Transcription
Skąd to nagrałeś?
Skąd to nagrałeś?
Szumiące z RMF Max Poznań, a to w dobrej jakości to z RMF Max darmowo.
Субтитры сделал DimaTorzok
Ja bym chciał, żeby ktoś kiedyś znalazł wszystkie lokalne dżingle RMF Max. A propos RMF Max, to właśnie przedwczoraj, kiedy jechałem sobie elegancko z Warszawy w kierunku Wielkopolski, to powiem Wam taką ciekawostkę, że RMF Max z Kierce Radom, częstotliwość 106,5 ma bardzo duży zasięg. Ponieważ aż od Opoczta Południe, aż do prawie Krakowa, RMF Max z Kierce Radom pięknie mi wyłapywało w pociągu. A trochę do trasy jest. I tutaj też warto jeszcze wspomnieć taką rzecz, że RMF Max z Kierce Radom nie podaje już częstotliwości, na które ich nadaje. Wejścia lokalne są RMF Max, hit, znaczy hity na Maxa, RMF Max, hity na Maxa. Więc tak to na chwilę obecną wygląda. Dziękuję.
Tak, ten nadajnik niesie, bo to albo 60 kW, albo 120 ma, już nie pamiętam, ale istotnie nadajnik jest dobry.
Nawet wybezpieczył ten erał w Maxi Kielce razem z Biera.
Jeśli chodzi o ogólnie pokrycie częstotliwościowe RMF MAX, to najlepsza sytuacja jest chyba na Pomorzu, a najgorsza chyba w Wielkopolsce, bo tutaj jedynie w Pile jest RMF MAX i w Poznaniu z tego co się orientuje i w Koninie, a tak poza tym to nie ma, a te RMF MAXy z tych trzech lokalizacji odbierają na małe dystansy.
A na Warmii, Mazurach czy w Łodzi na przykład w ogóle nie ma RMF Max. Także jakaś ława, Elbląg, Marlbork... Jak nie masz dobrego odbiornika, to możesz się napompować. RMF Max nie ma. Wiadomo, na lepszych sprzętach, w Elblągu, czy Marlborku, czy nawet w Pasłanku, to się jeszcze stróń miasta odbierze, ale na gorszym sprzęcie, no to... To już się nie da. Kiedyś były te powielania nadajników, ale oczywiście Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji stwierdziła, że koniec z tym. Tak być nie może i nie ma powiedzeń o częstotliwości, a szkoda. Bo miałem RMF Max, fakt, że z jednej takiej częstotliwości 167 w Elblągu miałem, ale miałem.
Z tego co wiem, to nadajnik Kielce Radom ma bodajże 20 kW, nie 80, nie 120, ale 20 kW z tego co wiem, ale też mówię, nie jestem pewny, ale no faktycznie daleko niesie, no co prawda w okolicach Łodzi brak tego RMF Max, ale ja jeszcze, ale ja będąc w takiej wsi Solca Wielka, która leży koło Ozarkowa, a Ozarków leży 30 km od Łodzi, odbieram na teksunie RMF Max konin 95,8 bodajże, i to z całkiem przyzwoitej jakości jak się odpowiednio antenę ustawi.
Swoją drogą, Erymich Max przynajmniej wczoraj troszeczkę delikatnie stanowało playlistę, to nie były duże zmiany, ale w związku z wczorajszą, właściwie testującą żałobą narodową po śmierci prezydenta Gdańska Pawła Adamowicza, Erymich Max troszeczkę stanował playlistę, dziś wydaje się być normalnie, ale będę to jeszcze obserwował, także fajnie, że w ten sposób zareagowali Erymich Max.
No cóż, dziś RMF Max też był stonowany, tak w szesnastej chyba mniej więcej zaczęło się robić coraz normalniej, coraz normalniej, teraz już jako, że żałoba się skończyła, to program normalny się zaczął i jakieś klubowe, tam RMF Max in the mix, czy Hop Band in the mix, czy jakkolwiek tam to pasmo się nazywa, to to teraz jest emitowane w RMF Max, zatem wszystko wróciło tutaj do normy.
Mniej więcej kojarzę teraz w jakich miastach kto prowadzi program I Wszystko Gra. Postaram się mniej więcej to krok po kroku powiedzieć. Wiem tylko w paru miastach jak to wygląda. Według moich obserwacji z racji tego, że RMF Max niestety nie posiada streamów internetowych z poszczególnych miast. W RMF Max Warszawa i Wszystko Gra prowadzi Dawid Miązek. W RMF Max Konin i Wszystko Gra prowadzi Rafał Witkowski. W RMF Max Dolny Śląsk i Wszystko Gra prowadzi Michał Szymański. W RMF Max Śląsk oraz w RMF Max Kraków i Wszystko Gra prowadzi Konrad Bogusz. W RMF Max Kielce Radom oraz w RMF Max Częstochowa. I Wszystko Gra prowadzi Karol Kania. To na razie wszystko co udało mi się wyhaczyć. A! I w RMF Max Poznań oraz w RMF Max Ogólnym i Wszystko Gra prowadzi Nebald.
W Opolu i wszystko gra prowadzi Rusinek.
Witam Was bardzo serdecznie, tutaj zwracam się do Was z bardzo nietypową prośbą, oczywiście ten kto ma, bo ja próbuję to pobrać, ale niestety na YouTubie już tego nie ma, a wiem, że było i miałem to kiedyś, tylko niestety się to straciło bezpowrotnie i tego już odzyskać się nie da. O co mi chodzi? Mianowicie chciałbym pobrać sobie podkład do freszy RMF Max, bo kiedyś była wpadka w ogólnym RMF Max, że poleciał sobie fresz bez prezentera i chciałbym ten podkład sobie jakoś zdobyć. Jeżeli ktoś ma lub wie skąd można byłoby taki podkład pobrać, to bardzo bym prosił o wiadomość w tej sprawie i z góry wszystkim dziękuję, pozdrawiam, życzę miłego dnia.
RMF Max Heat Za hitem
I słuchajcie, nie wiem dokładnie od ilu dni tak jest, ale RMF Max zmieniło lektora, więc tak to wygląda.
A tak, zmienili lektora, zdaje się, że od 31 grudnia albo od 1 stycznia lektor został zmieniony. W innym radiu mogliby lektora zmienić, ale to już nie będę wchodził w szczegóły, o kto Piku robił.
Ano zmienili tylko ten lektor jest mi znany Nie mogę sobie przypomnieć Ale gdzieś ten głos słyszałem Swoją drogą w reklamach jeszcze jest ten stary lektor Także No ciekawie Ciekawie, ciekawie Bardzo ciekawie Swoją drogą Zauważyłem taką dziwną ciekawostkę Że RMF Max Zmienia coś Prawie co równy rok Bo na przykład W Sylwestra 2018 roku Zmienili oprawę dźwiękową A w Sylwestra tego roku Zmienili lektora Ciekawe co w przyszłym roku
Może ramówkę? Poczujemy, zobaczymy. Albo coś w strukturze programu, że będzie to inaczej wyglądało. A może nową oprawę? Przez co dwa lata? Czy co trzy oprawy? Można sobie spokojnie zmieniać. CSK zmieniło po dwóch latach i trzech miesiącach, więc może oni też sobie zmienią. Chociaż wcześniejsza zmiana oprawy w RMF MAX chyba była w 2014 roku. Na pewno w 2014 była. Na pewno była w 2012 albo 2011. W 2008 chyba była. Tak, RMF MAX i CSK zmieniają te oprawy dość często. Przeciwieńczyli na przykład RMF FM, który niewiele w oprawie swojej zmienia. A i tak słuchalność ma najlepszą w Polsce. Ale mnie nie zdobyli jako słuchacza.
Czy RMF Max zmieniło w 2014 roku oprawę? No właśnie Puszkinie, jak mnie pamięć nie myli, to chyba był liner zmieniony na hit za hitem. Ale tutaj też się mogę w tym momencie mylić. W każdym bądź razie... W każdym bądź razie, co do ramówki, no to... Chyba tak prędko nie zmieniał niczego w ramówce. Bo ja nawet pamiętam chyba RMF Max Śląsk z 2009-2010 roku, to tam większość programów była właśnie lokalna. Dopiero chyba w 2013-2014 zmodyfikowali lekko te programy. Oczywiście jak już tutaj wiadomo, te programy lokalne od 15 do 19 jak się... Nie mylę, chyba weszły od 2016 roku po wakacjach, ale mogę się w tym momencie mylić, jeśli mnie pamięć nie myli. To weszło chyba właśnie wtedy, kiedy HopBand przenieśli tylko na piątkowe wieczory. Także tak to wygląda. I tutaj znowu swoją drogą trochę ubolewam nad tym, że nie ma streamów do lokalnych oddziałów RMF Max. Gdyż bym sobie poobserwował lokalne oddziały RMF Max. Jak ten lektor tam wygląda, nowy, tylko mogę warszawski Max poobserwować, bo nie wiem czy po prostu, czy by mi tutaj złapało RMF Max Mazowsze. Także na chwilę obecną. Tak to wygląda. Może i by mi złapało RMF Max Mazowsze, ale musiałbym się naprawdę tutaj bardzo sporo nagimnastykować.