Transcription
Tak, to w 2016 były takie upały w czerwcu, w lipcu w sumie było też ciepło, w 2016, no w ogóle wtedy w sierpniu też było ciepło, w ogóle ten miesiąc, miesiące od maja właśnie, w sumie w kwietniu już było ciepło tak naprawdę,
bo komu właśnie tego 20, tego w sumie kwietnia już można było chodzić w krótkim rękawku i w ogóle, już w kwietniu były upały gdzieś tam ten 15, jakoś tak, w ogóle wtedy była ładna pogoda, bo pamiętam, że jechałem chyba któregoś tam kwietnia 4 przedłożyć umowę w pracy w 2016 i już było tak ciepło, więc tak to wyglądało,
a co do tych śniegów w maju to kiedyś mało też.
Mówiła, że przyszła na pochód pierwszomajowy i śnieg padał, więc to tak było z tym majem właśnie, no w 2017 w kwietniu już tak fajnie nie było, w 2018 było w sumie, bo nawet na początku, no to jeszcze gdzieś na tej Wielkanocy to tak trochę padało, tam trochę coś tam było rzeczywiście w tą Wielkanoc,
a później w 2018.
W 2018 też już był kwiecień ciepły, ba i to też też w ogóle były fajne ciepłe miesiące, bo w 2019 też kwiecień należał do ciepłych miesięcy, no a reszta to już rzeczywiście była pogoda fajna.
W sumie tak naprawdę 2017 był taki trochę nieudany i 2013.
No 2013 to już w sumie przebił wszystko, gdyż.
Można powiedzieć, że śnieg w Krakowie trzymał długo, nie wiem jak to w Warszawie, bo w Warszawie nie bywałem za często.
I śnieg w Krakowie bardzo długo trzymał, to była taka rzeczywiście pogoda masakryczna, bo nawet chodziło mu o 4 rano odśnieżać przy kamienicy i sypać solą, odśnieżyłem o 4 pięknie fajnie, a sąsiadka wpadła.
Wpadła o 5.30, że mam wstać, bo kolejne odśnieżanie.
No i cóż, trzeba było się zwleć z łóżka, ubrać się i znowu się na odśnieżanie, bo napadało.
A to był chyba jakiś 28 marca, gdzie powinno być wtedy już ciepło i no może nie aż tak gorąco, ale no już tak powinno być fajnie, że w bluzie cienkiej wystarczyłoby przeskoczyć.
No.
Tutaj do sklepu też mi się zdarzało czasami w Polarze przeskoczyć, no ale tu to pół widy, bo tu mam blisko, a gdzieś dalej, no to w tym Polarze przy tej pogodzie, to bym się za bardzo iść nie odważył, chociaż wczoraj jeszcze, jeszcze, dzisiaj to już chyba nie za bardzo.