EltenLink

Jak zabić przeklętą muchę bez wzroku

Wróć do W domu

#81 Agata.d

A no nie ma Miśku. Tak po prostu nie ma. Ma je pszczoła i po tym, jak i po dźwięku w naszym przypadku można je rozróżnić.

Nigdy nie można być pewnym, że to co już masz będzie Ci dane na zawsze, a pewne w życiu są tylko dwie rzeczy, śmierć i podatki.
2021-05-27 19:15

#82 balteam

8 lip 2019 — Odwłok osy zakończony jest żądłem. Osy żywią się nektarem kwiatów, słodkimi owocami, a także pokarmem pochodzenia zwierzęcego. Znajduje ...
Czyli jak widać ma, nie polecam ich zabijania, bo nie jest to takie łatwe bez użądlenia :D

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
Edytowano 2021-05-27 19:27

#83 Zuzler

Skoro żądli, to musi mieć czym.

2021-05-27 19:50

#84 Snajper22

Czekajcie, a która z nich może użądlić więcej niż jeden raz? :)
A co do zabijnia różnych latających intruzów,to jak któryś siądzie np. mi na rękę to czekam chwilę i powoli naprowadzam drugą rękę miejwięcej nad tego intuza i potem szypko o zgniatam.

"Czy ty jesteś bardzo odważny? - Średnio. - A co zrobiłeś najodważniejszego w swoim życiu? - (...) Wstałem dziś rano."
Cormac McCarthy, "Droga"
2021-05-27 21:30

#85 balteam

osa

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2021-05-27 21:32

#86 Zuzler

Osa może.

2021-05-27 21:33

#87 Agata.d

No to w takim razie osa nie zostawia tego żądła w ciele w przeciwieństwie do pszczoły. Wiem, bo uchlała mnie i jedna i druga,

Nigdy nie można być pewnym, że to co już masz będzie Ci dane na zawsze, a pewne w życiu są tylko dwie rzeczy, śmierć i podatki.
2021-05-28 01:32

#88 misiek

Zostawia zostawia, niezawsze ale jednak, tyle że po zostawieniu trup na miejscu.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2021-05-28 15:27

#89 MarOlk

Osa ma żądło gładkie i dlatego powiedzmy jest wielorazowa hehe. Pszczoła posiada na żądle takie jakby haczyki, które haczą się w skórze i niestety biedna pszczółka próbę wyciągnięcia swojego oręża przypłaca wyrwaniem kawałka przewodu pokarmowego brrr fuj, co jest dla niej śmiertelne. Co do wszelakiego rodzaju muchobójek to posiadam lampę owadobójczą UV na prąd z sieci. Takie z niej zabójcze dziadostwo, że jak coś wpadnie to się potrafi smażyć na siatce i strasznie śmierdzi. Na komary stosuję płyn z maksymalną zawartością DEET, chemia straszna, ale cóż, przeciwnik tzn kleszcze i komary też straszny

2021-06-01 12:21

#90 Zuzler

No cóż, dziś będę przeprowadzać akcję likwidacji masowej. Napsikam po prostu dużo muchozolu, zabiorę wszystkie koty i siebie z pokoju i zamknę go na cztery spusty na jakieś trzy godzinki. Może choć przez pół dnia będzie spokój.

2021-06-01 12:30

#91 MarOlk

Askąd tyle much u ciebie? Jakaś przyczyna musi być, np hodowla zwierząt nieopodal domu. Dopóki dziadkowie hodowali krowy to pełno było tego dziadostwa

2021-06-01 13:06

#92 Zuzler

A ciul wi, po drugiej stronie ulicy i pod oknami jest trochę zieleni... Nie mam pojęcia. Na pewno przyczyną nie jesteśmy same my.

2021-06-01 14:12

#93 misiek

Przecież ta lampa strzela jak coś do niej wpadnie. Ja bym nie mógł tego używać.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2021-06-01 15:37

#94 siwy4don

Ja mam taką lampę, już drugi model i nic nie przyciąga.

2021-06-01 16:27

#95 MarOlk

@Misiek, strzela, bo owady wabione są światłem UV i zabijane wysokim napięciem, gdy usiądą na metalowej siatce. Na szczęście ta moja jest dość zabezpieczona żeby nie pchać do niej paluchów. Aha, na podobnej zasadzie dziala łapka elektryczna, która jest o tyle bezpieczniejsza, że działa na baterie

2021-06-01 17:54

#96 misiek

Nie miałem na myśli, że pieści prądem, tylko że strzela dość nieprzyjemnym dźwiękiem. A jak w kółko to słyszysz to w końcu staje się to irytujące.

2021-06-01 19:41

#97 Agata.d

Ja kiedyś taką łapkę elektryczną mialam, ale dla niewidomka to nie jest dobre rozwiązanie, bo trzeba celować w te owady, a to już takie łatwe nie jest. Zwłaszcza, że trzeba uważać na firanki.

2021-06-01 23:43

#98 misiek

Nie chodzi o łapkę, tylko o lampę uv, która przyciąga robactwo.

2021-06-02 15:45

#99 fantasma467

Ostatnio zabiłam muchę. Mam lampę podłogową z dwoma kloszami. Jeden skierowany w górę, taki kielich. Włączyłam właśnie w nim światło i zwabiłam muszkę do kielicha. Kiedy sobie przysiadła to wzięłam duży kawałek materiału, wsadziłam do klosza i przydusiłam wrednego owada.

2021-08-03 22:53

#100 misiek

Ej, to przecież jest znęcaniesię nad zwierzętami :XD

2021-08-04 19:32