@adasadula, i jeśli faktycznie masz coś do wspomnianego Kubaszczyka, to nie wiem, taka rada na przyszłość, weź to jemu prosto w twarz wygarnij, a nie, wypiisujesz i obrażasz innych w sygnaturce. Ja przynajmniej tak bym postąpił, jeśli ktoś ma coś do mnie, albbo ja do kogoś, to staram się bez ubliżeń wyjaśnić sprawę, a ty najwidoczniej szukasz r rozgłosuMożesz sobie pisać o dolarkach i czym tam chcesz, ale bardzo cię proszę, nie na przyszłość nie wplątuj w to Kubaszczyka czy kogo kolwiek innego, kogo już na tym portalu nie ma.
na przyszłość, w jednym wpisie, poza tym powiedziałem mu to xd, więc kolejny raz nie trafiłeś. Opisałem tylko jedno z zachowań społecznych które mnie irytują podając jako przykład wspomnianego, bo jest postacią szeroko znaną jak i memiczną w tym małym środowisku, a legęda głosi że kto go nie lubi ten jest dziaaad :P. A poza tym, twoja odpowiedź wygląda znowu jak GPet. Jeśli chcesz dalej Kontynuować tą wymianę zdań, priv, dzisiaj tak czy tak nie mam nic do roboty
-- (martinus): @adasadula, i jeśli faktycznie masz coś do wspomnianego Kubaszczyka, to nie wiem, taka rada na przyszłość, weź to jemu prosto w twarz wygarnij, a nie, wypiisujesz i obrażasz innych w sygnaturce. Ja przynajmniej tak bym postąpił, jeśli ktoś ma coś do mnie, albbo ja do kogoś, to staram się bez ubliżeń wyjaśnić sprawę, a ty najwidoczniej szukasz r rozgłosuMożesz sobie pisać o dolarkach i czym tam chcesz, ale bardzo cię proszę, nie na przyszłość nie wplątuj w to Kubaszczyka czy kogo kolwiek innego, kogo już na tym portalu nie ma.
Aha, no to teraz rozumiem, w takim razie nie ma tematu. A co do sytuacji tomka, to liczy się fakt, że się przyznał do błędu. Tylko przynajmniej w mojej ocenie ja bym się 2 razy zastanowił, za nim bym takie nagrania publikował
Nagranie odsłuchałam dzisiaj, bo wpadło do spamu. Dobrze, że Tomek się przyznał, za to szacun, temat przemocy nie jest łatwy, wbrew pozorom dla przemocowego człowieka też. Trudno mi oceniać na ile pomoc specjalisty okaże się skuteczna, oby to cokolwiek pomogło, tylko pozostaje pytanie, czy pod wpływem terapii i środków farmakologicznych można całkowicie pozbyć się zachowań przemocowych? Nie będę odpowiadała na to pytanie, na to już sami sobie odpowiedzcie. Osobiście zastanawia mnie co innego. Weszły już standarty ochrony małoletnich - ustawa Kamilka i w świetle tego zastanawiam się co będzie, jeśli dzieci nadal będą ofiarami przemocy? Czy ktoś z tu obecnych, wiedząc, że dzieje się dziewczynkom krzywda, postawi ich dobro nad znajomość z ich ojcem?
"Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niech przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja." - Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
@Kat, niestety nie dziala to tak. jezli ktps robi z siebie Boga w sieci to raczej robi to celowo. Jezeli ktos bije dzieci to raczej robi to clowo. Tyle w temacie.
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
To nie jest wina Dawida, ze ni wiedzial ze bierze kogos takiego do grupy rekomendowanej. On niestety umie gadac. To nie jest wina Fundacji ze maja kogos takieo w szeregach, bo nie mieli o tym wiedzy. Szkoda ze krzywda dzieci zostala uzyta jako bron przeciwko Fundacji i Dawidowi.
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
Inna sprawa ze ja nikogo nie oczernialem. Oczernianie to jest gloszenie o kims nieprawdziwych informacji. To co napisalem jest prawda i sa na to dowody. Przepraszam ze pisze tyle wpisow ale jest tego duzo do omowienia.
Skoro się dowiedział, to powinien zmienić tytuł wątku. Rozmawialiśmy Nuno prywatnie i faktycznie nie musi w świetle prawa wyrzucać Tomka z moderacji, ale nazwanie przemocy chęcią oczernienia pokazuje stosunek RS do sprawy, a to już jest wina Dawida.
-- (nuno69): To nie jest wina Dawida, ze ni wiedzial ze bierze kogos takiego do grupy rekomendowanej. On niestety umie gadac. To nie jest wina Fundacji ze maja kogos takieo w szeregach, bo nie mieli o tym wiedzy. Szkoda ze krzywda dzieci zostala uzyta jako bron przeciwko Fundacji i Dawidowi.
--
Wojna to pokój. wolność to niewola. Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"
Szczerze, też wątpię żeby środki farmakologiczne coś w tej kwestii zmieniły. Ja nagrania słuchałem, zanim trafiło do spamu. I mam takie samo zdanie jak misiek w tej kwestii, Jeśli ktoś bije dzieci, to hyba logiczne jest, że robi to celowo.
@Sylwinka, pozostaje jeszcze kwestia, czy Dorota jest ofiarą przemocy, czy nie. Jeśli nawet nie jest, cóż, jako matka powinna reagować i nie pozwolić, żeby ojciec się na nich wyładowywał. -- (sylwinka): w mojej opini gdybyś chciał pomóc dzieciom tak poprostu z dobrej woli pogadałbyś o tym z Dorotą.
--
"Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niech przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja." - Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
Nawet jeśli, już się nie będzie bać. Dobrze, że ma przyjaciół, którzy potrafią obronić jej dzieci, czasem taka ofiara może potrzebować wsparcia, które dostała. Rzadko się tak zdarza, bo ludzie wolą się nie wtrącać. Brawo Nuno!
Wojna to pokój. wolność to niewola. Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"
This site uses cookies to enhance your experience.