Cięcia przerobowe
Back to Archiwum Eltena#41 papierek
nie, nikt nie mówił chyba o usuwaniu managera plików.
#42 Elanor
Możliwe całkiem, że ja jestem ślepa, ale też tego nie widziałam. Przeciwko usunięciu managera plików również bym protestowała, rzecz jasna, gdyby się taki pomysł pojawił.
#43 papierek
problem polega na tym, że elten to dalej relikt po klango, a czasy od czasów klango dawno uległy zmianie. I jak dawid chce zrobić porządek, to trudno się ludziom do tego pzyzwyczaić.
#44 papierek
no bo teraz mamy zewnętrzny, super screenreader, mamy wiele dobrych, darmowych chmur i serwisów hostingowych i tak dalej, i tak dalej, ale ludziom średnio chce się szukać, więc zainstalują takiego eltena, który najlepiej, żeby robił za system operacyjny i jest dobrze
#45 misiek
Czytaj punkt szusty, chyba że ja źle zrozumiałem.
--Cytat (Elanor):
Możliwe całkiem, że ja jestem ślepa, ale też tego nie widziałam. Przeciwko usunięciu managera plików również bym protestowała, rzecz jasna, gdyby się taki pomysł pojawił.
--Koniec cytatu
#46 papierek
pliki udostępnione, to nie manager plików. A od plików udostępnionych mamy wiele dużo lepszych serwerów hostingowych niż elten.
#47 Elanor
Uważam, że odklangowienie Eltena to proces, który przydałoby się wdrożyć od zaraz. Przynajmniej częściowe oczywiście, bo o całkowitym trudno raczej mówić.
Jeszcze mi się przypomniało... W notatkach chyba nie bardzo jest coś do rozwijania, ale to rzecz przydatna. Dodałabym powiadomienie o nowej udostępnionej i bym zostawiła.
#48 pates
@elanor popieram w całej rozciągłości!
Co do limitów głosowych ja bym dał np tak.
Awatar do 30s, 1 albo 0,5mb,
wiadomość głosowa do 5min, 5mb,
wpis na blogu do 30 min, 50mb,
wpis na forum do 10 min, 10mb,
pliki udostempnione 1gb
#49 balteam
W ramach oszczędności pamięci proponuję aby ktoś te blogi sprawdzał i informował właściciela aby wrzucił link jeśli jest na youtubie, a nie utwór z komputera na Eltenowy serwer.
#50 Irniss Archived
ja bym jeszcze wyciepała fora głosowe :D
#51 nuno69
Ja też, fora głosowe, z resztą... wszystkie funkcje głosowe no może poza wpisami na blogu to jeden wielki bezsensowny bezsens, ewentualnie moznaby pomyśleć o intergracji z jakimś sndup.
#52 tomecki
Fora głosowe zyskają w momencie gdy będzie klient mobilny więc z tym ostrożnie.
#53 pates
ale wiadomości głosowe można by wywalić. Są przydatne może, ale może ich nie być
#54 Elanor
Irnis, Nuno, zrobiłabym dokładnie to samo, ale cóż... są ludzie, którzy to lubią.
#55 magmar Archived
Jeśli nie wywalić to przynajmniiej ograniczyć czas trwania wiadomości.
#56 balteam
Niech sobie trwa głosowa sporo, ale usuwanie po miesiącu i tyle.
#57 magmar Archived
Nie Baltean wpisy mają być, krótkie, zwięzłe i na temat, a nie że my musimy wysłuchiwać czyjegoś godzinnego natchnienia oratorskiego nie mówiąc już o zapchanych serwerach.
#58 balteam
Ja mówię o wiadomościach głosowych, jeśli ci się podoba to i godzinę nagrywaj, same głosowe wiadomości nie zajmują dużo miejsca na serwerze, zwłaszcza jak co miesiąc będą usuwane, posty na forum co innego, bo tutaj nawet niektórych nie chce mi się 30 sekund słuchać;D
#59 pates
usuwanie z serwera tylko pod warunkiem, że by były zapisywane na dysku
#60 patrykkubaszczyk Archived
za zgodą usera