EltenLink

Ładowarka Samsunga nie ładuje zegarka Samsunga

Back to inne

#1 misiek

Do telefonu s24 dedykowana. Dożyliśmy już takich czasów, że sprzęty jednej firmy wzajemnie są niekompatybilne?

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2025-06-30 05:48

#2 Julitka

A może rozwiń problem? Bo nie wiem - oczekujesz, że napiszemy apel do Samsunga, że najedziemy ich siedzibę, doradzimy inną ładowarkę?
Przecież zegarki Samsunga mają swoją ładowarkę, o co chodzi?

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2025-07-08 10:18

#3 pates

Jeśli masz kostkę z usb c i wepniesz przewód usb c, to powinno normalnie łaedować, pod warunkiem, że umieścisz zegarek na podstawce tą wgłębioną stroną podstawki do góry, tam kładziesz dół zegarka.

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
2025-07-08 10:20

#4 Numernabis

Tak czy inaczej nie są kompatybilne, ładowarka do Samsunga Watch Ultra nie ładuje Samsunga Watcha 6

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2025-07-08 15:40

#5 misiek

Może o to, że ładowarkę od zegarka i tak trzeba podłączyć pod jakiś zasilacz by ładowała zegarek? I dla mnie jest to dziwne, że ładowarka sprzętu jednej firmy z podobnych lat nie ładuje sprzętu tej samej firmy kompatybilnego całkowicie z ichnim telefonem.
-- (Julitka):
A może rozwiń problem? Bo nie wiem - oczekujesz, że napiszemy apel do Samsunga, że najedziemy ich siedzibę, doradzimy inną ładowarkę?

--

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2025-07-08 19:25

#6 misiek

No mam i nie ładuje właśnie. Zegarek kładę jak trzeba, bo pod komputerem ładuje normalnie.
-- (pates):
Jeśli masz kostkę z usb c i wepniesz przewód usb c, to powinno normalnie łaedować, pod warunkiem, że umieścisz zegarek na podstawce tą wgłębioną stroną podstawki do góry, tam kładziesz dół zegarka.

--

2025-07-08 19:26

#7 daszekmdn

Może to wynikać z różnic napięcia. TJ. Możliwe, że ładowarka Samsunga jest jako Fast charger, a zegarek potrzebuje niższej ilości mocy TJ mniej wat. Ja ładuję zwykłą kostką, kupioną w Action.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
2025-07-08 20:27

#8 pates

@Misiek a mnie nie dziwi to, że kabel sam w sobie nie dostarcza napięcia, to znaczy sam w sobie nie jest ładowarką.
@Daszek nowoczesne zasilacze wszystko sobie ustalają w locie.

2025-07-09 00:37

#9 misiek

Pates to chyba do Julitki nie do mnie, ja to wiem, że sam kabel nie jest ładowarką.

2025-07-09 02:30

#10 daszekmdn

Niestety niewszystkie. Nadal są takie szybkie ładowarki, co wszystko bez względu na możliwości potrafią rozpędzić i zdegradować baterię.

Edited 2025-07-09 04:56

#11 pates

@Daszek ale na ich obudowach jest to oznaczane z powodów prawnych.

2025-07-09 14:48

#12 daszekmdn

Tego nie neguję, ale nie zawsze po ślepemu gdy nie angażujemy widzącego kupimy dobrą ładowarkę.

2025-07-09 19:31

#13 pates

Jak kupujesz to możesz zrobić to w internecie, no a raczej w internecie poszukasz takiej, jaka ci odpowiada. Ja obecnie mam 140 watową, pięcio portową z Ali express, która jest w sumie do wszystkiego.

2025-07-10 16:08

#14 Julitka

Ale chodzi Ci o to, że nie możesz ładowarki od Watcha podłączyć do kostki od Samsunga? Bo nie rozumiem.
-- (misiek):
Może o to, że ładowarkę od zegarka i tak trzeba podłączyć pod jakiś zasilacz by ładowała zegarek? I dla mnie jest to dziwne, że ładowarka sprzętu jednej firmy z podobnych lat nie ładuje sprzętu tej samej firmy kompatybilnego całkowicie z ichnim telefonem.
-- (Julitka):

--

--

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2025-07-10 16:34

#15 daszekmdn

Chodzi mu o to, że kostka od telefonu po wpięciu do niej kabla ładującego od zegarka mu nie ładuje.

Edited 2025-07-10 22:40

#16 Numernabis

Ma zbyt mocną ładowarkę.
Mam też taką od Samsunga, ma dwa wyjścia jedno USB i USB-C i ta ani z jednego, ani z drugiego wyjścia nie ładuje mi głośnika JBL Charge 5, mam słabszą ładowarke USB od Samsunga i ta bezproblemowo ładuje mi ten głośnik i tu na pewno będzie ten sam problem.

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2025-07-11 00:32

#17 misiek

Ja mam tą z jednym wejściem usb c.

2025-07-11 05:29

#18 daszekmdn

Czyli tak jak mówiłem, ale nikt mnie nie słuchał xD

2025-07-11 12:30

#19 misiek

Ja zrozumiałem, tylko po prostu dziwne to dla mnie.

2025-07-11 19:37

#20 pates

Dziwne to to jest, bo takiej sytuacji nigdy jeszcze nie spotkałem, a zdarzało mi się ładować watche 100 watowymi ładowarkami. Mamie statnio zprezentowałem taką 67 watową żeby miała jednocześnie i do telefonu i do zegarka i też to działa.

2025-07-12 22:30