Śmieszne pomyłki pisemne i mówione
Back to Humor, gry i zabawy#141 Paulinux
Śmieszna pomyłka interpretacyjna.
Wchodzę sobie na bloga figa z makiem, bo może akurat coś do zjedzenia będzie. I widzę wpis pod tytułem przy Tobie Weronika Juszczak. Se myślę, na łapki Tuxa, przecież przy mnie nie ma żadnej Weroniki. Dopiero potem ogarnęłam, że to jakaś piosenka
#142 Milena132 Archived
"Nasturcjo nasza" tak zawsze słyszałam na pogrzebach. :D I zastanawiałam się o jaką nasturcję chodzi.
--Cytat (jamajka):
Na mszy była też sławna nacudja, wzięło się od słów: na, cud, Jonasza. Niektórzy to przerabiali na "nasturcję".
Już nie mówiąc o: módl się za nami grzecznymi, a także, moje ulubione: jajko w niebie, ptaki na ziemi.
:p
--Koniec cytatu
#143 Paulinux
Komunikat na pewnej stronie.
Rozpowszechnianie niniejszego materiału w wersji oryginalnej albo w postaci opracowania, utrwalanie lub kopiowanie materiału w celu rozpowszechnienia w szczególności zamieszczanie na innym serwerze, przekazywanie drogą elektroniczną i wykorzystywanie materiału w inny sposób niż dla celów własnej edukacji bez zgody właściela serwisu zabronione.
#144 daszekmdn
Zamiast 511kb napisałem przed momentem 511km :D
#145 longshoot
a ja falek nie paje hahahaha
#146 lola
Sytuacja z przed chwili:
Wybieram sie na miasto. Mama wchodzi do pokoju i pyta: Lola, jedziemy pieszo, czy idziemy samochodem? :D
#147 lwica
OOO. Ja się kiedyś zapytałam koleżanki na kolonii, czy idzie z nami do Zakopanego jutro. A chodziło mi o to, czy idzie na gniazdo, ale akurat druga dziewczyna mówiła coś o Zakopanym, więc mi się pomieszało. Jest nagranie na blogu u Moonlight 22, o nazwie jedenaste popołódnie, i tam tą moją pomyłeczkę słychać. :D
#148 lola
Rozmowa z wczoraj.
Przyjaciółka: My idziemy zapalić, jak chcesz wyjść to prosto, prosto i na lewo.
Ja: Nie zamierzam wdychać tego dymu.
Telewizor: No bez przesady! Nie narzekaj.
:D
#149 misiek
A głos jak ostra palaczka.
--Cytat (lola):
Rozmowa z wczoraj.
Przyjaciółka: My idziemy zapalić, jak chcesz wyjść to prosto, prosto i na lewo.
Ja: Nie zamierzam wdychać tego dymu.
Telewizor: No bez przesady! Nie narzekaj.
:D
--Koniec cytatu
#150 daszekmdn
Rozmawiam z Lolą i coś jej czytam. Wyszło:
Połączono z kontrolem serwerującym.
#151 Mulka
Mnie się też kiedyś przesunęła ręka i zamiast "Grzegorza" wyszło mi "Grzegpuza". Albo umieścił na Facebooku, taki misclick:osoby słabo wiszące.
#152 Paulinux
rezultatem wyszukukiwania frazy analiza będą tylko wyniki zawierające dokładnie to wyrażenie,
Taki to komunikat możemy przeczytać na oficjalnej stronie oferty dydaktycznej mojej uczelni.
#153 johnson
Jestem se z mamą w sklepie. Kupujemy faworki a ja: o, to będzie dobre do kawy z amoniakiem. Miało być z ajerkoniakiem.
#154 misiek
Właśnie sobie to wyobraziłem :wrrrr.
--Cytat (johnson):
Jestem se z mamą w sklepie. Kupujemy faworki a ja: o, to będzie dobre do kawy z amoniakiem. Miało być z ajerkoniakiem.
--Koniec cytatu
#155 johnson
Nieeee no przecież to coś świetnego. Czego chcesz. Co do tego to hyba się musiałem na moment zamyślić.
#156 johnson
Szukam czegoś apropo Merca klasy A, a tu pod postami tylu mechaników dzieli się swoją widzą.
#157 Moonlight22
Rozmawiałam z dziadkami i w pewnym momencie powiedziałam: "Śniło mi się z piątku na środę..."
#158 Paulinux
Suuuupeeeer :D
#159 Mulka
A koleżanka powiedziała ostatnio, nie pamiętam już, w jakim kontekście: "jest tylko facetem", a mąż pyta: "A co to znaczy lego-facet?"
#160 Moonlight22
Może to nie jest jakieś niewiadomo jak śmieszne, ale słuchałam sobie coveru i w pewnym momencie zrozumiałam zamiast "gwiazd", to "miast", i wyszło: "Nad nami niebo pełne spadających miast".