Transcription
Dobry wieczór, niedawno przeglądając hasła, tytuły artykułów i sprawdziłem na wikipedii i już też tutaj wpisano w dniu dzisiejszym, bo dokładnie 9 czerwca, w wieku niespełna 58 lat, zmarła aktorka, pani Marzena Kipiel-Sztuka, kryjąca przez wiele lat Halinkę Kiepską w serialu właśnie Świat Weru. Na marginesie dodam, że również wystąpiła ona w kabarecie na żywo, tylko nie pamiętam, czy to było tylko w jednym odcinku, czy w kilku, jako Krystyna Pawłowicz oraz też w Hicie Czwórki, w serialu Sprawiedliwi Będzie Kryminalny, parę lat temu, jako Genowefa. Właśnie dowiedziałem się, co właśnie w dniu dzisiejszym, niestety zmarła ta aktorka, niespełna 58 lat, nie zdążyła właśnie jej skończyć. Była urodzona w 65 roku. Przepraszam, 59 lat, 59 lat, bo zwrot miałby już sześćdziesiątkę lat. Pozdrawiam.
Transcription
Tak potwierdzam, niestety w dniu dzisiejszym zmarła Marzena Kipiel-Sztuka, nawiasem mówiąc jak się o tym dowiedziałem to przez chwilę byłem w szoku, no ale niestety to już jest kolejna postać, która grała w tym serialu, która odeszła w dniu dzisiejszym. Świeć Panie nad niedużą.