Cięcia przerobowe
Back to Archiwum Eltena#61 balteam
A co wam z tych wiadomości po roku? No sory, ale nie rozumiem. Ewentualnie dodać opcję zapisz wybraną wiadomość i jak komuś zależy to sam ręcznie zapisuje i tyle.
#62 kmicic92
Przez te ograniczenia to mi się odecchciało publikować nie tylko utwory, ale i informacje o nich i w ogule wszystko. Dziękuję bardzo.
#63 balteam
Kmicic, ile wpłaciłeś na Eltena?
Nie, żeby mi chodziło o dokładną liczbę, bo może wpłaciłeś najwięcej, ale zobacz ile wpłaciliśmy wszyscy, a ile kosztuje cały serwer, no i z dwojga złego, twojego obrażania się na limity, które muszą być i wszędzie są w wersjach darmowych, a zwiększeniem kosztów Eltena, bez skrupułów biorę opcję pierwszą.
#64 patrykkubaszczyk Archived
limity odciągają ludzi, więc ja bym nie dodawał limitów,
niech wiadomości głosowe będą usuwane po odsłuchaniu.
to dobre rozwiązanie, a kto chcę zachować to ctrl s
#65 lukasz1993258
Mojim zdaniem forum głosowe powinno być maksymalnie do 120 sekund, zaś natomiast jeśli chodzi o blogi głosowe, to nie powinni co tu nie kturzy robić z bloga youtube, bo to zapycha miejsce na serwerze.
#66 gadaczka
Limit powinien dotyczyć użotkownika, a nie długości wpisów na blogach. Już widzę te tytuły: nagranie część 1, nagranie część 2 itd.
#67 lukasz1993258
To znaczy jak limit urzytkownika?, mi bardziej chodziło o forum, a nie o blogi gadaczkaq
#68 Elanor
Limity odciągają ludzi? No ok, ale ktoś za to płaci jednak, nie? Tylko ja się obawiam teraz jednej rzeczy. Załóżmy, że przydzielimy po 2 gb miejsca na blogowe wpisy audio na każdego użytkownika. Na każdego, sprawiedliwie. Pomnóżmy sobie to przez liczbę użytkowników. Problem może się zrobić większy, niż jest obecnie, bo są tacy, którzy w ogóle wpisów audio nie zamieszczają i tego miejsca realnie nie zajmują. A trzeba będzie wygospodarować miejsce dla każdego, bo przecież nigdy nie wiadomo, czy nie publikującemu się nie odmieni i nie zechce czegoś opublikować.
#69 patrykkubaszczyk Archived
ględzenie będą limity nie będzie userów
#70 balteam
Nawet limity samych nagrań zmienią, bo ludzie nie będą godzinnych wstawiać.
Można miesięczny limit na użytkownika, ale on przepada w kolejnym, wtedy każdy ma po hmm 50 mb na miesiąc czy tam 100 i tyle. Same limity wystarczą jednak moim zdaniem.
#71 kmicic92
Jakoś nie wszyscy wpłacają nie każdy pracóje, nie każdemu się tak w życiu udało jak co poniektórym tutaj. Człowiek coś napisze to już ile wpłaciłeś bla bla bla bla.
#72 balteam
W ciągu roku 10 zł odłożyć to nie jest jakiś problem, 3 piwa mniej sobie wypij;P
z Eltena z 50 ludzi by wpłaciło po 10 zł, to już z 300 zł więcej by było niż jest teraz.
Właśnie mówię, że nie chodzi o miliony wpłacane, ale myślisz, że Pajper zarabia więcej od ciebie, że ma za każdego opłacać serwer?
On co prawda uważa wpłaty za dobrowolne, ale wersje premium powinny być z czysto logicznych powodów.
Jak będziesz chciał więcej od Eltena to te kilka zł odłożyć byś mógł najprawdopodobniej, jeśli masz zajebiście trudną sytuację rodzinną to może nie, ale wątpię, że z 30 ludzi z Eltena taką ma.
Rozumiem, że nie każdy musi wpłacać, bo Elten go nie interesuje aż tak, ale wtedy nie powinien narzekać na trochę ograniczeń.
Nikt nie mówi też, że jak zapłącisz premium to milion gb dostaniesz i czas nieogrniczony, to nie były by niewiadomo jakie różnice.
#73 Elanor
Wiecie, za darmo to ewentualnie w... twarz można dostać i to też niekoniecznie tak całkiem za nic.
A tak już serio mówiąc, nie chodzi o to, żeby wypominać, kto płaci, kto nie płaci, nie ma co się obruszać. Chodzi tylko o to, żeby sobie jednak niektórzy uświadomili, że naprawdę wszystko kosztuje i, że skoro program ma być darmowy, to i na pewne ustępstwa trzeba się zgodzić.
#74 papierek
elanor, ale to nie idzie tak do końca, że jak każdy użytkownik ma 2 gb limitu, to te 2 gb jest przydzielane na stałe i nieodwołalnie. W plikach udostępnionych każdy ma 1 gb limitu, ale czy myślisz, że każde nowozałożone konto odbiera te 1 gb z pojemności serwera?
#75 tomecki
Ciekaw jestem ile razy niektórym trzeba będzie tłuc do głowy, że kończy się miejsce na serwerze ze względu właśnie na audio, które zajmuje prawie całą dostępną przestrzeń. Możecie se gadać, że limity odciągają, że nie każdy może płacić itd, ale niezależnie od tego albo ktoś zdobędzie kasę na projekt, albo witajcie limity. Czy to jest takie trudne do zrozumienia dla pana Kmicica, pana Patryka jednego z drugim i jeszcze paru innych? A może trzeba powiedzieć prościej? Elten jest zapchany dźwiękami i nie zmieści się więcej. Dawid nie ma więcej kasy na projekt. Teraz zrozumięli?
#76 patrykkubaszczyk Archived
ja rozumię, ale kto by zapłacił za coś tak zbugowanego????????
zobaczcie np. na youtube, odtwarzanie medjuw, itp mam dalej wymieniać?
#77 Elanor
@Papierek
Nie wiem do końca jak to działa, po prostu się na tym nie znam. :)
Na logikę wzięłam, że tak może być. Skoro tak nie jest, to... lepiej dla nas.
#78 kmicic92
Dobra rozumiem nie tłumacz jak jakiemuś durniowi przecież.
#79 tomecki
To po co głupoty piszesz?
#80 Zuzler
Ale jak to nikt nie pytał co my na takie pomysły? Pytał pytał, ankieta nawet dalej tam sobie wisi, a jej wynikiem jest ten tutaj wątek.