Forum

Lektorzy

Kultura i sztuka (forum mieszane]

Poprzednia 3 / 6 Następna

kmicic92

#41 ·

Transcription

Bo w jedynce to był ten Łukasz Nowicki kiedyś, ten co całe, te całe postaw na milion teraz prowadzi, to on w jedynce zapowiadał kiedyś, a teraz to w ogóle zmieniają, zmienili jakoś w ogóle, pozmieniali tych, w ogóle ktoś inny teraz zapowiada.

lukasz1993258

#42 ·

Transcription

No tak, teraz Łukasz Nowicki jest lektorem antyradia i też był od samego początku powstania tej rozgłośni. Nie wiem jeszcze kto był rektorem radia Flesz ze Śląska, bo antyradio właśnie powstało na Śląsku i w Warszawie. I w Warszawie też było radio 94FM i nie wiem kto był wówczas lektorem, bo antyradio powstało jednocześnie i w Warszawie i w Katowicach właśnie na wzór radia 94FM i radia Flesz z Katowic. Więc jeżeli chodzi o Łukasza Nowickiego, on od samego początku powstania tej rozgłośni do dnia dzisiejszego jest jej lektorem.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

kmicic92

#43 ·

Transcription

annars så ifall jag inte ska tänka på det.

kmicic92

#44 ·

Transcription

Właśnie, jeszcze chciałem powiedzieć, Macieja Gudowskiego to też często w jedynce radiowej słychać, także to nie tylko w filmach.

lukasz1993258

#45 ·

Transcription

A w polskim radioprogram dwójka Janusza Szydłowskiego często słychać. Czasami zastanawiam się, czy on właśnie nie jest tam rektorem, lektorem.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

kmicic92

#46 ·

Transcription

Rektor to na uczelni, no to tak żartowałem, a Janusz Szydłowski no tak, on zapowiada te różne, jak tam koncert ma się gdzieś odbyć czy coś, to on tam takie rzeczy zapowiada.

DJGraco

#47 ·

Transcription

A właśnie, a teraz ja zaraz wrzucę fragment, wrzucę pewnego lektora i ciekaw jestem czy ktoś go rozpozna, bo mi się osobiście jego głos bardzo spodobał. Zobaczymy czy ktoś tego lektora rozpozna, szczególnie do Kmicika tutaj mówię, no ale też inni mogą wiadomo, jeśli ktoś wie co to za lektor to byłbym wdzięczny.

DJGraco

#48 ·

Transcription

Przeszedł nad zwłokami i powolnym krokiem ruszył ku ostatniemu z biskupskich. Demon nigdy nie ukrywał, że cieszyło go, gdy ofiara ucieka. Uwielbiał gonić ludzi, zanim ich zabije. Delektował się nadzieją wydzielaną przez uciekających. Przeświadczeniem, że jednak zdoła ją umknąć zgubie. Marwik jeszcze nigdy nie pozwolił swoim celom uciec. Tym razem też zwycięży. Wchodząc do kół.

kmicic92

#49 ·

Transcription

Gdzieś go słyszałem, ale akurat nie wiem Gdzieś słyszałem go chyba Ale nie mam pojęcia Co to jest za gość

lukasz1993258

#50 ·

Transcription

Ja nie wiem dokładnie co to jest za głos, ale też go gdzieś słyszałem. Nie wiem czy przypadkiem on nie czytał niektórych odcinków pod tytułem Katastrofa w Przestworzach, ale w tym momencie mogę się mylić. Ale na bank ten głos słyszałem i na bank on mi jest znany. No i coś jeszcze tutaj miałem powiedzieć. Aha, miałem tutaj jeszcze powiedzieć to. Właściwie miałem wam zadać pytanie, bo taką niemyśl naszła jakiś czas temu. Pytanie jest takie, co myślicie o lektorze, który nazywa się Jacek Brzostyński, bo ja uważam, że jeżeli chodzi o tego lektora, to on bardzo fajnie czyta Galileo i potrafi pewne rzeczy zinterpretować. Także tyle i pozdrawiam.

Kosa12

#51 ·

Transcription

Moim zdaniem jest to lektor, który ma na imię i nazwisko Robert Stamont lub Marek Lelek. Czyta różne programy, na przykład w National Geographic, nie powiem jakie, ale któryś z nich, bo na pewno ten. Może Robert Stamont na pewno, ale on tam czyta różne programy popularnonaukowe lub jakieś tam ciekawe rzeczy. To tyle z mojej strony.

Muzyka rap jest mądra i pouczająca i trzeba skupić się na przekazie.??

kmicic92

#52 ·

Transcription

No Jacek Brzostyński to on fajnie to potrafi też zinterpretować. Jakaś reklama do Mestosa była, to też tam w niej coś czytał. Zabija zarazki na śmierć. Coś takiego było.

lukasz1993258

#53 ·

Transcription

tak on to właśnie czytał jeżeli chodzi o zarazki

Paulinux

#54 ·

Transcription

Grazianie ten lektor to Robert Samot.

Happy hacking

Paulinux

#55 ·

Transcription

No a co do mojej listy, to bardzo lubię Janusza Szydłowskiego, Jacka Brzestyńskiego, właśnie tego Roberta Samota i Rocha Sielnowskiego.

Happy hacking

lukasz1993258

#56 ·

Transcription

Z czego Roch Szymonowski to już chyba naj... w zasadzie się gdziekolwiek udziela, bo już nigdzie go nie słyszę, a kiedyś był bardziej słyszalny. Tak samo jak mam wrażenie, że też na przykład w Polsacie, tam gdzie pracował jako lektor Grzegorz Pawlak już chyba nie pracuje, teraz chyba robi... teraz chyba pracuje inny lektor za Grzegorza Pawlaka, nie wiadomo co się stało z Grzegorzem Pawlakiem. Nawet zniknął z Reniewawa, teraz go zastąpił na stanowisku lektora Piotrek Makowski, także ciekawie, ciekawie. Ale Piotrek Makowski też jest fajnym lektorem, moim zdaniem. To tyle. Dziękuję. Dziękuję.

Paulinux

#57 ·

Transcription

Ale ten był lepszy, ten Pawlak Bumakowski z Braille wszędzie teraz.

Happy hacking

kmicic92

#58 ·

Transcription

No coś tak skliszałem ostatnio, że jakiś inny głos w tym pulsacie był.

lukasz1993258

#59 ·

Transcription

Nie no, Makowskiego wszędzie praktycznie nie ma, on się zazwyczaj udziela w reklamach, ale jest lektorem w Radiu Wawa od chyba zeszłego tygodnia, kiedyś był lektorem w Radiu Eska, natomiast trzy dni temu, kiedy oglądałem Polsat, to tam był ten sam lektor, który jest w ATM Rozrywka, ale nie znam jego imienia. Tak, tak, tak.

wojtas

#60 ·

Transcription

No mi się mimo wszystko wydaje, że ten lektor, którego Gracjan puszczał, to był ten Jakub Rutka z Mystery TV, ale mogę się mylić.

Poprzednia 3 / 6 Następna