Ładowarka Samsunga nie ładuje zegarka Samsunga
Wróć do inne#21 Numernabis
Jeśli ładowarka jest mocniejsza niż przewidziena moc ładowania zegarka to działa zabezpiecznie i nie będzie działać.
#22 pates
Obcina po prostu wydajność ładowarka na podstawie swojego mikroprocesora.
#23 Julitka
Jezu, dziękuję, w piętnastym poście. xd
A to faktycznie feler.
-- (daszekmdn):
Chodzi mu o to, że kostka od telefonu po wpięciu do niej kabla ładującego od zegarka mu nie ładuje.
--
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#24 papierek
Ładować nie będzie, jak jest za słaba, a nie jak jest za mocna. Dlatego ładowarką nie wiem, do laptopa, niech by miała i 120W naładuję słuchawki.
#25 Numernabis
Nie zgodzę się, bo mam dwie ładowarki jak pisałem, mocniejszą i słabszą, ta mocniejsza mi nie naładuje głośnika JBL, choćby był podpięty całą noc to będą mrugać diody ładowania, a po wypięciu nadal jest niski poziom naładowania, po podłączeniu tej słabszej ładuje się bez problemów..
Co do wacha 6 to nie wiem, bo któryś nie może być ładowany przez opcję ładowania z telefonu, ten może służyć jako ładowarka indukcyjna i po włączeniu tej opcji kładziemy watcha na plecki telefonu i się ładuje.
#26 papierek
To dziwne rzeczy, ja puł zycia jedną ładowarką ładuję absolutnie wszystko.
#27 Numernabis
Ja do niedawna też tak miałem, ładowałem wszystko ładowarką od Samsunga S8, ale kiedy kupiłem Flip 4 i do niego dokupiłem ładowarkę jedną mocniejszą i indukcyjną słabszą, indukcyjna to tylko płytka odłączana, a tak to zwykła ładowarka i tu się zaczęły schody, z początku myślałem, że coś się stało z moim JBL, z akumulatorem, ale podłączyłem do tej słabszej i poszło bez zająknięcia, potem wyjechałem i miałem ze sobą tylko tą mocniejszą i znowu zonk, kilka godzin podpięta i przychodzę, włączam, a ten po chwlii się wyłącza i dopiero moja znajoma pożyczyła mi ładowarkę swoją, identyczną jak mam tą słabszą i poszło, JBL się naładował.
#28 DJGraco
Ja mam ładowarę 5w od apple do rzeczy, które nie wymagają szybkiego ładowania takie jak zegarki właśnie, głośniki albo inne tefy, a jakąś z Ikei 3-portową z jakimś tam fastcharge 20W czy jak to tam się nazywa i działa ok.
Kiedyś w pociągu mi padł powerbank, i Tata zaproponował mi, że podłączy go do swojej ładowarki, bo ja nie miałem żadnej kostki a on miał jakąś szybko ładującą, tylko nie pamiętam teraz czy xiaomi czy inną. No i od tego czasu mam kompletnie martwy powerbank i tak się zastanawiam czy to przypadek zbieg okoliczności czy to ta szybka ładowarka go ucegliła. Dlatego bardzo ostrożnię podchodzę do takich rzeczy i fast charge używam do fastcharge a takich zwykłych używam do zwykłych rzecy.
#29 pates
Tylko nie wiem, czy wiesz, Gracjanku, ale ładowanie powiedzmy zegarka 5 watówką to droga przez mękę jest?
#30 DJGraco
A czemu niby?
Nie ładowałem zegarków, ale np tefa i jakoś to nie była droga przez mękę
#31 pates
Jaka bateria w Tefie i co to robi, a jak a w zegarku. Taki watch to nie chiński badziew jak te radyjka.
#32 Julitka
Ja też, zwłaszcza wszystko, co jest na C. Bez problemu.
-- (papierek):
To dziwne rzeczy, ja puł zycia jedną ładowarką ładuję absolutnie wszystko.
--
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#33 daszekmdn
TEF to nie Chiński badziew, przynajmniej Deepelec.
#34 Numernabis
Julitko, bo jeszcze nie trafiłaś na coś co się nie chce naładować.
JBL Charge 5 ma gniazdo USB C, a jednak nie chce się naładować tą mocniejszą ładowarką. Więc to się zdarza.
#35 mucha
Ja mam indukcję dwu sstanowiskową na telefon i zegarek podpiętą pod orginalny kabel i kostkę 25 wat i nic się nie dzieje a ładnowanie zegarka mocą 5 wat to normalna sprawa bo więcej on ci nie weźmie
#36 misiek
A kostka Samsunga? I jaki zegarek i telefon?
#37 DJGraco
Dla niego każdy tef to chiński badziew XD.
End off topic.
#38 mucha
kostka samsung 25 wat zegarek samsung galaxy watch 4 no i telefon galaxy s25 ultra
#39 misiek
To ja już serio nie wiem, bo mamy jakby podobnie.
#40 mucha
ale to ty też masz indukcyjną? bo może i jestem tępy, ale do końca nie rozumiem co tam się dzieje u ciebie