Stacje radiowe

RMF MAXXX.

Started by DJGraco 185 posts last post 2 years ago Page 4 of 10

Transcription

No właśnie, i to dowodzi, że coraz więcej stacji radiowych nadają TZW puszki, i to jest smutne po prostu, bo audycje na żywo zanikają, no, już w tych sieciach typu SKRMF Max, no, no niestety, no, kurde, to jest taka uwaga, no.

Transcription

Akurat taśka przeciwieństwa jaka RMF Max robi programy na żywo. Od poniedziałku do niedzieli. Wiadomo, w okienku lokalnym ostatnie wejście jest z puszki w SC, a w Maxie jest wszystko z puszki. Nie wiem jak z sobotami i z niedzielami, ale chyba też jest puszka niestety. Dobrze, że w Maxie przecież poranek jest na żywo.

Transcription

Wizytówką Pomorza, albo właściwie Zachodniopomorskiego jest RMF Max właśnie, bo tej stacji tutaj najwięcej zauważyłem.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Transcription

No dokładnie, wiesz, jak ja jechałem samochodem, od, ja bodajże byłem w Słupsku, to mieliśmy ustawione w samochodzie RMF Max, to jechaliśmy od Słupska do Gdańska, to nam pięknie odbierało. Również, jak jechaliśmy od Gdańska do Koszalina, już do Świnoujścia, to zasięg się urywał dopiero gdzieś za rywalem, tak naprawdę się zasięg urywał, i to nawet całkiem 40 km od Świnoujścia, więc mówię, a tak to w ogóle bez szumów, idealnie RMF Max grało, gdzie byśmy nie byli. No, to jest prawda, naprawdę. Że tej stacji jest tutaj najwięcej, no ale szkoda, że u mnie w mieście jest ten odbiór jednak utrudniony.

Transcription

Mi tam nie żal, bo ta stacja nic do mojego życia nie wniosła i raczej nie wniesie, jak będzie grać taką muzykę, jaką gra. Natomiast dobry zasięg RMF Max zaczyna się generalnie od piły w stronę morza. To jest taki pierwszy nadajnik z tych wielu, wielu, wielu, wielu, wielu. Tu mam nawet RMF Max na paru częstotliwościach w drogówku, gdzie jestem obecnie. Ale co ciekawe, tu jest tyle tych częstotliwości, a we wrześniu jest jedynie jedna. Znaczy jest niby konin, ale ten konin to tak odbiera, jakby chciała nie mógł krzywdzić, w sumie praktycznie wcale nie odbiera. A Poznań to samo. Tym bardziej, że jest teraz Radio Września, to na mniej selektywnych odbiornikach można sobie pomarzyć.

Transcription

Baka o niej to jest pierdziawka, Poznań chyba trochę lepiej, ale też pierdziawka. Na przykład, o ile w takim Drowsko-Pomorskim woksika z Poznania czeskę łapałem, o tyle Maxa nie łapałem, więc... ...o czymś to świadczy. I też RMF Max do życia za wiele nie wnosi, bo to takie... ...za dużo tych idiomów klubowych, takich dziwnych rzeczy. Także sprawa, że teraz czy się słucha RMF Femm czy RMF Max to za dużej różnicy tak naprawdę nie ma.

Transcription

Nie, taką pierdziawką to to nie jest. Emitowany jest chyba z tego samego dodajnika co wszystko, z tych mocniejszych stacji, czyli komina C. Karolina, a antena musi być chyba zawieszona nieco niżej.

Transcription

Witajcie, co do LMF Max, no ja już mówiłem na początku, ale doprecyzuję. Powiem tak, no może ta stacja faktycznie nie jest taka, jest taka, no powiem w ten sposób, może nie wyróżnia się faktycznie niczym, ja jednak, no jednak zdarzają się utwory, na przykład, która LMF-ka nie gra, ale no w LMF Max brakuje mi, brakuje mi czegoś, nie wiem, sam nie wiem czego, ale czegoś, co po prostu zaspokoiłoby mi jakiś ten, przynajmniej dużym plusem jest to, że są transmisje z tego, Sunrise Festival, to jest, kurde, duży plus dla LMF Max, przynajmniej dla mnie. Bo, ale ogólnie mało tam w ogóle, brakuje, brakuje mi jakichś fajnych setów DJ-skich, jeszcze kiedyś tam Niwald bodajże, nie wiem, czy to było prawda, ale chyba tam w LMF Max Poznań, do 2017, czy tam 2016, a jak, a jak też skończyły się sety w LMF Max Poznań, to wyłączyli streama LMF Max. I teraz w ogóle LMF Max lokalny, w ogóle w internecie nie nadaje, nadaje tylko sieciówka. No w sumie, w sumie ja bym w ogóle chciał, żeby tam było właśnie więcej tych setów DJ-skich, więcej jakiejś takiej fajnej klubowej muzyki, ale no przyznam rację, że jednak gra to, co gra i się nie da tego zaprzeczyć. Pozdrawiam. Pozdrawiam.

Transcription

A to akurat fakt, że trzeba LMF Maxowi dać plusy za Sunrise Festival czy za transmisję z Mayday, bo oni to transmitują. A ta KSK konkurencyjna właściwie chyba tylko raz transmitowała klubową imprezę, to był festiwal Electro City, czy jakoś tak, w Lubiążu. W 2011 roku zdaje się taka transmisja była. I to była jedyna transmisja, taka klubowa, którą ja pamiętam z SK, a właśnie LMF Max. Jednak trochę tych klubowych transmisji różnych było. Ty grosjenie pewnie tak nie będziesz pamiętał. A tak lata 2007, chociaż nie wiem, najbardziej te 2009, 2010. Ibiza na Maxa była i wtedy codziennie były jakieś klubowe rzeczy. Mnie to jakoś nie czyniło, mnie to szczęśliwszy może taki coś jest, bo ja średnio byłem za taką ambitniejszą muzyką klubową. Ale na pewno wielu słuchaczom to się podobało. Podobało się Ibiza na Maxa. No a jedynie czasem sobie włączyłem, jak od 21 w piątki, soboty, niedzielę Graba grał klasyki. Wtedy włączałem, ale też nie zawsze, bo zawsze zapominałem o tym. Jeszcze przypomniałem to włączałem, czasem niestety nawet na koniec. Ale brakuje mi w ogóle w radiu takiego programu, gdzie jakieś dobre klasyki by grali tak za 3-4 godziny. Takie naprawdę klasyki z prawdziwego zdarzenia. Tego nigdzie nie ma.

Transcription

Co do transmisji, to ja powiem w ten sposób, że Eska tylko transmitowała Sunrise Festival w 2012 roku. To się nazywało Sunrise with Eska, coś takiego. To była jedyna transmisja z Kołobrzegu, jaką mi się udało wyemitować. Poza oczywiście jeszcze galą Eska Music Awards, której nawet w tym roku nie ma na ESL, mówiąc. No ale tutaj prawda jest niezaprzeczalna, że no RMF MAX trochę różni się tym, że trochę tych transmisji klubowych było jednak i jest, bo przecież, jeśli się nie mylę, to w ten weekend jest właśnie transmisja Sunrise Festival, więc raczej ja, jeżeli chodzi o mnie, mam zamiar tego słuchać. No i chyba jak na razie tyle.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

Tak, Łukaszu, tylko z tego, co ja pamiętam, ta transmisja Sunrise Festival w Esce tak naprawdę nie była w Esce, a internetowo na febrykamuzy.pl, a w samej Esce tego nie transmitowali fizycznie na FM-ie. Tak mi się wydaje.

Transcription

Puszkinie, co do Twojego pytania. Tak, oczywiście było. Eska tego nie transmitowała na żywo i to było dostępne w serwisie Fabryka Muzy. Tak faktycznie niestety było. No bo Eska niestety nie transmituje takich grubowych wydarzeń. Niestety. Z jednej strony szkoda, z drugiej strony co by teraz mogli transmitować jak Płodek odszedł. Ale to nie na ten wątek oczywiście, tylko tak mówię w przenośni. A za to RMF Max transmituje na bieżąco Sunrise bez przerwy. Kiedyś chyba nawet to Planeta FM transmitowała.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

Mamy na sprawę, że niestety jakość tej transmisji jest trochę słaba i to mam na myśli jakość dźwięku, że to nie jest jakiś najlepszy dźwięk. Chociaż to usłyszą pewnie tylko audiofile, osoby ze słuchem... no nie jakimś tam bardzo dobrym, tego nie usłyszą. W każdym razie technicznie jest to dobrze zrobione i za to, tak jak powiedziałem, trzeba dać plusa dla RMF MAX. Bo im się chce. Chociaż i tak mimo tego słuchamy dość małą słabszą, niż taka AS-ka, więc to jest ciekawe. W sumie sam nie jestem fanem klubowych udarzeń, więc dla mnie to tam nie ma znaczenia czy... ... ...czy transmisja będzie czy nie będzie. Natomiast patrząc na innych słuchaczy, którym to się może podobać, naprawdę wielki plus.

Transcription

No raczej to tylko usłyszą ci, którzy mają naprawdę dobry słuch.

Transcription

DZIĘKI ZA OBSERWACIE W termometrach zobaczymy okolice 15 stopnia Celsjusza. W nocy jeszcze może ta temperatura delikatnie nam spaść, tak do 13 stopni, ale już jutro powinno być lepiej, choć upałów nie będzie, no to będziemy mogli cieszyć się promieniami słonecznymi. W piątek na termometrach maksymalnie do 20 stopni. I też taka temperatura na poziomie 20-21 stopni Celsjusza będzie nam towarzyszyć w weekend. Za to w przyszłym tygodniu ponownie na termometrach nawet do 28, może i 30 stopni Celsjusza. Łukasz Matusiak, cześć, dzień dobry, witajcie! Wrocław Słucham Maxa, bo tu są gwiazdy. Słucham, bo tu są hity. Hity na Maxa. RMF Max Ino Wrocław, 98 FM Numerat Shakiry mają to w sobie, że biodra same chodzą i w lewo i w prawo. Słuchacie RMF Max Ino Wrocław, a okazję do tego, żeby poruszać się biodrami już niedługo. Propozycja dla wszystkich Ino Wrocławianek. Drogie panie z naszego miasta, przypominam, to wszystko we wtorek o 18 w klubie Rondo. Wstęp bezpłatny. Słucham Maxa, bo tu są gwiazdy. Cześć, tu Seabull. Hej, it's Kasia. Ać, it's Babsakla on RMF Max. Słucham Maxa, bo tu są hity. Hity na Maxa. RMF Max. Trójmiasto, 96,4. Oraz 106,7 FM. Hity na Maxa. RMF Max Trójmiasto. Słucham Maxa, bo tu są gwiazdy. Hi, I'm David Giewań. Hey, it's me, Sponci. Bo to moje radio. Bo się nie nudzę. Słucham Maxa, bo tu są hity. Hity na Maxa. RMF Max Trójmiasto, 96,4. Oraz 106,7 FM. O, my, my, my. Bo ma najfajniejszych słuchaczy. Bo da im pozytywną energię. Bo wiedzą co się dzieje. Słucham Maxa, bo tu są hity. Hity na Maxa. RMF Max Trójmiasto, 96,4. Oraz 106,7 FM. Bo jest mega pozytywnie. Bo są fajne konkursy. Jest fajnie? Bo tu są hity. Hity na Maxa. RMF Max Trójmiasto, 96,4. Oraz 106,7 FM. Oraz 106,7 FM. Hity na Maxa. RMF Max Trójmiasto. Słucham Maxa, bo tu są gwiazdy. What up, what up. This is Big Snoop Dogg. Bo chce mi się tańczyć. Słucham, bo tu są hity. Hity na Maxa. RMF Max Trójmiasto, 96,4. Oraz 106,7 FM. Ma pół tysiąca kilometrów średnicy, pędzi. Z prędkością 238 km. Trzydziestu kilometrów na godzinę. Huragan Florence zbliża się do wschodniego wybrzeża USA. Za chwilę o przygotowaniach do uderzenia żywiołu. Będzie też o bezczelnej kradzieży samochodu ze sprzętem rehabilitacyjnym. To już jedenasta. Flesz i prognoza pogody. Już teraz w RMF Max. Zapraszam Krzysiek Chwaliński. Czwartek po południu. Zachmurzenie w Trójmieście umiarkowane. Lokalnie możemy spodziewać się przejaśnień, rozpogodzeń. I całkiem sporej ilości słońca. Niestety cięższe chmury też będą. Ale, jak obiecują synoptycy, dziś nie powinno z nich padać. Będzie ciepło, chociaż trochę chłodniej niż wczoraj, trzeba przyznać. Na termometrach w Gdańsku, Gdyni i Sopocie od 18 do 20 stopni maksymalnie. Ciśnienie atmosferyczne średnie. Wolno będzie spadać, ale warunki biomateriału nie będą nam przeszkadzać. Już dwie jedynki mamy z przodu na zegarach, więc jedziemy dalej. To Jonas Blue po 11. Na rach, rach, rach, rach, rach, rach, stę wypadk.

Transcription

Nie wiem, czy ktoś z Was zauważył, ale od tego roku RMF Max zmieniło dżinglę.

Transcription

Ja nie zauważyłem, bo RMF Max nie ma w moim zasięgu, a stara dobra radio samochodowe, samochód już jest sprzedany i mamy inny, na którym nie odbiera.

Transcription

Oczywiście, że zauważyli. Nawet na Melodii Polska było o tym na forum napisane. To naprawdę te dźwięki są podobne. Jest ta sama melodia, tylko jest inne brzmienie. Inne... Mój Jezu, słowa mi uleciały z głowy. No w każdym razie, tak, zmieniła się oprawa. W ramach Max inne głosy, inne... Inaczej to trochę brzmi. Po prostu. Także... Także to tyle.

Transcription

I don't know what you're talking about.

Transcription

Редактор субтитров А.Семкин Корректор А.Егорова