Nie żyje. Mówili w radiu i TV. Miał 67 lat. :(
Ej a zauważyliście taką jedną rzecz, jeden film potrafi być w Polsce z różnymi lektorami. Na przykład kto inny będzie czytał "Gwiezdne wojny" na DVD, kto inny w TV. Bajki to ja wolę jednak z dubbingiem.
A na Polsacie jeszcze kto inny.
-- (kmicic92):
Ej a zauważyliście taką jedną rzecz, jeden film potrafi być w Polsce z różnymi lektorami. Na przykład kto inny będzie czytał "Gwiezdne wojny" na DVD, kto inny w TV. Bajki to ja wolę jednak z dubbingiem.
--
-- (kmicic92):
--
A tak, różne tłumaczenia też zauważyłam. Inne było, np. w filmie, który mam na komputerze, a inne w TV.
Słuchając kiedyś audiobooków bardzo fajnie i energicznie czytała jak dla mnie nie żyjąca już od dobrych kilku lat pani Irena Kwiatkowska. Można ją skojarzyć z rolą kobiety pracującej w serialu "Czterdziestolatek". Drugą osobą, która fajnie potrafiła czytać jest pani Monika Kwiatkowska. Wiele nazwisk, które tutaj padło kojarzy mnie się tylko z brazylijskimi telenowelami lub tym podobnym.
Może tutaj ktoś będzie wiedział kto komentuje prace rolników w programie "Rolnicy Podlasia" oraz "Rolnicy-Zobaczcie jak się żyje u nas na wsi"? To są dwie różne osoby. Mam nadzieję,że ktoś będzie wiedział. Będę wdzięczny za odpowiedź.
Pozdrawiam
Może tutaj ktoś będzie wiedział kto komentuje prace rolników w programie "Rolnicy Podlasia" oraz "Rolnicy-Zobaczcie jak się żyje u nas na wsi"? To są dwie różne osoby. Mam nadzieję,że ktoś będzie wiedział. Będę wdzięczny za odpowiedź.
Pozdrawiam
Witajcie. Moim ukochanym lektorem jest Paweł Bukrewicz. Ma bardzo ciepłą barwę głosu. Nie wiem, czy kojarzycie go np. z programu "De facto" na TTV. On czyta różne typy filmów, ale także czyta komentarze z offu. Kiedyś miałam przyjemność słuchać audiobooka książki pt. "Sposób na Alcybiadesa" i przecudownie została ta opowieść przeczytana przez pana Pawła Bukrewicza.
Maciej GUdowski never! A szczególnie jakoś dziwnie mi brzmi w komunikacji miejskiej. Zawsze mam wrażenie, że zaraz poleci tekst "secnariusz i reżyseria... Zdjęcia..."
1 likes
DO filmów tak. I jego głos tak w ogóle, wolę od Knapika. ALe Zauważyłam kiedyżlektorów filmowych to jakby specjalnie dobierali tak, żeby te głosy mieli w jakimś elemencie podobne. Podoba wysokość, barwa... A przecież tak być nie musi. Np. na Discovery się zdarzał/li tacy z innymi głosami i to brzmiało też nieźle.