ciekawe oraz nietypowe, a nawet śmieszne nazwy ulic
Back to Humor, gry i zabawy#21 denis333
No i teraz geniuszu powiedz mi, cóż w tym śmiesznego?
#22 bratczyk96
Nigdzie się nie spotkałe z nazwą ulicy oznaczającą równięż jakiś budynek.Czy w jakimś innym mieście jedna ulica nosi dwie nazwy?
#23 denis333
We wrocławiu jest pełno takich ulic i mnie to jakoś nie dziwi.
#24 bratczyk96
Mnie to ździwiło.
#25 denis333
Równie dobrze myśląc tymi kategoriami można mieć bekę z tego, że we wrocławiu jest plac solny, ponieważ niegdyś w średniowieczu odbywał się tam handel.
A okolice placu solnego to ulice takie jak ruska, kiełbaśnicza, czy też mogąca brzmieć śmiesznie ulica psie budy.
#26 bratczyk96
Część tych ulic jest dla mnie śmieszna.
#27 denis333
Ciekawe kolega ma poczucie humoru.
#28 misiek
W łodzi jest ulica Balonowa.
#29 daszekmdn
We Wrocławiu jest nawet psie pole :D
#30 denis333
Jest jest. W ciul daleko od mojego miejsca zamieszkania :D
#31 daszekmdn
To trzeba tam hodowlę psów otworzyć żeby było klimatycznie, już sobie te reklamy wyobrażam:
"Hodowla psów na psim polu! Przyjedź i kup sobie psa!" :D
#32 Zuzler
A w Krakowie jak słyszę jest ulica Kupa.
#33 Julitka
Kupa jednak mimo wszystko wymiata!
Ale fakt, wiele jest ulic od nazw budynków - Kościelna, Szkolna, Fabryczna...
#34 balteam
Chyba w Lublinie jest dom dziecka na ulicy sierocej, hmm lepszej lokalizacji nie mogli dać, albo raczej nazwy dla ulicy, na której jest dom dziecka, bo pewnie najpierw był dom.
#35 bratczyk96
Fabryczna to jeszcze. Mnie chodziło o nazwy ulic, które są identyko jak nazwy budynków typu Fabryka chemiczna. To tak samo jakby ulica nazywała sie przykładowo Elektrociepłonia czy Fabryka dywanów.
#36 daszekmdn
W moim mieście na szkolnej jest szkoła. Gdzieś na szpitalnej jest szpital etc etc. Więc to raczej specjalnie.
#37 maciej01
Ja nie jestem pewny czy to na pewno prawda, ale ponoć w Krakowie jest chujowa górka.
#38 tomecki
W Warszawie trochę tego jest: Suwak, Postępu, Internetowa, a na ciężkim wygwizdowie jest Główna.
Najlepsze wymyślili w Zalesiu. Tam jest Za Siedmioma Górami, Nowinek, Przebudzenia Wiosny, aa jeszcze chyba w Wawie jest Kubusia Puchatka no i na ursynowie są takie nazwy jak Andrutowa, Waflowa, Czekoladowa itd.
#39 daszekmdn
@Maciej01 Czy ulica to nie wiem, ale w KRK na pewno jest skała sku***syn.
#40 maciej01
coś w tym mieście jest