szczoteczki soniczne
Back to Elektronika użytkowa#61 pates
Warto tu powiedzieć, że każda główka ma nową osłonkę w zestawi
#62 misiek
Opinia dentystki po zobaczeniu szczoteczki: musi Pan wymienić końcówkę, bo już jest włosie zamiękkie. Ja na to, że mam tą szczoteczkę raptem miesiąc czasu. Dentystka złapała się za głowe i powiedziała: myślałam, że z dwa lata nie wymieniał Pan końcówki i jeśli ona jest w takim stanie przez miesiąc czasu używania to straszne dziadostwo. Moja cierpliwość w tym momencie się skończyła i kupiłem Silvercresta w Lidlu za 35 zł z dodatkowymi końcówkami. Wnioski mogą być dwa, że albo ta technologia soniczna to pic na wodę fotomontarz, albo co bardziej prawdopodobne, że to chińska zabawka udająca dobry produkt. Ja tylko powiem, że xiaomi aktualnie robi nawet śrubokręty. W każdym razie zawiodłem się na nich już drugi raz, bo jeszcze mam ich domowy monitoring i kamerę, która miała trzymać 3 mies trzeba ładować co dwa tyg. Pamiętam jak miałem do nich duży dystans jak jeszcze raczkowali na rynku, a ich produkty były dostępne głównie na chińskich gigantach. Niestety widzę, że miałem rację. Jeszcze dodam, że ten Silvercrest za pierwszym razem domył mi tą górę bez żadnego problemu, gdzie Oclean nie mógł sobie poradzić.
#63 Piotr
Jak wspominałem, posiadam seysso professional.
Producent zaleca wymianę końcówki co 3 mies, ale to jest 25 zł, więc wiadomo.
No, ale tak ok. roku, to wymieniłem, teraz mam trochę inną, znaczy inny rodzaj, z takim włosiem, jak w zwykłej szczoteczce, bo to pierwsze to było z takim twardym złożonym z kilku kępek, tak jakby na górze, na środku i na dole były dłuższe włoski.
Osobiście ta druga odpowiada mi bardziej.
ps. Szczoteczka super myje, takie mam wrażenie, no, ale kosztowała 400zł.
#64 pates
@Misiek felerny egzemplaż, tyle ci powiem. Prawda jest taka, że nie znam innych złych opinii, a zawsze się trafi zły egzemplaż.
#65 misiek
Dobra, z racji tego, że żem człowiek uparty daję z1 kolejną szansę, tym bardziej że dentystka mi pokazała jak się nią posługiwać. Zobaczymy jakie rezultaty będą za kilka dni. Ja w życiu Warszawy nie dał bym za szczoteczkę do zębów czterech stów. Aż tak mnie jeszcze nie poniosło.
#66 pates
Ja max dałem 180 za takie rossmanowe coś, platinum vitality czy jakoś tak, ale generalnie powiem, że całkiem całkiem to jest.
#67 misiek
To ty nie miałeś z1?
#68 pates
Teraz mam z1, a wcześniej rozmanówkę
#69 misiek
Dobra i kolejny mały problem, chociaż jak tego nie ogarnę to nie będę płakał. Apka Oclean ciągle zrywa połączenie, przez co niczego nie możemy sprawdzić, bo program ciągle jest na 0. Przez pierwsze 2 tyg działała znośnie, później w ogóle do niej nie zaglądałem, a teraz połączenie ciągle jest zrywane. Już przemilczę z politowaniem fakt, że nie jest do końca przetłumaczona nawet na angielski.
#70 pates
Hm, ja mam wszystko w pl, na andku
#71 DJGraco
Misiek ma iPhonea. Fakt na iphonie appka jest do dupy zrobiona dlatego jej nie używam
#72 misiek
Nie jest do dupy, bo po za tym, że nie wszystko przetłumaczone to wygląda całkiem nieźle.
#73 Piotr
-- (misiek):
Ja w życiu Warszawy nie dał bym za szczoteczkę do zębów czterech stów. Aż tak mnie jeszcze nie poniosło.
--
Ja może też, ale wtedy takich jak te wasze z1 to jeszcze nie było.
#74 zywek
Dobre, tojakie są rzeczywiste korzyści tych szczoteczków sonicznych? w unktach pprosze, co robi lepiej, co robi gorzej i tyle, żadnego tam pitu pitu o tym, że no tzeba wymieniać, że no się rozłącza itd, bo to logiczne jest. Co robi, a czego nie robi?
#75 pates
1. Dokładniej myje.
2. Mniej się musiż namachać.
3. Wsumie mniej pasty leci, z mojego doświadczenia osobistego.
4. Można masować dziąsła, nie raz to się przydaje.
Generalnie jest więcej.
#76 misiek
Tylko jeśli Żywek jest zielony w temacie tak jak ja byłem może bardzo niemiło się rozczarować. Ja dopiero załapałem, a też nie wiem czy prawidłowo jak pokazała mi osoba widząca, która coś tam wie. I dopiero teraz mogę powiedzieć, że tak myje dokładnie, pod warunkiem że po pól minuty myjesz każdą stronę zębów przy otwartej szczęce powolnymi ruchami, a zęby sieczne szorujesz z góry na dół. Jednak w żadnym wypadku tym co piszę się nie sugeruj. Ja sam tego używam od dwóch miesięcy i cały czas jeszcze się uczę.
#77 sanklip
Ja od dzisiaj dysponuję sobie szczoteczką Oral B pulsonic slim 4500.
Wcześniej używałam Vitammy platinum,
rossmanowska jakaś chyba.
Zadowolona w każdym razie byłam.
Cis najzieleńszy jest zimą;
ma zwyczaj śpiewać kiedy płonie.
Heilung -
"Norupo".
#78 misiek
Wygląda na to, że wymiana końcówki załatwiła sprawę. Z resztą ta nowa jest jakaś taka inna i wygląda na to, że lepiej czyści. Teraz stosuję się do instrukcji Balteama i przynajmniej po jednym dniu jest świetnie, ale zobaczymy co będzie dalej.
#79 mucha
sam kupiłem Xiaomi Z1 i mam pytanie czy da się zmienić w aplikacji tępo czyszzenia? i jk tak to jak to zrobić
#80 misiek
Tempo czyszczenia zmieniasz przytrzymując przycisk.