Transcription
Witam serdecznie, powiem szczerze, zbytnio tam audiodeskrypcji do programu Rolnicy Podlasie, a to tam nie trzeba, jedyne co właśnie trzeba to jak te napisy, czy jak właśnie się zmienia miejsce danej części danego odcinka, czy nie wiem, czy to laszki, czy plotycze, czy inne, jakaś tam podlaska wieś, czyli poprawia mnie to właśnie na wsi jak zawsze. Jak zawsze, jak coś tam robił, to zawsze, jak się siadał, to opowiada trochę o ochronikach, tam opowiada, ale... co jedyne co powinni dla osób niewidomych zrobić w takich programach, właśnie typu właśnie, bo to jest dokumentalne, że to nie jest wymyślone, że to po prostu ekipa jeździła tam nabyć do tych rolników, do tych ludzi i naderwała ich prace, jakie oni przez cały rok robią na tej swojej gospodarce. I właśnie powinni... czytać chociaż te napisy, czy jak się zmienia, czy czy napisy końcowe. Chociaż nie powiem, ostatnio w pierwszym sezonie tego nie było, ale w kolejnych już było, jak na przykład kończy się, to mówię w następnym odcinku. Ale jest jeszcze minus, że jak się kończy seria, jak polecali, to też hańba byłoby, żeby powiedzieć, że w następnym sezonie, bo też coś takiego pamiętam było, więc... powiem szczerze... troszeczkę, odrobinę się polepszyło, ale nie do końca. Jeszcze trzeba trochę dopracować, trzeba te ponadgrywać napisy, żeby czytali i wtedy może będzie dobrze. A tak jak ci rolnicy nic nie mówią, tylko coś wykonują, to wtedy lektor trochę też opowiada to samo wrażenie, że on może jakimś jest amatorem rolnikiem, bo... albo się chociaż interesuje, bo widać, że zna się trochę na tym, bo wątpię, że by się aż tak wyszkolił. To tyle, to tyle jak na razie ode mnie. Pozdrawiam.