Porównanie tyflo odtwarzaczy książek
Wróć do Brajl, urządzenia brajlowskie i lektorskie#61 misiek
Balteam te okrągłe to discmany, które są większe od walkmanów. Dariusz, a co poradzisz, że takie a nie inne telefony są na rynku?
#62 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane
Cztery miesiące temu skorzystałem z opcji mniejszego zła a nokia sprawuje się dobrze.
-- (balteam):
No i git, tylko pisanie o tym w milionie wątków jest nudne, jeśli ci nic nie odpowiada, to albo czekasz, albo bierzesz miejsze zło :P
--
#63 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane
Wkurwia mnie to Miśku. Najzwyczajniej w świecie wkurwia mnie, że małe telefony nie są dla nas dostępne.
-- (misiek):
Balteam te okrągłe to discmany, które są większe od walkmanów. Dariusz, a co poradzisz, że takie a nie inne telefony są na rynku?
--
#64 pates
3g będą wyłączać
#65 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane
Pozostaje blindshell.
#66 misiek
Tego chce masa i nic na to nie poradzisz.
#67 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane
Jasne, trzeba się podporządkować jak za PRLu i kupować to, co jest.
#68 misiek
Nie żyłeś w Prlu i nie masz pojęcia o czym piszesz. Ja z resztą też nie, ale od ludzi wiem, że za Prlu nie było nic w sklepach, a jeśli nawet coś się pojawiło to w takich ilościach, że kto kupi pierwszy ten lepszy, więc błagam nie porównuj dzisiejszych zakupów do tych z Prlu, bo dzisiaj to masz towaru do wyboru do koloru. Z tego co wiem Sony robi sprzęt na rzyczenie. Może skontaktuj się z nimi do głównej filii w Japonii i opowiedz jaki telefon by cię interesował. Może ci zrobią.
#69 denis333
A poza tym, gdyby było zainteresowanie małymi telefonami,to podejrzewam, że firmy by takie produkowały. A jak widać obecnie nawet jeśli są, to masz do wyboru produkt bardzo, bardzo niszowy.
#70 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane
Jest zainteresowanie, tylko te telefony są niedostępne dla nas, niewidomych. Maxcom chociażby od lat takie produkuje.
#71 daszekmdn
Ta dyskusja jest offtopem i proponuję ją zakończyć, gdyż nie jest ona na temat wątku ani do nikąd nie zaprowadzi.
#72 Zuzler
A nie lepiej ją przenieść do wątku obok?
#73 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane
Daszku, jest na temat. Wszystko zaczęło się od wpisu, w którym ktoś stwierdził, że Victor jest zbyt duży. I fakt, dziwi mnie, że podaje się ten argument w przypadku odtwarzaczy, a w przypadku telefonów nagle problem przestaje istnieć. Czy to, o czym piszę nie dotyczy porównania użytkowania tyfloodtwarzaczy i telefonów?
#74 pates
Jeszcze raz, ostatni, to napiszę. Telefon, jest, cieńszy. Znacznie cieńszy. I mnie też przeszkadzają patelniaki, dla tego mam se 2.
#75 daszekmdn
Nie ma do jakiego wątku albo ja go po prostu nie znam. Temat o telefonach poruszany wszędzie jest już faktycznie męczący
#76 Zuzler
Na Elektronikę.
#77 Adasadula
Dla mnie Wictor jest najlepszym rozwiązaniem. Argumenty to m.in. 1 - pancerny sprzęt, 2 - klawiatura alfanumeryczna której ani orion ani orion ECE niema, 3 - syntezator acapella, 4 - wiele funkcji i 5 - niska cena za fajny sprzęt. Obecnie można to kupić za 1850ZŁ w harpo. Jak na taki odtwarzacz to bardzo mało. Porównajcie to sobie choćby z PlexTalcem czy milestone.
#78 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane
Pełna zgoda. To moim zdaniem najlepszy tyfloodtwarzacz dostępny na polskim rynku.
-- (Adasadula):
Dla mnie Wictor jest najlepszym rozwiązaniem. Argumenty to m.in. 1 - pancerny sprzęt, 2 - klawiatura alfanumeryczna której ani orion ani orion ECE niema, 3 - syntezator acapella, 4 - wiele funkcji i 5 - niska cena za fajny sprzęt. Obecnie można to kupić za 1850ZŁ w harpo. Jak na taki odtwarzacz to bardzo mało. Porównajcie to sobie choćby z PlexTalcem czy milestone.
--
#79 Lowca_Androidow
Nie wypowiem się w kwesti porównania, bo niemiałem Victora w ręce, ale Plextalk jest faktycznie pancerny bo mi upadł już dwukrotnie z metra na płytki w kuchni, został zalany czerwonym bardzem (czystym) i śmiga :) Również posiada Acapella, fakt, droższy i to sporo. Aha, jest to sprzęt wykonany w Japoni.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#80 misiek
Radio, dyktafon i bluetotcha posiada?