Ładowarka Samsunga nie ładuje zegarka Samsunga
Wróć do inne#1 misiek
Do telefonu s24 dedykowana. Dożyliśmy już takich czasów, że sprzęty jednej firmy wzajemnie są niekompatybilne?
#2 Julitka
A może rozwiń problem? Bo nie wiem - oczekujesz, że napiszemy apel do Samsunga, że najedziemy ich siedzibę, doradzimy inną ładowarkę?
Przecież zegarki Samsunga mają swoją ładowarkę, o co chodzi?
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#3 pates
Jeśli masz kostkę z usb c i wepniesz przewód usb c, to powinno normalnie łaedować, pod warunkiem, że umieścisz zegarek na podstawce tą wgłębioną stroną podstawki do góry, tam kładziesz dół zegarka.
#4 Numernabis
Tak czy inaczej nie są kompatybilne, ładowarka do Samsunga Watch Ultra nie ładuje Samsunga Watcha 6
#5 misiek
Może o to, że ładowarkę od zegarka i tak trzeba podłączyć pod jakiś zasilacz by ładowała zegarek? I dla mnie jest to dziwne, że ładowarka sprzętu jednej firmy z podobnych lat nie ładuje sprzętu tej samej firmy kompatybilnego całkowicie z ichnim telefonem.
-- (Julitka):
A może rozwiń problem? Bo nie wiem - oczekujesz, że napiszemy apel do Samsunga, że najedziemy ich siedzibę, doradzimy inną ładowarkę?
--
#6 misiek
No mam i nie ładuje właśnie. Zegarek kładę jak trzeba, bo pod komputerem ładuje normalnie.
-- (pates):
Jeśli masz kostkę z usb c i wepniesz przewód usb c, to powinno normalnie łaedować, pod warunkiem, że umieścisz zegarek na podstawce tą wgłębioną stroną podstawki do góry, tam kładziesz dół zegarka.
--
#7 daszekmdn
Może to wynikać z różnic napięcia. TJ. Możliwe, że ładowarka Samsunga jest jako Fast charger, a zegarek potrzebuje niższej ilości mocy TJ mniej wat. Ja ładuję zwykłą kostką, kupioną w Action.
#8 pates
@Misiek a mnie nie dziwi to, że kabel sam w sobie nie dostarcza napięcia, to znaczy sam w sobie nie jest ładowarką.
@Daszek nowoczesne zasilacze wszystko sobie ustalają w locie.
#9 misiek
Pates to chyba do Julitki nie do mnie, ja to wiem, że sam kabel nie jest ładowarką.
#10 daszekmdn
Niestety niewszystkie. Nadal są takie szybkie ładowarki, co wszystko bez względu na możliwości potrafią rozpędzić i zdegradować baterię.
#11 pates
@Daszek ale na ich obudowach jest to oznaczane z powodów prawnych.
#12 daszekmdn
Tego nie neguję, ale nie zawsze po ślepemu gdy nie angażujemy widzącego kupimy dobrą ładowarkę.
#13 pates
Jak kupujesz to możesz zrobić to w internecie, no a raczej w internecie poszukasz takiej, jaka ci odpowiada. Ja obecnie mam 140 watową, pięcio portową z Ali express, która jest w sumie do wszystkiego.
#14 Julitka
Ale chodzi Ci o to, że nie możesz ładowarki od Watcha podłączyć do kostki od Samsunga? Bo nie rozumiem.
-- (misiek):
Może o to, że ładowarkę od zegarka i tak trzeba podłączyć pod jakiś zasilacz by ładowała zegarek? I dla mnie jest to dziwne, że ładowarka sprzętu jednej firmy z podobnych lat nie ładuje sprzętu tej samej firmy kompatybilnego całkowicie z ichnim telefonem.
-- (Julitka):
--
--
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#15 daszekmdn
Chodzi mu o to, że kostka od telefonu po wpięciu do niej kabla ładującego od zegarka mu nie ładuje.
#16 Numernabis
Ma zbyt mocną ładowarkę.
Mam też taką od Samsunga, ma dwa wyjścia jedno USB i USB-C i ta ani z jednego, ani z drugiego wyjścia nie ładuje mi głośnika JBL Charge 5, mam słabszą ładowarke USB od Samsunga i ta bezproblemowo ładuje mi ten głośnik i tu na pewno będzie ten sam problem.
#17 misiek
Ja mam tą z jednym wejściem usb c.
#18 daszekmdn
Czyli tak jak mówiłem, ale nikt mnie nie słuchał xD
#19 misiek
Ja zrozumiałem, tylko po prostu dziwne to dla mnie.
#20 pates
Dziwne to to jest, bo takiej sytuacji nigdy jeszcze nie spotkałem, a zdarzało mi się ładować watche 100 watowymi ładowarkami. Mamie statnio zprezentowałem taką 67 watową żeby miała jednocześnie i do telefonu i do zegarka i też to działa.