Śmieszne pomyłki pisemne i mówione
Wróć do Humor, gry i zabawy#421 Zuzler
I znów podręcznik do historii literatury:
"Michał Anioł Buonarroti (1475—1564) — malarz, rzeźbiarz, architekt, poeta, wielki mistrz fresków w Kaplicy Sykstyńskiej, twórca nieśmiertelnych posągów Mojżesza, Dawida oraz Pięty"
#422 Paulinux
Przyjedź do nas, Mikołaju, Mikołaju, na saniach sprężystych. Tak zaśpiewałam na jednym z poznańskich spotkań, chociaż na myśli miałam srebrzyste sanie. :D
#423 Snajper22
Zamiast powiedzieć:
"So by saying this, you call to a God."
Powiedziałam:
"So by saying this, you call to adog."
Cormac McCarthy, "Droga"
#424 Paulinux
Rozwaliło mnie
Siemanko jaki polecacie smartlocz do iphone morze ktos korzysta
#425 Paulinux
Szukam słuchawek bezprzewodowych doustnych Zależy mi na stosunku ceny do jakości, długości działania na jednym ładowaniu Budżet 250zł
#426 Paulinux
Witam sprzedam lapke na sciane zapraszam
#427 Zuzler
Wedle tego samego, co wcześniej podręcznika, Mikołaj Rej był alergikiem.
"W sposobie jego pisania widać przede wszystkim uczulenie na odbiorcę".
#428 Monte
Jak byłam w podstawówce, podczas czytania jakiejś czytanki, w której było imię Lemek, moja koleżanka przeczytała: Leciek.
#429 Paulinux
Byliście kiedyś we Wrocławiu z internetem?
Szkoła dla niewidomych i niedowidzących jest też we Wrocławiu z internetem. Również L.O. Niedaleko tej szkoły jest też szkoła muzyczna, gdzie uczą się również dzieci z Ukrainy. Instrumenty można wypożyczać
#430 Monte
Opowiem wam o dwóch sytuacjach związanych z przedstawieniami. Pierwsza miała miejsce w gimnazjum. Wystawialiśmy przedstawienie na zakończenie Roku Szkolnego. W jednej z piosenek koleżanka miała zaśpiewać: "Ach co za nuda na tych wagarach, leżymy sobie, chodzimy w parach", a zaśpiewała: "Chodzimy sobie, leżymy w parach". Nie było siły, obie parsknęłyśmy śmiechem.
Druga sytuacja wydarzyła się podczas wystawiania jasełek w internacie. Za pierwszym razem wszystko poszło super, ale za drugim razem stało się tak: to przedstawienie nie było takimi zwykłymi jasełkami, jakie znacie. Była to historia pewnej dziewczyny i jej życia z ojcem, odrzucenia przez rówieśników, wyprowadzki, spotkania górali, nawiązania prawdziwych, szczerych i dobrych relacji. I był tam taki moment, kiedy główna bohaterka wspominała swoją zmarłą matkę. Koleżanka grająca tę matkę opowiadała małej córeczce graną przez córkę mojej wychowawczyni o jednej z kolęd. Córka pytała o tę kolendę i koleżanka jako matka miała odpowiedzieć: "To taka stara, dziewietnastowieczna kolęda", a powiedziała: "To taka stara, dziewietnastoletnia kolęda". Stałam z boku, ale tak, że wszyscy mnie widzieli, szczęście, że nie ryknęłam śmiechem.
#431 daszekmdn
W opisie jednej aukcji sprzętu elektronicznego na Allegro:
"barak zasikania nie wiem co sie stalo . Gralo i nie gara"
#432 johnson
Z mamą gadamy na temat imion w czasie serialu hyba Louis, czy jakośtam się to pisze. Mówili coś o jakimś fonetycznie Lionie, hyba to miał być Leon. Zastanawiam się, że jeżeli napisalibyśmy Lion, to nam wyjdzie Lajon. Jest przecież imie Lew jak... Lew Dostojewski.
#433 Monte
W czasie, kiedy moja mama uczyła się pisać SMSy, chciała wysłać do mojej siostry SMS o treści: "Magda, kup w sklepie u Justyny bułki?", a wysłała: "Magda, łup w sklepie u Kurtyny bułki".
#434 EugeniuszPompiusz
sprzed chwili.:
PolskieRadio24.pl: Katastrofa w Mariupolu. Ludzie nie mają odstępu od pomocy humanitarnej, ogrzewania i wody
Edit, 20, 25 minut później news był zmieniony na poprawny
#435 Paulinux
Rycina 5. Rozkład punktów skali zdrowia psychicznego w grupach według płci (obliczenia własne)
Z rycyny 5. wynika, że 93% mężczyzn i kobiet oceniło jakośd życia w aspekcie zdrowia psychicznego na
poziomie średnim, przy czym w granicach 44 punktów oceniło JZ 30% mężczyzn i 23% kobiet.
#436 Paulinux
W ramach projektu ma zostać przeszklonych minimum 16 osób z dysfunkcją wzroku, tak by zostali liderami w zakresie działań na rzecz poprawy jakości życia osób niewidomych oraz dostępności, którą gwarantuje polskie prawo.
#437 johnson
Szkło się przyda. Jakiś obraz może dotrze?
#438 daszekmdn
Taka sobie oferta:
"Divine1 Zestaw słuchawkowy z mikrofonem z redukcją szumów USB Słuchawki biurowe Przewodowy zestaw słuchawkowy do komputera PC Kurwy online"
Chodziło oczywiście o kursy, co można wyczytać z opisu.
#439 Zuzler
Linki! Jesteś wspaniała!
A oto, co dzięki koleżance z radością przepisuję z Fb:
"Czy opłacalne będzie zmienić kuchenkę gazową na kochankę elektryczną"?
#440 Zuzler
Yy... Ten... Smacznego czy coś...
https://www.horecatrends.pl/trendy/119/joe_biden_zjadl_pizze_z_zolnierzami_jaki_placek_wybral,11075.html