Ale to był ten sam serial czy coś w podobie?
2 likes
Właśnie tłumaczenie z gry.
Ten olbrzymi troll ma napaloną, szarą skórę i blade, jasne oczy.
Jak coś może mieć napaloną skórę? :P
Ten olbrzymi troll ma napaloną, szarą skórę i blade, jasne oczy.
Jak coś może mieć napaloną skórę? :P
Słuchajcie,
to ja Wam opowiem chit.
Jesteś jakaś appka na Androida, do skanowania, darmowa, ja nie wiem, jak ona się nazywa, Grzesiek jej
używał. W każdym razie syntezator Ewa, ale nie ta od Ivony, tylko ta od Vocalizera oznajmiała swoim pięknym
głosem, uwaga, cytuję: "Klepnij na ekran, aby rozpocząć skanowanie". :D :D :D No padłam i nie wstałam.
:D
to ja Wam opowiem chit.
Jesteś jakaś appka na Androida, do skanowania, darmowa, ja nie wiem, jak ona się nazywa, Grzesiek jej
używał. W każdym razie syntezator Ewa, ale nie ta od Ivony, tylko ta od Vocalizera oznajmiała swoim pięknym
głosem, uwaga, cytuję: "Klepnij na ekran, aby rozpocząć skanowanie". :D :D :D No padłam i nie wstałam.
:D
Kiedyś fabułę jednego filmu tłumaczyłem z angielskiej wikipedii i wyszło mi coś takiego. Kilku mężczyzn
natychmiast udać się do miasta, ale odwrócił się przez każdego samuraja. Bez sensu nie?
natychmiast udać się do miasta, ale odwrócił się przez każdego samuraja. Bez sensu nie?
2 likes
spróbujcie na tłumaczu google przetłumaczyć słowo studnia na rosyjski, rezultat was zdziwi. :p a wszystko
przez to że w wielu przypadkach tłumacz google najpierw tłumaczy z danego języka na angielski, a dopiero
z angielskiego na język który chcemy.
przez to że w wielu przypadkach tłumacz google najpierw tłumaczy z danego języka na angielski, a dopiero
z angielskiego na język który chcemy.
3 likes
Ooo, widziałam to. Inna rzecz, która mi się ostatnio przypomniała, to do komunikatów systemowych. Mam linijkę brajlowską brailleedge od hims, no i czasem jest tak, że klikniemy sobie na opcję notatnik, a że to nie działa bez karty sd tam włożonej, to wyświetla się, że nie ma karty, no więc nie można pisać. Dokładnie komunikat brzmi: karda sd nie istnieje. Moja pierwsza myśl: no jak to, istnieje, jak cholera, wczoraj ją zgubiłam, dzisiaj ją mam w ręku, właśnie teraz... ahaaaaa, tłumaczenie. Doesn't exist pewnie, czy coś takiego. Faaaajnie.
6 likes
W gimnazjum nauczycielka angielskiego wszystkim klasom pokazywała opakowanie po płynie do kąpieli. Nie byłoby w nim niczego niezwykłego, gdyby nie fakt, że niemal na pewno producenci użyli Google Translatora, ciekawe tylko czy z angielskiego czy Chińskiego.
Waszej ocenie pozostawiam, co autor miał na myśli, a fragment brzmiał mniej-więcej tak:
Jak piana rozdrapie oczy, odstawić i spalić na panewce.
Waszej ocenie pozostawiam, co autor miał na myśli, a fragment brzmiał mniej-więcej tak:
Jak piana rozdrapie oczy, odstawić i spalić na panewce.
6 likes
Zabiło mnie to, Dawidzie.
A to mnie siękiedyś... Czy to koleżanka napisała, znaczy, czytała jakąś książkę i tak było napisane, czy co, ale tekst leciał mniej więcej tak: Ciasto popatrzyło z niesmakiem po twarzach zgromadzonych. :D :D :D
A to mnie siękiedyś... Czy to koleżanka napisała, znaczy, czytała jakąś książkę i tak było napisane, czy co, ale tekst leciał mniej więcej tak: Ciasto popatrzyło z niesmakiem po twarzach zgromadzonych. :D :D :D
4 likes
Na szybko czytałam streszczenie na zajęcia z literatury, więc żeby było szybciej skorzystałam z opcji przetłumacz stronę. A oto rezultat.
Annette : pokojówka, która towarzyszyła Madame Cheron z Francji. Annette skłania się do przesady i przesądów, jest rozmowna, ale jest wierna, czuła i szczera. Jest zakochana w Ludovico i często zostaje zamknięta w szafie.
Ludovico : Jeden ze sług Montoniego. Zakochuje się w Annette i udziela pomocy Emily. Jest bardziej rozsądny niż Annette i jest odważny i szybki. On jest szafą szaf.
Annette : pokojówka, która towarzyszyła Madame Cheron z Francji. Annette skłania się do przesady i przesądów, jest rozmowna, ale jest wierna, czuła i szczera. Jest zakochana w Ludovico i często zostaje zamknięta w szafie.
Ludovico : Jeden ze sług Montoniego. Zakochuje się w Annette i udziela pomocy Emily. Jest bardziej rozsądny niż Annette i jest odważny i szybki. On jest szafą szaf.
1 likes
Nie wiem co te automatyczne tlumaczenia biora, ale.... Szafa szaf rozwala system.