Forum

Świat według Kiepskich

Kultura i sztuka (forum mieszane]

Previous 9 / 10 Next

lukasz1993258

#161 ·

Transcription

I ważna informacja dla tych, którzy czekają na nowe odcinki Kiepskich. Teraz wyczytałem, że ponoć aktor grający Mariana Paździocha, Ryszard Kotys, powraca na plan świata we dwóch kiepskich, mimo to, że jego stan jest aż tak nie za dobry, ale w wywiadzie stwierdził, że rola pomaga mu się zrehabilitować, że po prostu on dzięki tej roli czuje się znacznie lepiej. Nawet to oświadczyłem. To oświadczenie, że będzie grał Mariana Paździocha, dopóki będzie w stanie go grać. Czy coś jeszcze? Chyba na razie nic nie wyczytałem jeszcze. Jak coś wyczytam, to dam znać. Ale nawiasem mówiąc, myślałem, że już nie wróci na plan, bo jego stan był naprawdę ciężki. Może ponoć jego żona musiała opiekunkę wynająć, żeby mu pomagała, ale widać, że chyba stan się poprawił bez żadnego problemu. Jakiś czas temu przeszedł też poważne zapalenie płuc, ale jak widać, jeszcze ma na tyle siły, żeby kreować postać Mariana Paździocha w świecie. Także na razie tyle i pozdrawiam.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

daszekmdn

#162 ·

Transcription

Z ciekawości, co to były za fragmenty odcinków i widziałem, że nawet jeden z fragmentów z audiodeskrypcją był szkodliwie niecały. Nie ma ktoś całości? Jakichś odcinków z audiodeskrypcją?

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Celtic1002

#163 ·

Transcription

O to samo pytam, co poprzednik, zwłaszcza o ten odcinek z audiodeskrypcją, chociaż o te poprzednie też, bo tak się złożyło, że wczoraj właśnie oglądaliśmy sobie odcinki 197, 12 i 150, no i z audiodeskrypcją to jest dobra rzecz.

"Trzeba być wielkim przyjacielem, żeby przyjść i przesiedzieć z kimś całe popołudnie tylko po to, żeby nie czuł się samotny. Odłożyć swoje ważne sprawy i całe popołudnie poświęcić na trzymanie kogoś za rękę."

Anna Frankowska

lukasz1993258

#164 ·

Transcription

Nie wiem za bardzo co to były za tytuły odcinków, bo ja też YouTube'a ściągałem po prostu i no nie wiem za bardzo jakie to miały tytuły, zresztą ja i tak te wszystkie odcinki kiepskich mam na dysku, które były nakręcone do tej pory, natomiast co do tego z audiodeskrypcją też go na YouTube znalazłem, nie wiem, ktoś go wrzucił z Polsatu 2 jak był emitowany. Ja też chciałbym mieć jakieś z audiodeskrypcją odcinki i też nie mam pomysłów gdzie to wyciągnąć i skąd to pobrać, naprawdę nie wiem.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

lukasz1993258

#165 ·

Transcription

No tak, ten odcinek, w którym Ferdek miażdży paździocha nazywa się po prostu menda. Szukam dalszych odcinków, nie wiem czy znajdę, jak znajdę to dam znać, bo próbuję po frazach szukać.

matid25

#166 ·

Transcription

Witajcie, pamiętam jak wchodziły na antenę te odcinki Świateł Dróg Kiepskich no i teraz nie wiem jak to jest, czy są w ogóle kręcone nowe odcinki, czy nie dlatego, że teraz w sumie od pół roku jakoś nie oglądamy Świateł Dróg Kiepskich no w Krakowie się oglądało może powiedzieć tego i stare i nowe odcinki i wszystko w sumie co tylko było dostępne jakieś tam nie wiem na programie rozrywka leciało cztery odcinki Kiepskich to się oglądało ale te odcinki z babką i z panem Edziem były w sumie najlepsze

Zapraszam do mojej biblioteki dźwiękowej :)

lukasz1993258

#167 ·

Transcription

Co do Twojego pytania, to tak, nakręcają, tylko że teraz był rok przerwy z powodu nienajlepszego zdrowia Ryszarda Kotysa, który gra w Pozdziorka. A odcinki są stare powtórki emitowane na Polsacie, Polsat 1, Polsat 2, ATM Rozrywka.

lukasz1993258

#168 ·

Transcription

To co wam teraz wrzuciłem to były kulisy ze starych odcinków, właśnie z 99 roku i jak na razie tylko tyle mi się udało znaleźć na tym nieszczęsnym YouTubie, bo niestety ale większość rzeczy fajnych usuwają po jakimś czasie. W każdym razie tutaj to wrzuciłem, to są właśnie tak jak mówiłem kulisy z 90 lat. Warto do przesłuchania, bo tutaj udziela się choćby śp. Bogdań Smoleń albo np. jest jakiś brak między panną, nie wiem, panią Krystyną Ferdą też śp. także zainteresowanych polecam aby posłuchać. Tego jeszcze miałem to nagrać ten post przed tym co wrzuciłem, ale bałem się, że do postu nie wejdzie, więc teraz wyjaśniam dla tych, którzy by przez przypadek ominęli post, mógłby sprawdzić, że jest trudny, tam są różne takie krótkie wywiady, także jeszcze raz zachęcam do wysłuchania tego postu. Długi, trochę jest, ale szczerze konkretny. Dobranoc.

lwica

#169 ·

Transcription

Witajcie. Jaka jest moja opinia co do serialu pod tytułem Świat Kiepskich? Świat według kiepskich w sumie. No cóż, fajny odmóżdżacz, no i fajnie się pośmiać, ale raczej nic poza tym. Tak na luzie, jeżeli chcemy sobie poprawić humor czy coś, no to można obejrzeć, posłuchać, ale tak to jakoś tak średnio. Nie jest to zdecydowanie mój ulubiony serial z logicznych, bo logiki w nim nie ma za grosz. Pozdrawiam.

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

lukasz1993258

#170 ·

Transcription

No to prawda, że kiepscy to tak raczej tylko, żeby się pośmiać, no nie? Ewentualnie, tak? Ja na przykład z kiepskimi jestem związany, w sumie związany, no od małego, bo u mnie w domu jak były te stare odcinki jeszcze ze śp. Krystyną Ferdman, no to się u mnie w domu to oglądało w sumie generalnie, to były czasy, kiedy nie miałem żadnej telewizji satelitarnej i było tylko generalnie 5 programów, jedynka, dwójka, trójka, poza TVN, w związku z powyższym zdarzały się sytuacje takie, że po prostu nie było co oglądać, no to się przełączało na kiepskich, a kiepscy byli bardzo popularni. Kiepscy był wtedy bardzo popularni. Kiepscy byli bardzo popularnym serialem, no to się tak oglądało od 90-tych lat i tak szło dalej, no i cóż, no co mogę więcej powiedzieć, no chyba na razie dzielę, no generalnie. A! Pamiętam nawet czasy, kiedy jeszcze byłem w podstawówce, to przecież wtedy właśnie, kiedy te kiepscy byli właśnie bardzo na topie i wtedy niestety, ale, czy niestety, no wtedy po prostu różne sytuacje się z kiepskich cytowało. To tyle. Pozdrawiam.

lukasz1993258

#171 ·

Transcription

Nie no, przepraszam Was, bo trochę się pomyliłem. Nie z lat dziewięćdziesiątych, bo przecież pierwszy premierowy odcinek Kiepskich był dokładnie 16 marca 1999 roku. To był pierwszy odcinek na Bursacie, pamiętam, generalnie. No i cóż, no chyba na razie tyle, także pozdrawiam. Pragnę jeszcze tylko przypomnieć, że dla tych oczywiście zainteresowanych oczywiście, że od 5 września, czyli od najbliższej środy będą nowe odcinki Kiepskich. Z tego co... Z tego co kojarzę, to chyba nakręcili 12 nowych odcinków Kiepskich, także tak to wygląda. Także na razie z mojej strony tyle i pozdrawiam.

lukasz1993258

#172 ·

Transcription

Wiele czasu upłynęło odkąd tutaj był umieszczony ostatni post, a był to 23 lutego roku bieżącego. Słuchajcie, generalnie sytuacja jest tego typu, że od września są niby emitowane dwa odcinki kiepskich, przy czym niby jest pięćset sześćdziesiąt parę odcinków wszystkich. Jak na razie na ipli jest dostępny odcinek 555, to jest ostatni odcinek. Od dwóch tygodni prawie nie ma 556 odcinka. I generalnie nie wiadomo dlaczego tak jest, a w wikipedii pisze, że jest pięćset sześćdziesiąt parę odcinków. I teraz jest takie pytanie kluczowe, czy to są już ostatnie odcinki, czy będą dalej coś kręcić, próbować na przyszłą, że tak powiem, na przyszły sezon, bo generalnie no dziwnie to teraz wszystko wygląda, bo obserwuję to i no naprawdę dziwnie to wygląda.

lukasz1993258

#173 ·

Transcription

Słuchajcie, dzisiaj do Was przychodzę z bardzo przykrą wiadomością, mianowicie wczoraj zmarł Dariusz Gnatowski, znany nam wszystkim z roli Arnolda Boczka ze świata według kiepskich.

kmicic92

#174 ·

Transcription

Kurde, to już lepiej, żeby nowych odcinków nie było w takim razie, kurde. Już sobie nie wyobrażam teraz.

lukasz1993258

#175 ·

Transcription

No szczerze powiedziawszy, ja sobie też tych nowych odcinków już teraz nie wyobrażam, no tym bardziej, że i tak sami aktorzy ostatnio, zwłaszcza jedna tutaj aktorka grającą Halinkę Kiepską mówiła, że już od ponad dłuższego czasu nie dostają żadnych scenariuszy, więc kto to wie, czy to nie jest już tak naprawdę prawdziwy koniec świata według Kiepskich. Czy to już po prostu jest zwykły, zwyczajny koniec. No szczerze powiem, chyba już najwyższy czas, żeby to zakończyć, bo teraz jak jeszcze śp. Dariusz Gnatowski odszedł, to naprawdę to już nie jest to i ja uważam, że teraz co powinni zrobić, co by im na dobre wyszło, to albo nakręcić jakiś odcinek ostatni, trochę dłuższy, albo nakręcić jakiś odcinek podsumujący. I po prostu już zakończyć, bo to naprawdę już nie ma sensu, po prostu czas Kiepskich już się skończył, a i tak czy owak, no nic nie trwa wiecznie.

lukasz1993258

#176 ·

Transcription

Witam Was wszystkich bardzo serdecznie. Spieszę do Was z wiadomością, że produkcja Polsat zakończyła produkcję serialu. Ostatni odcinek Światowe Dług Kiepskich został wyemitowany w grudniu zeszłego roku i nowe odcinki już nie powstaną. Jesienią tego roku z racji 30-lecia Telewizji Polsat zostanie ukazana książka zawierająca jakieś anegdoty z tego serialu, jakieś tam kulisy. Zresztą za chwilę podeślę Wam w drugim poście link do tego artykułu. Szczerze Wam powiem na sam koniec, że o końcu tego serialu już mówiło się wiele. Parę miesięcy temu. Głównym powodem zaprzestania produkcji tego serialu jest śmierć dwóch wybitnych aktorów, czyli Dariusza Gnatowskiego i Ryszarda Kotysa. Oficjalne oświadczenie Telewizji Polsat z tego co tutaj widziałem padło wczoraj odnośnie tego serialu. No to jak to mówią, nic nie trwa wiecznie. Coś się zaczyna, coś się kończy. W drugim poście podeślę Wam ten artykuł. Także pozostaje tylko ewentualnie sobie powspominać te wszystkie sezony, bo oczywiście będą dostępne na platformie Polsat.co. I tym miłym akcentem kończę, a za chwilę podeślę Wam w następnym poście. Link do tego artykułu.

mucha

#178 ·

oglądał ktoś ostatniodcinek specjalny?

lukasz1993258

#179 ·

ja chciałem, ale nie moge uróchomić tego odcinka, nie wiem, czy przypadkiem to nie jest płatne, a zaś wtyczka do pobierania z ipli nie widzi nowych elemętów rzuconych na platforme, tak jest od paru dni, sam chce ten odcinek obejżeć, ale nie mam jak.

mucha

#180 ·

tak to jest płatne
Previous 9 / 10 Next