EltenLink

Cięcia przerobowe

Back to Archiwum Eltena

#21 lukasz1993258

bo zapychają serwer

2019-07-01 11:56

#22 DJGraco

Ehhhhh.
To ja nie widzę sensu w tym.
To już lepiej limit wprowadzić

2019-07-01 11:59

#23 tomecki

Ma sens taki, że miejsca na serverze to sporo zajmuje, a będzie zajmować jeszcze więcej. Dysk nie z gumy i miejsca zacznie brakować. Z czasem trzeba będzie na prawdę sporo kasy wywalać aby w ogóle to jakkolwiek działało.
Co do udostępniania plików to przecież jest od tego masa serverów zewnętrznych jak np. Wetransfer, który jest dostępny i nawet dość wygodny.
Jeśli chodzi o avatary to jeśli już to trzymać to faktycznie z limitem np do 5s albo i 3s i jak ktoś chce to zamiast nickó żeby to to się odtwarzało.
Co do długości wiadomości to koniecznie jakoś bardziej globalnie to zrobić tj nie per wpis tylko per dzień albo godzina albo coś. Chodzi o to aby nie można było nagrać półgodzinnej wiadomości dzieląc jej na kilka czy kilkanaście mniejszych. Zrobić jakiś limit dzienny czy coś i wtedy faktycznie będą się ludziska trzymać.
Na koniec ogromna prośba o komentarz dotyczący mikropłatności. Jeśli wprowadzasz ograniczenia to dobrze byłoby mieć możliwość pozbycia się ich za drobną opłatą. To normalny mechanizm spotykany w baardzo wielu programach. Pytanie czy to faktycznie byłyby mikro te płatności aby to miało sens?

2019-07-01 12:04

#24 daszekmdn

Zanim usówanie jakichkolwiek danych, napraw eksport.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
2019-07-01 12:14

#25 papierek

A po co trzymać w nieskończoność wiadomości na serwerze, np przez rok czy dwa? Czy one są fizycznie komuś potrzebne do czegoś na serwerze?
--Cytat (DJGraco):
Nie, nie, i jeszcze raz nie!
Jaki ma sens usuwanie wiadomości głosowych z serwera, po 30 dniach, to może w ogóle je usuniemy na amen?
Ale ta propozycja, że wiadomości zapisują się na dysku to nie jest zły pomysł, tylko ja mam taką propozycję, że wiadomość najpierw jest pobierana na dysk, a potem odtwarzana, i można w tedy na każdym komputerze odsłuchać,, bo i tak mu się pobierze.

--Koniec cytatu

po co mi sygnatura?
2019-07-01 13:55

#26 patrykkubaszczyk Archived

właśnie

2019-07-01 14:01

#27 balteam

Mikropłatności sensownie pomyślane to dobry pomysł, tylko sensownie, bo tak to ci co płacą będą płacić i mieć premium,a nowi nie zaczną płacić.
Jakieś dwie czy 3 subskrybcje miesięczne np. 1 zł mies, kolejna 5 zł mies, kolejna 10 zł mies.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2019-07-01 14:57

#28 kmicic92

Nuno 69 no pewnie, tak jest najlepiej nie konsultować z użytkownikiem. Powodzenia życzę Ci.

2019-07-01 17:06

#29 kmicic92

A gdyby tak z tobą czegoś nie skonsultowano ciekawe co ty na to byś powiedział.

2019-07-01 17:08

#30 gadaczka

To są konsekwencje braku odpowiedzi na pytanie Tomeckiego: czym jest Elten w prszłości. Gdyby wówczas było to rozwiązane nie byłoby sytuacji z dodawaniem i wywalaniem funkcji.

Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.
2019-07-01 17:30

#31 papierek

słuchajcie, ale nie do końca wiem, nad czym tu debatujemy. Tutaj autor wątku powiedział, które funkcje wywala, a nie zapytał nas, które funkcje my uważamy, że powinny zostać wywalone. :D

po co mi sygnatura?
2019-07-01 18:48

#32 Elanor

Zostało dodane, w taki czy inny sposób nie zdało egzaminu, wywalamy, koniec.
Odnośnie awatarów, już dawno mówiłam, że przydałoby się ustalić ich długość na dwadzieścia, maks trzydzieści sekund.
A co do reszty całkowicie się zgadzam. Wprowadziłabym nawet jeszcze jakieś ograniczenia do wpisów audio na blogach. Może skończyłoby się wreszcie robienie z blogów Youtuba.

2019-07-01 19:07

#33 Paulinux

Długość nic nie da, bo bywają i długie i krótkie filmy na youtubie i bywają długie i krótkie wpisy, które chcemy umieścić, bo zdarzają się np. jakieś prezentacje itp

Happy hacking
2019-07-01 19:23

#34 balteam

No, Papierek, ostatnia linijka Pajperowego wpisu mówi, że podlega dyskusji.
Długość wpisów oczywiście, że coś da, oszczędzanie pamięci na serwerze. 3 razy więcej ludzi bprzyjdzie, jak grupy się stworzą i apki mobilne wyjdą, w grupach będzie pamięć szybko schodzić, także na miejscu Pajpera szukałbym nowego serwera;D

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2019-07-01 19:36

#35 Elanor

Nie mam raczej na myśli długości, tylko ilość dostępnego miejsca na wpisy audio. Wybaczcie, ale czy może mi ktoś wytłumaczyć, po jakiego grzyba wrzucać na bloga na przykład audiobooki? Przecież to sporo miejsca zajmuje.
Można by zrobić na przykład coś takiego jak dodatkowe miejsce do zdobycia w jakichś konkursach, ale nie tak jak teraz, hulaj dusza, piekła nie ma.

2019-07-01 19:46

#36 balteam

Olać konkursy, wersja premium. Co z konkursó jak serwer kosztuje?
Niech Pajper zrobi wersje premium i różne abonamenty miesięczne i tyle.
Większości ludziom wystarczy podstawowa taryfa, znaczy, tak trzeb by to rozplanować;P
Audobooki fajny pomysł w przypadku osób, które same czytają typu Mimi, Nuno, no Rafalko jeszcze, ale właśnie jakaś wersja premium by się przydała.
edit: trzeba to mądrze przemyśleć, aby goraniczyć pamięć, ale nie zniechęcić ludzi do publikowania.

2019-07-01 19:55

#37 Elanor

Można i tak.

2019-07-01 20:05

#38 papierek

elanor, bez urazy, ale jak mówiłem, żeby ograniczyć blogi, to byłaś temu bardzo przeciwna, bo przecież blogi są najcenniejsze i nie można ludziom ograniczać blogów. Dobrze, że jednak zmieniłaś zdanie.

po co mi sygnatura?
2019-07-01 20:55

#39 Elanor

Tak, byłam temu przeciwna i nie mam zamiaru się tego wypierać. Przyobserwowałam jednak ostatnio dość uważnie pewne rzeczy i wnioski są, jakie są, niestety.

2019-07-01 21:10

#40 misiek

Co do katalogu mediów i managera plików jestem rozczarowany. Nie mówię, że teraz, nie mówię, że jutro, ale kiedyś możnaby było pomyśleć nad jego przebudową, zamiast go usówać. Manager plików też jest przydatny, jeśli na szybko chcesz komuś coś udostępnić. Reszta jest mi w sumie obojętna, ale jednak mam wrażenie, że Elten podzielonymi forami na grupy i grupunie i z czasem usówanymi funkcjami, które zostały stopniowo wprowadzane i mogą być przydatne dla ludzi zchodzi na coraz gorszą ścieszkę. W każdym razie po latach ja nie tego się spodziewałem.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2019-07-01 21:17