82 misiek
Trwają prace, czego nie czaisz?
-- (lukasz1993258):
Witam bardzo serdecznie , prubowałem się zalogować na tym panelu, wzwiązku z tym, prubowałem na dwa sposoby, pierwszy, w przeglądarce wpisałem host eltenblog.net, i tam pisze, że trfają prace, drugi sposób, to taki, że wszedłem sobie na wordpres.com, i tam po wpisaniu danych do logowania pisze, że hasło lub login jest nie poprawny.
Powieccie mi, czy ja coś robie źle?, czy co, bo szczerze, to troszke nie rozumiem, i zgury dziękóje za informacje
--
#83 lukasz1993258
Nic, poprostu musiałem coś źle przyczytać, tyle.
#84 magmar
Słuchajcie, przepraszam za dość obcesowy wpis, ale było WYRAŹNIE NAPISANE, że przerwa techniczna z pozycji strony internetowej trwa do 8 maja.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"
#85 daszekmdn
Do 4, nie 8.
Do 8 trzeba zmienić hasło aby miec dostęp ze strony do edycji bloga.
#86 magmar
Przez stronę do 8, chyba, że coś się zmieniło.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"
#87 ambulocet
A ja mam jeszcze takie pytanie co do wpisów ukrytych przed niezalogowanymi. Czy ta obcja ukrywa wpisy przed niezalogowanymi na Eltenie, czy niezalogowanymi na Wordpressie, czy i jedno i drugie?
#88 patrykkubaszczyk Konto zarchiwizowane
Chyba na eltenie.
#89 daszekmdn
Nie ważne, czy ktoś zalogowany jest na WP, czy nie, Elten korzysta tylko z technologii dostarczonej od Wordpressa, więc chodzi o logowanie na Eltenie, bo tylko taka możliwość będzie.
#90 daszekmdn
Czy nie da się nic zrobić z adresami blogów? Nie mogłyby byćone modowalne? Dziwnie to wygląda.
Po za tym Akismed powinien być od razu ustawiony, bo sorry, ale ma tu bloga wiele nietechnicznych osób i jak im boty zaczną spamować jakąś Wiagrą czy czymś innym, to się zrażą, bo nie będą umiały tego ustawić.
Nawet ja nie umiem ustawić Akismeta.
#91 daszekmdn
Proszę o dodanie motywu Twenty sixtin. Lubię go a brakuje.
#92 daszekmdn
Przyda się też wtyczka ukrywająca autora.
Jak będę robić coś poważniejszego, to niezbyt mam ochotę być klikalny :D.
Fajną wtyczką jest także Read more, gdzie można ustawić po ilu znakach automatycznie znacznik się wstawi co jest dobre w przypadk obecnej formy blogów.
#93 markus1234
Gdzie mogę znaleść link do zmiany hasła do panelu wordpressa? Bo nie mogę znaleść.
#94 pajper
Nie da się skonfigurować Akismeta tak, niestety. On wymaga indywidualnego ustawienia konta dla każdej strony, nie da rady zrobić tego z góry.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#95 pajper
Temat Twenty Sixteen i wtyczka Read More zainstalowane.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#96 daszekmdn
Polecam również Limit Login attemt reloaded czy jakoś tak.
Wtyczka blokuje logowania z danego IP po kilkukrotnym wprowadzeniu nieprawidłowego hasła.
#97 markus1234
Dobra, zmianę hasła na stronie już ogarnąłem. Przy okazji ustawiłem język polski.
#98 markus1234
Takie jeszcze jedno pytanie, nie znam się na tym. Jak mam ustawić akismeta? Bo tam trzeba tworzyć jakieś konto akismet, lub wprowadzać jakiś key api. Akismet mi się przyda, tylko ja się na tym nie znam, nie chciałbym zepsuć swojego bloga. Czekam na wyjaśnienie, jak to ustawić.
#99 patrykkubaszczyk Konto zarchiwizowane
A gdzie mam wejźć, aby się zalogować?
Nie wiem.
#100 Aoi
Witam mam pytanie gdzie na wordpres mogę zmienić hasło do logowania?
Pozdrawiam