Porównanie tyflo odtwarzaczy książek
Wróć do Brajl, urządzenia brajlowskie i lektorskie#21 daszekmdn
Co ma piernik do wiatraka?
Orion ma więcej funkcji, i to jego będę w przyszłości chciał zakupić.
Jak mowa o jakości wykonania to i to plastik, i to plastik. Mój Plextalk to nawet w jednym miejscu trzeszczy jak chodzi o obudowę :D.
Przewagą Oriona jest również szybkość działania. Korzystam z Plextalka od 2017 i wiem, jak to wszystko działa więc...
#22 gumeczka3
ja mam plextalka ale kiedyś chciałabym mieć orjona
#23 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane
Moim zdaniem najlepszy jest Victor.
Kilka miesięcy temu chciałem kupić taki odtwarzacz i wybrałem właśnie ten sprzęt.
Co więcej, jeżeli nie chce się niepotrzebnie zużywać baterii, można słuchać książek przy podłączonym zasilaczu z wyłączonym akumulatorem.
Konstrukcyjnie victor (ten najnowszy) też wygrywa z orionem.
To wyłącznie moja opinia. Chciałem kupić tyfloodtwarzacz, zrobiłem research i wybrałem coś, co dla mnie jest najlepszym rozwiązaniem.
-- (daszekmdn):
Co ma piernik do wiatraka?
Orion ma więcej funkcji, i to jego będę w przyszłości chciał zakupić.
Jak mowa o jakości wykonania to i to plastik, i to plastik. Mój Plextalk to nawet w jednym miejscu trzeszczy jak chodzi o obudowę :D.
Przewagą Oriona jest również szybkość działania. Korzystam z Plextalka od 2017 i wiem, jak to wszystko działa więc...
--
#24 daszekmdn
Takie wydzielanie wątków nieco na siłę niezbyt fajnie wygląda, bo widać, że dyskusja jakby od połowy.
#25 pates
@Dariusz jest spoko, ame ma wady.
1. Nie ma normalnych strzałek, tylkoo numpad, co go powiększa.
2. Cena.
#26 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane
Każdy player ma wady. Cena jest większa, ale lepiej dopłacić kilka stów i mieć lepszy odtwarzacz. Moim zdaniem przynajmniej.
#27 pates
Klocek, na stacjonarny się nadaje.
#28 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane
Telefony pseudokompaktowe są o wiele większe, a jakoś nikomu to nie przeszkadza
#29 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane
Ja oczywiście rozumiem ten argument i wiem, że niektórym wielkość może przeszkadzać.
#30 misiek
Ale smuklejsze i to spooro.
#31 pates
Nie oszukujmy się. Victor jest wielkości powiedzmy walkmana. Takie coś nosić w kieszeni żadna przyjemność
#32 Zuzler
Można na pasku, o ile coś się nie zmieniło w kształcie pokrowca.
#33 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane
Wiecie co, to jest hipokryzja. Klockowate telefony wam nie przeszkadzają, a rozmiar victora już tak. Gdzie tu logika?
#34 misiek
Ale czy ty kiedykolwiek widziałeś walkmana? Jeszcze zależy jakiego, ale obstawiam, że od tych mniejszych może być cięższy.
#35 misiek
Darku bardzo mocne słowa.
#36 balteam
Mi i waklmany duże okrągłe nie przeszkadzały jak sobie słuchałem na nich tylko muzyki, co niezmienia faktu, że telefon taki 8 calowy to co innego.
To tak jak byś Darek powiedział, że hipokryzja, bo laptopa używam 14 cali, a narzekam na telefon 6 cali, znaczy w sumie to ja tobie powinienem napisać :D
Po prostu inny sprzęt, inne zastosowania.
#37 pates
@Misiek no z tych mniejszych, ale jednak.
@Darek mnie przeszkadzają patelnie z gigaekranami, ale są przynajmniej smuklejsze.
#38 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane
Dobra, są smuklejsze i co z tego? Do kieszeni i tak ciężko je zmieścić.
#39 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane
Ja oczywiście rozumiem wasze argumenty dotyczące wielkości sprzętu. Dziwię się tylko, że w przypadku telefonów obowiązują inne wielkościowe reguły i ta kwestia nie ma większego znaczenia.
#40 balteam
Ja oczywiście rozumiem twoje argumenty dotyczące wielkości sprzętu. Dziwię się tylko, że w przypadku laptopów obowiązują inne wielkościowe reguły :P