EltenLink

Piszę artykuł o Eltenie i potrzebuję Waszej pomocy

Back to Archiwum Eltena

#101 Julitka

Spróbuj generalnie z Defacto (nie pamiętam strony)
fundacjavismaior.pl
pzn.org.pl (ale to już wiesz)
firr.org.pl
"Sześciopunkt" wydawany przez Świat wg. Ludwika Braille'a czy coś podobnego
niepelnosprawni.pl
Niewidomi i Niedowidzący, Bądźmy razem (Fb)
Z Pomocą dla Niewidomych i Niedowidzących (Fb).
To narazie tyle.

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2018-02-27 16:14

#102 gadaczka

Fundacja polskich niewidomych Trakt. Czasopismo PZN oko

Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.
2018-02-27 23:13

#103 piotrpawel

2018-02-28 08:15

#104 Julitka

No i co? Jak to idzie? Zżera mnie ciekawość! :)

- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2018-02-28 08:57

#105 Julitka

Ach ach, no i jeszcze napisz do DZDN, może umieszczą ogłoszenie na stronie, albo najlepiej, jakby przesłali
maila do wszystkich użytkowników Serwisu Online. No wtedy, to napewno mielibyśmy żniwo, bo tam jest zarejestrowany
"każdy żywy". :)

2018-03-01 12:54

#106 MonikaZarczuk

Dzięki. Póki co nikt się nie spieszy nawet z odpowiedzią, choć, jak pisałam, najpierw napisałam do Pochodni
i jeśli oni mi odmówią, będę pisać dalej. Szkoda, że to tyle czasu zabiera. Mogłabym postawić jedynie
na autopromocję - mój facebook, moja strona i gdzie się da na jakichś listach i formach, ale jakoś mi
się wydaje, że czasopisma trafiają też do trochę innego grona odbiorców.

Szanuję zdanie innych, co nie oznacza, że nie mogę mieć własnego.
2018-03-03 00:10

#107 Julitka

Dawaj na Facebooka, to zupełnie inne źródło niż Pochodnia i PZN. Spróbuj też do Sześciopunktu. Sądzę,
że się nie pogryzą.

2018-03-05 11:59

#108 pajper

Szczerze?
Nie wierzę w chęci Pochodni.
Dwukrotnie proponowałem im artykulik o Eltenie: w 2014 i 2016.
Bez skutku.
Myślę, że nie są zainteresowani tego typu aplikacją.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2018-03-05 12:01

#109 Julitka

Ja też nie wierzę w nic, co ma związek z PZN, a Pochodnia ma. Po jakości zamieszczanych tam artykułów
wyraźnie widać, co o nas sądzą.

2018-03-05 12:10

#110 MonikaZarczuk

Hehe, no to macie rację. Uderzam dalej.

2018-03-05 13:40

#111 jamajka

O, a co o nas sądzą?

rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.
2018-03-05 15:42

#112 MonikaZarczuk

Dawidzie, ilu jest teraz użytkowników Eltena? Zaczynam promocję na razie prywatnymi kanałami i chciałabym
wiedzieć, czy użytkownikó przybywa, choć zdaję sobię sprawę, że nie będzie tak, że każdy nowozapisany,
to moja zasługa, ale chciałabym mieć jakiś obraz...

2018-03-05 21:33

#113 pajper

Moniko, 361 zarejestrowanych, w tym 114 aktywnych w ostatnim tygodniu i 142 w ciągu ostatniego miesiąca,
w tym roku w sumie 176 różnych osób się zalogowało. :)
Pozdrawiam,
DP

#StandWithUkraine

2018-03-05 21:37

#114 MonikaZarczuk

Super, dzięki, mam nadzieję, że już w krótce się to zwiększy.

2018-03-05 22:10

#115 Julitka

Link na facebookowej grupie i pierwszy odzew. Jeszcze mało się ludzi wypowiedziało, ale już napotkałam
wypowiedź o tym, że Elten to kolejna forma izolacji osób niewidomych. Autor tej wypowiedzi, którego mam
nadzieję choć na chwilę zobaczyć w gronie naszej społeczności, nie miał nic przeciwko niej samej, ale...
no właśnie, "ale" izolacja generalnie górą. Fakt, jest to pewna forma izolacji, ale nie pierwsza i nie
ostatnia, co próbuję, choć z małym skutkiem, udowodnić na Fb. Narazie więc jest... dziwnie. :)

2018-03-06 09:58

#116 pajper

Ja przyznam tego nie rozumiem.
Zgoda, Elten to aplikacja koncentrująca się na naszym środowisku.
Ale narzekania dotyczące izolacji padają na grupach, poświęconych niewidomym, spotkaniach, poświęconych niewidomym, serwerach Teamtalka, poświęconych niewidomym.
Nie rozumiem czym niby różni się taka izolacja Eltenowa od tej Typhlosowej czy Tyflonetowej.
Poza tym, kontakt z niewidomi też jest dla mnie bardzo ważny.

#StandWithUkraine

2018-03-06 10:03

#117 Julitka

Otuż to! Dawid, wbijaj na grupę i broń, bo ja nie dam rady sama!!!

2018-03-06 10:04

#118 balteam

spokojnie, nie ma co bronić, kto chce to dołączy, nie ma co podgrzewać specjalnie obroną dyskusji,
narazie jest ok, myślę, że kilka ludzi dołączy, jak będzie nas z 50 online to potem już będzie każdy
każdego zapraszał i sami się będziemy rozrastać;D

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2018-03-06 10:56

#119 cinkciarzpl

o to to. Poza tym, sądzę, że zalew nowych userów w krótkim czasie nie jest czymś co jest tu potrzebne.
Niech rośnie, ale powoli.

____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
2018-03-06 11:42

#120 Julitka

Fakt.

2018-03-06 11:44