Nalewanie gorącej wody
Back to W kuchni#41 zywek
Jakie palcem? Jakie podnoszenie gorących kubków?
Mieszkałem generalnie w domu i miałęm tki stary, elegancki czajnik gazowy. Nieważne, czy woda była gorąca, czy trzymałem Kubek w ręku czy stał na blacie, wszysto na słuch i dla siebie, i dla kogoś. Trza tylko wyczuc Kubek i nawet do pełna idzie nalać.
#42 Zuzler
No to fajnie, a teraz wyobraź sobie, że Ci dają kubek, którego nigdy na oczy nie widziałeś.
#43 zywek
To wlewam mniej.
#44 fantasma467
Hehe, jak nie widzi to nic dziwnego, że nigdy tego kupka na oczy nie widział, no nie?
#45 sylwinka
Ja używam staego sprawdzonego sposobu, korek od wina przewiązany nitką im wyżej ciecz tym wyżej korek
#46 gadaczka
O, nie słyszałam o tym sposobie. Skąd go masz?
#47 Zuzler
Kiedyś słyszałam, ale tylko w kontekście nauki kogoś jak się nalewa.
#48 gadaczka
Sposób wydaje się nie głupi.
#49 grzegorzm
Zwłaszcza, jakjest się gdzieś w miejscu w, którym nie ma się tego korka czy jak to tam i wtedy nie potrafi się normalnie napoju na lać.
#50 gadaczka
Heh, racja, ale osoby, które nalewają wyłącznie na czujnik mogłyby mieć podobny problem.
#51 grzegorzm
zgadzasię.
#52 gadaczka
No i korek w przeciwieństwie do czujnika wygląda dla osób pełnosprawnych dziwnie.
#53 grzegorzm
no raczej.
#54 Zuzler
Czujnik nie wygląda dziwnie?
#55 gadaczka
Heh, wygląda dużo lepiej niż korek. Chociaż z 2 strony korek może być lepszy, szczególnie dla dzieci, albo osób z dużym niedowładem rąk, bo jak się zaleje to nie przestanie działać.
#56 sanklip
To ja słyszałam o tym samym sposobie,
tyle że z wykorzystaniem piłeczki pinkpongowej,
ale nie próbowałam tego.
Czujnik/korek/itd wyglądają dziwnie?
W takim razie ja mam to gdzieś,
bo liczy się
w tym przypadku nie wygląd,
lecz funkcjonalność danego rozwiązania.
A skoro korek/czujnik/itd są efektywne,
to dobrze,
bo o to chodzi.
Cis najzieleńszy jest zimą;
ma zwyczaj śpiewać kiedy płonie.
Heilung -
"Norupo".
#57 Zuzler
To ja już bym wybrała korek niż piłeczkę, bo jest cieńszy i łatwiej sprawdzić ile tak naprawdę brakuje do krawędzi. Albo nawet zwykłą nakrętkę.
#58 Monia01
Kiedyś próbowałam z piłeczką, bardziej z ciekawości, ale... nie,to zupełnie nie moja bajka. Jakoś mi nie podeszło.
🇺🇦 🇵🇱
#59 fantasma467
Czujnik przynajmniej wygląda estetycznie i normalnie, a nie jak pływająca piłeczka, która może wymknąć się z pod palca, i paluch trafi w napój.
#60 czekoladka88
Co do nalewania mleka - owszem z pełnego kartonu jest ciężko, ale odkryłam niedawno mleko firmy Piątnica, które jest sprzedawane w bardzo nietypowych butelkach z uchem i ta butelka ma ciekawie skonstruowaną szyjkę, Naprawdę trudno jest rozlać jej zawartość. Polecam :) Jest mega wygodne i dobre :)
brylantowymi minutami. Nie oferuje się żadnej nagrody, albowiem przepadły na zawsze.
Horace Mann