Tematy zakazane na Eltenie w grupach rekomendowanych.

ZBanowano mnie niesłusznie w świetle tego, gdy kary za popełnione przestępstwo się daruje

Started by magmar 252 posts last post 7 days ago Page 8 of 13

Nikt się nie przyczepi, jeśli możesz, elten na priv, nikt PMek ni czyta

-- (magmar):
Żeby nikt się nie przyczepił kto ciekaw niech wyśle mi w wiadomości prywatnej maila.

--

Ja czytam, wolę Ci to wysłać prywatnie.
Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"

Nie wiem czy mogę, jestem zbanowana.

Akurat cenię sobie fakt, gdy ktoś przyznał się do błędu, a to właśnie zrobił Tomecki.
WIerzę, że wyciągnie lekcje z tej sytuacji i dzieci już nie ucierpią.
Co będzie czas pokaże.
Każdy zasługuje na szansę cokolwiek by zrobił.
Żeby nie było, nie wybielam, bardziej trzymam za słowo

#145 1 like

Jestem nastawiona pozytywnie na zmianę i poprawę, bo każdy ma prawo upadać, Ale z drugiej strony jak dotrą do mnie dziecięce łzy nie będę przebierać w środkach, a świat jest mały, żyjemy w enklawie więc takie rzeczy wychodzą.

Niech się RS uczy przyznawania do błędów od Tomeckiego.
I nie mówię tego z ironią, wiem jak czasem trudno zgiąć kark, szczególnie jak jest się popularnym.

.

A Magmar jest globalnie banowana za jakąś nie wiadomo jaką recydywę.
To nie jest przytyk do Tomeckiego tylko do RS nieomylnej.

hyba w tym przypadku bardzo omylnej @magmar. Bo w sumie dostałaś tego bana tak naprawdę nie wiadomo za co, bo pod pojęciem "recydywa" można umieścić dosłownie wszystko.
May the force be with you!

Dokładnie tak, a mimo wszystko Rada Starszych na to przystała, na wniosek instancji, która nie miała kompetencji w tym zakresie.
-- (martinus):
hyba w tym przypadku bardzo omylnej @magmar. Bo w sumie dostałaś tego bana tak naprawdę nie wiadomo za co, bo pod pojęciem "recydywa" można umieścić dosłownie wszystko.

--

#150 Edited

O ile sytuacje z tym satyrycznym utworem jeszcze da się jakoś wytłumaczyć, tak tego bana już kompletnie nie. Nie ma nawet jakich kolwiek podstaw by to jakioś sensownie u argumentować. Dla tego nic mnie już nie zdziwi, i liczba masowo archiwizowanych kont, będzie tylko rosła, a jak tak dalej będzie, to to wieszczy jeszcze szybszy koniec eltena, bo wcale nie dotrwają do 1 stycznia 2027, jak gdzieś już pisał Pajper.

DOtrwają, ale będą si ę dusić we wlasnym sosie.

Ale nie pocieszające jest to, że dzieci cierpią na tym najbardziej.
-- (piecberg):
Tylko ujawnianie tego nagrania na eltenie niczego nie wnosi. Jeśli nuno ma więcej danych na temat sytuacji domowej Tomka, powinien nawet anonimowo zgłosić tę sprawę odpowiednim służbom. Pocieszające w nagraniu jest to, że Tomek ma świadomość co się z nim dzieje.

--
Bo to Polska, nie elegancja Francja. https://www.youtube.com/watch?v=7_OFT0Irn-I

Już nie będą cierpieć, przynajmniej tak sądzę. Za duża presja społeczna, która może przerodzić się w wezwanie odpowiednich służb, a świat jest mały.

Masz rację miśku, niestety tak to działa, choć wszyscy byśmy chcieli by było tak jak napisała magmar. Ale jak to ktoś gdzieś dobrze ujął więzień nie będzie potrafił nigdy żyć na wolności, z racji faktu, że większość życia spędził za kratami. To porównanie też pasuje do obecnej sytuacji międzynarodowej jednego kraju, ale to historia raczej nie na ten wątek.

#156 1 like

No no młody, powiem ci, że masz talento. Ale jednak troszkę przystopój. Mimo wszystko będą z ciebie ludzie.
Co do Tomka, powiem tak. Sorry, jestem analitykiem. Kto mnie zna ten wie. Ja o niczym nie wiem i nic nie widziałem. Zasłyszana jedna ploteczka znaczy niewiele. Też mogę wam coś powiedzieć, np że jestem kimś innym i tak na prawdę widzę, chcąc udawać niewidomusia, etc. Może przykład niedokońca taki, ale mam na myśli to, że zawsze warto dowiedzieć się więcej i głębiej. Nie jestem ani za wami ani za nim.
-- (Adasadula):
Ok, jak by całkowicie rozumiem, i z postem miśka całkowicie się zgadzam, to nie obrazając cię, magmar, to znowu wygląda jak gównoburza i próba negatywienia fundacji, pomijając to że święci nie są bo ostatnia sprawa z blogiem Gabi była poprostu żałosna, to o Bileckim w sumie nikt z zewnątrz nie miał prawa wiedzieć, bo tak na prawdę nic na to nie wskazywało.

a @martinus, kolejna próba zaruchania online przez zgadzanie się z postami co głupszej damskiej części eltena, lepiej pisz takie rzeczy do wybranek na priv, bo kiedyś poleci na twoją osobę pozew o [Nieumyślne spowodowanie śmierci] przez zadławienie się żywnością ze śmiechu :P

--
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

Tu akurat zgodzę się z patesem, jedna plotka nic nie znaczy, i nie ma co rzucać pohopnych oskarżeń. , a ty adula jak nie znasz tematu to się nie wypowiadaj

#158 1 like Edited

Z jakiego źródła masz informacje że jak to ująłeś, "nie znam tematu"? Poza tym o jakiej ty plotce mówisz. Tomecki jak się okazało sam przyznał się do tego, i pochopnych, a może jak powinienem napisać pohopnych oskarżeń nie było. To że chciał o tym porozmawiać z nunem to tesz chyba coś znaczy, więc zadna plotka tylko po 1, informacja z pierwszej ręki, po 2, z wiadomego nagrania. A że masz coś do mnie przez jedną sygnaturę w której napisałem o patłykach kubaszczykach, klonach i dolarkach, a starasz się to wylać gdziekolwiek oprucz PMEk to inna sprawa xd.

-- (martinus):
Tu akurat zgodzę się z patesem, jedna plotka nic nie znaczy, i nie ma co rzucać pohopnych oskarżeń. , a ty adula jak nie znasz tematu to się nie wypowiadaj

--

W tym nagraniu było wyraźnie po każdej takiej akcji, czyli nie była to jedna sytuacja.

Nic do ciebie nie mam, a jeśli chodzi o sygnaturę to możesz sobie tam pisać o czym chcesz. Tylko na twoim miejscu, nie wplątywał bym tam kogoś, kogo już na eltenie nie ma. Nawet, jeśli to informacja z pierwszej ręki, to wytłumaczy mi ktoś fakt, komu tak bardzo zależało na tym, by nagranie tak pospiesznie usunąć?