Forum

Śmieszne automatyczne tłumaczenia

Humor, gry i zabawy

Poprzednia 5 / 12 Next

johnson

#81 ·

1 likes
Do limitowanej edycji gry na konsolę Playstation 2 dołączane było urządzenie Trance Vibrator, które po podłączeniu do konsoli Playstation 2 wibrowało w rytm muzyki. Producent urządzenia zaleca� trzymanie urządzenia w dłoni, w kieszeni lub siadanie na nim. Akcesorium z powodu wytwarzania silnych wibracji wielokrotnie traktowane było jako zabawka erotyczna.
Tak brzmi kawałek hasła z naszej ciotki klotki wikipedii. Zostawiłem w tłumaczu oryginalny język angielski, tłumaczenie na polski. Nie klikałem w link, że to wbiłem po polsku i z tego wyszło coś takiego.
Do limitu wbudowane gry na konsolę Playstation 2 wszczepiane Wibrator Trance, które połączy się z konsolą Playstation 2 wibrowało w rytm muzyki. Producent urządzeń zalecający trzymanie urządzenia w dłoni, w kieszeni lub siadanie na nim. Akcesorium z powodu zużycia silnych fal ultradźwięków.

johnson

#82 ·

1 likes
To teraz coś o świetliku świętojańskim. Ustawienie jak post przed.
Oryginał.
Światło wytwarzane przez świetlika świętojańskiego powstaje w wyniku reakcji chemicznej dzięki enzymowi lucyferazie. Świetliki mogą dowolnie światło "włączać i wyłączać". światłu, które wytwarzaj�, nie towarzyszy ciepło, a więc ciało chrząszcza nie ulega nagrzaniu.
A o to jego z remasterowana wersja.
Wytwarzane przez krótkie okresy powstawania w wyniku chemicznej dzięki enzymowi lucyferazie. świetlice pustnie światła "włączać i wyłączać". Światłu, które wytwarzaj�, nie towarzyszy ciepło, a więc urządzenie chrząszcza nie dokumentuje nagrzaniu.

misiek

#83 ·

Rodzina słowem silna- klasyk. Pamiętam jak za dzieciaka braciak wystawiał kolumnę na dwór i to puszczał by wkurwić sąsiadkę.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Celtic1002

#84 ·

Jezu, się popłakałam. :D
"Trzeba być wielkim przyjacielem, żeby przyjść i przesiedzieć z kimś całe popołudnie tylko po to, żeby nie czuł się samotny. Odłożyć swoje ważne sprawy i całe popołudnie poświęcić na trzymanie kogoś za rękę."

Anna Frankowska

papierek

#85 ·

a ja muszę ostatnio pochwalić tłumacz google. Może nie zawsze jest to, o co nam chodziło, ale spujrzcie sami, z tego tłumaczenia już da się coś nawet zrozumieć.
Artykuł w wersji ang:
The psychedelic drug LSD induced synesthesia-like experiences in an individual who was born without vision, a condition known as congenital blindness, according to a new case study published in the journal Consciousness and Cognition.
Synesthesia occurs when a person experiences an overlap in their senses. A person experiencing synesthesia might be able to taste colors or see sounds. There have been reports about LSD causing synesthesia ever since the psychedelic drug was first discovered by Albert Hofmann in the 1930s.
The new case study is the first qualitative account of LSD use in a congenitally blind person to be published in a scientific journal
The subject of the case study was born two-months premature in 1948 and suffered permanent blindness because of an over-saturation of oxygen at birth.
His love of music led him to become a professional keyboard player, singer and entertainer for several years. He had regularly taken LSD, along with other drugs like marijuana and magic mushrooms, before speaking to researchers about his experiences.
LSD never caused him to experience visual hallucinations, but he said that using psychedelic drugs amplified his experience of sound, touch and smell.
“Every time I did acid, I experienced something new and spectacular. Obviously through the senses which are available to me! I never had any visual images come to me. I can’t see or imagine what light or dark might look like. With LSD and cannabis though, I experienced so much through my hearing, touch and emotions that it was already enough for me to take!”
He also reported that listening to music could induce sensory sensations.
YOU MIGHT ALSO LIKE  Coming Soon: New Apple Support App for iPhone and iPad.
“During my psychedelic experiences, whenever I listened to music, I felt as if I was immersed in the most beautiful waterfall ever. The episode of the waterfall was the nearest I ever came to experiencing anything like synesthesia. The music of Bach’s third Brandenburg concerto brought on the waterfall effect.”
“The sounds coming from songs I would normally listen to, became three dimensional, deep and delayed. It seemed that music began coming apart and unravelling.”
Psychedelic drugs also altered his tactile sensations and perception of time. He told researchers he had experienced temporary aphasia, meaning the loss of ability to understand speech, under the influence of LSD. His dreams also became more intense.
“My dreams have always been very vivid in the past, but when I was under the influence of LSD, I would occasionally find myself dreaming in prose… I couldn’t always sleep, but if I did my dreams would be extremely detailed, sometimes even in very wordy Shakespearian language, often lasting longer than my normal dreams”
However, he told the researchers that he eventually stopped using psychedelic drugs because he felt he was becoming too introverted and paranoid.
The case report for Synesthetic hallucinations induced by psychedelic drugs in a congenitally blind man can be found here.
Tłumaczenie na żywca, bez podmieniania:
Psychodeliczny lek LSD wywoływał podobne do synestezji doświadczenia u osobnika, który urodził się bez wizji, stan znany jako wrodzona ślepota, zgodnie z nowym studium przypadku opublikowanym w czasopiśmie "Świadomość i poznanie".Synestezja występuje, gdy dana osoba doświadcza nakładania się zmysłów. Osoba doświadczająca synestezji może być w stanie wyczuć kolory lub zobaczyć dźwięki. Pojawiły się doniesienia o tym, że LSD wywołuje synestezję odkąd psychodeliczny narkotyk został po raz pierwszy odkryty przez Alberta Hofmanna w latach 30. XX wieku.Nowe studium przypadku jest pierwszym jakościowym opisem stosowania LSD u osoby niewidomej, która ma być opublikowana w czasopiśmie naukowymTemat studium przypadku narodził się dwumiesięcznie przedwcześnie w 1948 roku i cierpiał na stałą ślepotę z powodu nadmiernego nasycenia tlenem przy porodzie.Jego zamiłowanie do muzyki sprawiło, że przez wiele lat stał się profesjonalnym klawiszowcem, piosenkarzem i artystą estradowym. Regularnie stosował LSD wraz z innymi lekami, takimi jak marihuana i magiczne grzyby, przed rozmową z badaczami o swoich doświadczeniach.LSD nigdy nie powodowało halucynacji wzrokowych, ale powiedział, że używanie psychedelicznych narkotyków wzmacnia jego doświadczenie dźwięku, dotyku i węchu."Za każdym razem, gdy robiłem kwas, doświadczyłem czegoś nowego i spektakularnego. Oczywiście dzięki zmysłom, które są dla mnie dostępne! Nigdy nie miałem żadnych obrazów wizualnych. Nie widzę ani nie wyobrażam sobie, jak mogłoby wyglądać światło lub ciemność. Jednak dzięki LSD i konopie indyjskie doświadczyłem tak wiele poprzez mój słuch, dotyk i emocje, że wystarczyło mi to! "Poinformował również, że słuchanie muzyki może wywoływać zmysłowe odczucia.MASZ TAKŻE TAKŻE: Wkrótce nowa aplikacja pomocy technicznej Apple dla iPhone'a i iPada."Podczas moich psychedelicznych przeżyć, kiedy słuchałem muzyki, czułem się tak, jakby zanurzyć się w najpiękniejszym wodospad w historii. Epizod wodospadu był najbliższy, w którym kiedykolwiek doświadczyłem czegoś takiego jak synestezja. Muzyka z trzeciego brandenburskiego koncertu Bacha przyniosła efekt wodospadu "."Dźwięki pochodzące z piosenek, których normalnie słuchałem, stały się trójwymiarowe, głębokie i opóźnione. Wyglądało na to, że muzyka zaczęła się rozpadać i rozwikłać. "Leki psychedeliczne zmieniły również jego wrażenia dotykowe i percepcję czasu. Powiedział badaczom, że doświadczył tymczasowej afazji, co oznacza utratę zdolności rozumienia mowy, pod wpływem LSD. Jego sny również stały się bardziej intensywne."Moje sny zawsze były bardzo żywe w przeszłości, ale kiedy byłem pod wpływem LSD, od czasu do czasu śniłem w prozie ... Nie zawsze mogłem spać, ale gdybym robił, moje marzenia byłyby niezwykle szczegółowe, czasami nawet w bardzo rozwlekłym języku Szekspira, który często trwa dłużej niż moje normalne sny "Jednak powiedział badaczom, że w końcu przestał stosować leki psychedeliczne, ponieważ czuł, że staje się zbyt introwertyczny i paranoidalny.Opis przypadku synestetycznej halucynacji wywołanej przez leki psychedeliczne u człowieka niewidomego wrodzonego można znaleźć tutaj.

Nie analizowałem tego, ale z grubsza wydaje się ok, poza hm niektórymi śmiesznymi rzeczami.
po co mi sygnatura?

Celtic1002

#86 ·

1 likes
Ten komunikat chyba do takich mogę zaliczyć. :D
Dziękujemy, że latasz z WordPress.com
"Trzeba być wielkim przyjacielem, żeby przyjść i przesiedzieć z kimś całe popołudnie tylko po to, żeby nie czuł się samotny. Odłożyć swoje ważne sprawy i całe popołudnie poświęcić na trzymanie kogoś za rękę."

Anna Frankowska

daszekmdn

#87 ·

Gdzie tak? :D
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Celtic1002

#88 ·

W mailu. :D

Anna Frankowska

cinkciarzpl

#89 ·

2 likes
Nowe linie lotnicze? :D
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.

Celtic1002

#90 ·

1 likes
Na to by wychodziło. :D

Anna Frankowska

daszekmdn

#91 ·

1 likes
Wordpres airlines inconveniences! XD Fajna nazwa :D Ich linie byłyby więc pewnie takie, jak tłumaczenie.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Paulinux

#92 ·

3 likes
To jest tłumaczenie niemieckiego tekstu, zresztą pytań, na które muszę odpowiedzieć przez tłumacz translatica
Pytać na powtórkę.
Rozdział 2
1. znajdujesz jaką osobę atrakcyjnie? Dlaczego?
2. co niesiesz najserdeczniej?
3. opisuj twoją przyjaciółkę.
4. jakie kółko bawi się w modę w twoim życiu?
5. z przyjemnością nosisz markowe ciuchy? Dlaczego nie?
6. pośpiechowi ty wzór idzie, jeśli to wokół wyglądu? Kto to?
7. jesteś dla lub około piercing i tatuaż? Ugruntowuj twoje zdanie.

Rozdział 3
1. co robisz, jeśli przeziębiasz się jesteś?
2. jak uporasz się z stresem?
3. jaki nałóg jest, ty zdanie po, niebezpieczny? Dlaczego?
4. opowiadaj o twoich ostatnich odwiedzinach u lekarza.
Happy hacking

lwica

#93 ·

1 likes
Hahahaha. Padłam!
Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

hryniek

#94 ·

Translatica? A to ja tym dobijałem zdaje nsię w 2004 roku! :P :P P :P, ale to jakaś angielska była i dłuuugo trwało dość tlumaczenie na takim lokalnym kompie.
Powiem Ci jedną rzecz dziewczyno. Tak mi się podobasz, że rwałbym CIę niczym trawę w STW

pajper

#95 ·

2 likes
No to perełka odkryta przed chwilą.
Tak pięknie Google Translate przetłumaczył fragment postu na niemieckim forum.

Dowiedziałem się na przykład, na których portach słucha moja drukarka brajlowska, w której po prostu skanowałem jego adres IP.
Teraz mogę wysyłać dokumenty brajlowskie do drukarki brajlowskiej przez sieć za pośrednictwem NC.
Bez kierowcy.
#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.

Celtic1002

#96 ·

1 likes
Hahahhahahahahhahahhahahaha. Leeeżę!

Anna Frankowska

papierek

#97 ·

2 likes
kierowce rozumiem, hm, od sterownika zapewne...
po co mi sygnatura?

sanklip

#98 ·

1 likes
Od wczoraj użytkuję sobie program itunes.
Gdy patrzę na utwory w bibliotece,
mam coś takiego:
tytuł,
album,
gatunek a na końcu...
Nie pokochane :D
Sygnatura:

Cis najzieleńszy jest zimą;
ma zwyczaj śpiewać kiedy płonie.

Heilung -
"Norupo".

denis333

#99 ·

To ostatnie dotyczy chyba apple music, gdzie można sobie dawać konkretnym piosenkom tzw. kciuki w górę. Nie pamiętam, czy do lokalnych plików również się to tyczyło.

jamajka

#100 ·

2 likes
Można pokochać utwór, tak jak dajesz lubię to, wtedy oni ci dają więcej takich w proponowanych itd. A jak jest niepokochane, to znaczy, że jeszcze nic z tym nie zrobiłaś, bo jeśli coś jest zrobione, to jest albo "kocham to", albo "nie lubię".
rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.
Poprzednia 5 / 12 Next