A skoro jesteśmy przy temacie, to dla tych mniej zorientowanych, to od pewnego czasu, od paru ładnych miesięcy, dosłownie nie jestem w stanie stwierdzić od kiedy,
RMF Max Kielce Radom nie podaje częstotliwości w ogóle. Jest tylko RMF Max, hity na maksa. Coś takiego jak w ogólnym maksie.
Także, no tak to wygląda.
Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.
A mi się wydawało, że hit za hitem chyba weszło. Tak, bo chyba był liner hit za hitem w RMF Max i to było w 2011 roku.
A hit na Maxa? Możliwe, że w 2014 weszło, ale wydaje mi się, że oprawę też wtedy zmienili jakoś we wrześniu.
Z tego co pamiętam, to były czasy, kiedy ja już do Anglii poleciałem i już sobie zostałem tam na stałe.
W każdym razie wydaje mi się, że zmienili wtedy oprawę. RMF Max też trochę te oprawy zmieniał.
Co 2-3 lata zmieniają oprawy, więc zobaczymy, jak to będzie dokładnie.
Porównujemy, zobaczymy.
A co do mnie podoba nieczęstotliwości, to...
...ja jestem ciekaw, czy teraz w ogóle w którymkolwiek Maxie podają częstotliwości.
Musiałbym zobaczyć.
Bo na przykład RMF Max 3 miasto też ma dwie częstotliwości, zanim one nie podadzą, to troszkę czasu minie.
A także tak faktycznie przydałoby się coś...
...jakieś streamy lokalnych Maxów.
Na satelicie oczywiście są lokalne RMF Maxy, wszystkie...
...chyba.
Co do programu lokalnego od 15 do 19...
...czy tam 16 do 19, chyba 15.
Tak wszedł on w 2016 roku.
co do
co do
RMF Max Trójmiasto to
ma
dżingle lokalne
nawiasem mówiąc mam
dżingle lokalne
z RMF Max Trójmiasto
z RMF Max Konin
z RMF Max Śląsk
i chyba jeden dżingiel lokalny
z RMF Max Kielce
oraz mam dżingle lokalne
z RMF Max Kraków
one były nagrywane w grudniu
zeszłego roku
Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.
To czy są hity?
Hity na Maxa.
Warszawa 95 i 8 FM.
Więc to jest RMF Max Warszawa.
Jak sami słyszycie.
Może jeszcze zaraz pójdzie jeszcze jeden dżingiel lokalny.
Zobaczymy.
Aha, czyli nie ma lokalnego.
To jest film.
Czyli nie było teraz lokalnej.
Lokalnego RMF Max Warszawa.
Tylko poddana była częstotliwość.
Ale tak jak wspomniałem.
Mam niektóre nagranie.
A, jeszcze mam nagrania z dżingli z RMF Max Pomorze.
Które były nagrywane w czerwcu.
Jak mi nie myli pamięć.
Oraz mam jeszcze nagranie chyba z RMF Max Częstochowa.
Ale tam jest parę nagrań z dżingli lokalnych.
Mam fragmenty też programu i wszystko gra lokalnego.
Właśnie z RMF Max Nowy Sącz.
Co jest to na moim blogu.
RMF Max Śląsk.
RMF Max Kraków.
I co tam jeszcze jest.
RMF Max Konin. Tu mam cały program lokalny.
Od 15 do 19 nagrywany w czerwcu 2018 roku.
Czy coś jeszcze.
No i...
Chyba tyle jak na razie.
I fragment programu.
Samu lokalnego z Częstochowy też gdzieś mam.
Jeżeli chodzi o RMF Max.
O tym informowaliśmy w środę w RMF Max Warszawa.
W stolicy zatrzymano szefa mafii lekowej.
Mężczyzna posiada podwójne obywatelsko...
Power off.
Jak widać na załączonym programie,
jak mówili Państwo,
jeszcze przy niektórych programach,
jak ten, co teraz mieliście okazję usłyszeć,
zdarza się jeszcze stalej lektor.
Z tą drogą ciekawe, kiedy to zmienią do tego nowego lektora.
Także na tą chwilę obecną tyle i pozdrawiam.
Ty, to nagranie, które teraz pokazywałeś, to jest aktualne?
Bo ja mam wrażenie, że ten sam lektor, co wcześniej, no albo mi się coś pomieszało, ale ja mam wrażenie, że lektor jest ten sam, przynajmniej te z tych lokalnych dżingli.
Nie wiem, gdzie tutaj lektor się zmienił, bo ja nie mam dostępu tutaj w ogóle do Maxa.
zresztą
cenię sobie sam możesz sprawdzić
no i nawet
chociażby na internetowym streamie
chociaż tam tych porannych magazynów nie ma
ale
jak są te poranne magazyny
to właśnie jest czy jest ten stan reaktor
no także
śmiało możesz to sobie
sprawdzić
tak to właśnie na chwilę obecną
wygląda
dziękuję
Właśnie dlatego ja nie słucham tego ogólniaka, bo brak po prostu lokalności jest i w sumie ten, no ale cóż, włączę sobie jednak ten stream tylko po to, żeby zobaczyć ten nowy lektor i tyle w sumie.
Takie jeszcze jedno pytanie mam do was, mili państwo. Pytanie brzmi ono następujące. Czy ten lektor, który jest nowy w RMF Max od 31 grudnia, czy on kiedyś przypadkiem już nie był w RMF Max na samym sięgim początku, kiedy ta stacja się rozwijała?
Bo mi coś świta, że jako kiedyś chyba w tej stacji słyszałem. Mogę się teraz mylić, wiem, ale coś mi to podpowiada, że chyba mogłaby taka sytuacja być.
Ja tutaj za jakiś czas, nie wiem czy to dzisiaj, czy jutro, czy ewentualnie pojutrze, postaram się wrzucić jakieś nagrania z nowosądeckiego oddziału Maxa, bo tutaj łapie w Tarnowie RMF Max Nowy Sącz.
Łapie.
I postaram się, nie wiem czy to dzisiaj, czy jutro, czy w każdym razie w tym tygodniu coś tutaj wrzucić, jakąś prezentację, czy coś w tym kierunku, więc postaram się coś tutaj wrzucić, a na chwilę obecną kończę i pozdrawiam was wszystkich bardzo serdecznie.
Łukaszu, mi chodziło bardziej o to, może się źle tutaj wyraziłem, że no mówię, że nie ma lokalnych tych strumieni, bo ogólny to ogólny, tam nie ma lokalności, wiem o tym, tylko mówię, że no szkoda, że ja się nie słucham ogólnego, dlatego, że tam nie ma tej lokalności i mi jej brakuje, a no nie ma streamów, nie ma streamów lokalnych.
A co wam, moi drodzy, po lokalności Ziemia w Maksy, jak to wszystko z puszki leci, tak naprawdę nagrać taki Konrad Bogusz program dla Krakowa, Śląska i jeszcze innego czegoś, nagrać jakiś Przemek Kwera program dla jeszcze innych miast, może jest z innego, pieprzyć taką lokalność, ze przeproszeniem, ja mam w dupie taką lokalność, gówno jest, naprawdę.
Nie ma co tutaj jakoś przeżywać, Eska ma trochę już większą lokalność, chociaż to też tylko trzy godzinki, po prostu te poranne magazyny, a co mam po tych porannych magazynach?
No to tam, no, RMF Max to jest pseudo lokalność, więc czy ono jest, czy nie ma, to naprawdę akurat, naprawdę.
Mi to niewiele robi, jeżeli nie ma, ale wreszcie ja w ogóle RMF Max jakoś nie słucham, nie wiem, jakoś nie lubię.
Kiedyś RMF Max, różnice między RMF Max a Eską były, że RMF Max na przykład lubił, częściej był do przodu z jakimiś fajnymi nowościami.
Teraz naprawdę ta różnica jest niewielka.
Czy włączę Eskę, czy włączę Maxa, jest to samo.
Nie wiem, RMF Max mnie jakoś tak nie pociąga.
Może dlatego, że to Eski zacząłem słuchać od początku, a nie RMF Max, który dopiero gdzieś tam w 2006 roku.
W Warszawie było przez cały rok, nie ma zawsze wtedy z bazą RMF Max jeszcze gdzieś tam band nagrywaną ze słupskiego Vigor FM, zdaje się.
W ogóle Przemek Grobowski jest za Vigor FM, zdaje się.
Z Pomorza.
No i tyle, co chciałem powiedzieć.
A lektor jest nowy, ale nie, to chyba nie jest ten sam lektor, ale musiałbym stare nagrania znaleźć.
Ale ja wczoraj w Puszkinie zauważyłem, że ta lokalność w Maksie, ona, znaczy nie są, jak są te lokalne programy popołudniowe, nie są one prowadzone w danych miastach przez wyznaczonych prowadzących.
Przykładem w Maksie Nowy Sącz był ten sam facet, co był w warszawskim Maksie i mazowieckim, czyli nie pamiętam jego imienia i nazwiska, ale był wczoraj ten właśnie gościu.
Jakiś czas temu w nowosądeckim oddziale też był niejaki Rusin.
A swoją drogą, Gracjanie, na blogu zaraz będziesz mieć ident i prognozę pogody z Maksem.
Maksem Nowego Sącza, bo wczoraj nagrałem. Jakbyś był zainteresowany.
Ależ ja o tym mówiłem, jest w sobie taki Bogucz, jest w sobie taki Rusinek, Dawid Miązek i kilku innych, którzy tak naprawdę siedzą w Krakowie i wysyłają na serwer, żeby to poleciało do danego miasta o tyle z okolności RMF Max.
Przecież to szkoda, że w dzisiejszych czasach tak się radio robi.
To jest straszne, kiedyś ludzie mogli nagrywać, mogli grać z jakichś płyt kompaktowych, z kaset, no wiadomo, to teraz to już nie jest trendy, ale fajnie szło na żywo wszystko.
Teraz niektóre stacje też mają na żywo, ale taki RMF Max, no dlaczego oni wszystko muszą robić z tych voice tracków?
Nie wiem, czy albo ci goście, ci którzy robią te programy tak dużo zarabiają, że
że
mi się nie chce siedzieć w tym studiu, albo po prostu jest ich za dużo, ale to w takim razie nie wiem, niech się podzielą jakoś, nie wiem, zresztą w ogóle to jest, RMF Max to jest dziwne radio jeszcze, śmieszniejsze od Eski czasami.
Dobra, ale Puszkinie
Prawda jest taka, że
Podczas tych popołudniowych, lokalnych
Programów
Niby w Maxie jest więcej trochę informacji
Odnośnie tego, co się w danym miejscu dzieje
Niż w ESCE
Na przykład takiej
Z tego, co ja wczoraj zauważyłem
Podczas
Popołudniowego, lokalnego
Programu i wszystko gra w Max Nowy Sącz
RMF Max
I to mówię całkiem poważnie
Zresztą
Jak masz możliwość, to sobie zaobserwuj
Tak to wygląda niestety
Według moich obserwacji
A to ja was tak z ciekawości spytam, co wy widzicie w tych RMF Maxach, Eskach i innej pubce, sieksce, która dla mnie jest nic nie warta pod względem muzycznym, bo grają w kółko to samo i jest co do znudzenia.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
Bo dla mnie RMF MAX i SK różnią się praktycznie tylko nazwą, bo grają to samo.
A jak chce się sięgnąć naprawdę po fajne kawałki z tych nowszych, to albo stacje niemieckie, albo stacje z USA, bo polskie to jest masakra.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
Rzeszku, odpowiadając na twoje pytanie, no to chyba to są mi fajne wpadki się zdarzają w tych stacjach, aczkolwiek na przykład jeżeli chodzi o RMF MAX, to aż takich częstszych wpadek nie ma na przykład, co przykładowo zdarzało się w S-ce.
Jedynie jaką wpadkę pamiętam z RMF MAX, i to sprzed paru ładnych lat, to była taka wpadka, kiedy w tym ogólnym MAX-ie, ale to nie mogę powiedzieć w którym roku, bo nie pamiętam, ale gdzieś w granicach 2014-2015 roku, 2014-2015,
poleciał sobie cały podpływ.
Na przykład w laszu w RMF MAX bez prowadzącego, był ten podkład potem przez pewien czas na YouTubie, ale od trzech lat tego nawet na YouTubie nie ma, więc podejrzewam, że ktoś musiał to po prostu formalnie usunąć, no i po prostu tego nie ma, ja kiedyś to miałem pobrane, lecz, no lecz się straciło, po prostu gdzieś.
Na YouTubie, tak jak mówię, też to było, ale potem już ktoś to usunął.
To chyba tyle.
This site uses cookies to enhance your experience.