szczoteczki soniczne
Back to Elektronika użytkowa#21 balteam
ee co? Ogólnie możesz 4 milimetry od zęba i zadziała, z tego co wiem mocno po prostu nie możesz dociskać, jutro chyba dostanę, to wgłębię się w dokładne użycie.
#22 djsenter
O, i to jest mysśl!
Czekamy na recęzje :D
#23 balteam
na bloga wrzucę :D
#24 misiek
A mnie jeszcze tak nie pogrzało i nie będę brał telefonu po to by myć zęby.
#25 Julitka
I słusznie, kolego, bo aplikacja służy zwykle tylko do pierwszego ustawienia i wcale nie trzeba szczoteczki za każdym razem uruchamiać apką. :p
-- (misiek):
A mnie jeszcze tak nie pogrzało i nie będę brał telefonu po to by myć zęby.
--
#26 Piotr
Oj, Panie, jak otworzysz buzię, to całe lustro i umywalka będą zachlapane, normalnie się myje, tylko się nie jeździ tak jak ręczną ino powoli z ząbka, na ząbek. ;)
-- (djsenter):
Ale mnie przekonujecie...
Chyba naprawdę taką kupię.
Tylko czy to prawda, że trza z otwartą na max buzią szorować, bo inaczej porysuje szkliwo czy coś takiego?
--
#27 balteam
No tak, lepiej przed wypluciem też poprzeżuwać ślinę, bo się pieni i gorzej spluwać :D
#28 DJGraco
Hej,,
ja mam szczoteczkę Philipsa, modelu teraz nie pomnę. Jest to najprostrze z możliwych. Żadnych trybów, żadnych regulacji biegów niestety, ale puki co się sprawdza. Zastanawam się, czy końcówki od np philipsa pasowałyby do Xiaomi z1.
#29 Zuzler
Niekoniecznie. Ja mam jakąś kupioną z Jooma za 34 zł i nie pasowałyby do niej końcówki od tych z Rebelelectro.
#30 DJGraco
OK, model mojej to
Philips Sonicare HX3212
#31 misiek
A może kupić tą? Jaki jest sens płacić 2x więcej za z1?
https://allegro.pl/oferta/szczoteczka-soniczna-xiaomi-mijia-t100-mes603-9704686026
#32 misiek
Po przemyśleniach kupiłem tą Oclean z1. W przeciwieństwie do poprzedniej Oral b używa mi się jej świetnie, nawet po ustawieniu najmocniejszego programu z najsilniejszym wybielaniem.
#33 balteam
Ja ustawiłem sobie domyślny, 2 minuty i po zabawie.
#34 misiek
Po miesiącu użytkowania mam poranione dziąsła na prawym boku i u góry. Co robię nie tak?
#35 Zuzler
A jakimi ruchami czyścisz?
#36 DJGraco
No właśnie, może masz ustwiony za bardzo silny program.
Powiedz jaki toto, tak się składa, że od pewnego czasu też jestem w posiadaniu z1
#37 balteam
Nie dociskaj mocno do dziąseł, po prostu przykładaj do zębów, no i zmień program, bo może masz delikatniejsze dziąsła.
#38 misiek
Zuzler normalnie, jak standardową szczoteczką, tyle że każdą ćwiartkę z osobna jak każe apka.
#39 balteam
ale nie szzoruj, przykładaj i powoli przesuwaaj, w sumie jak 30 sekund masz być na lewej ćwiartce, to zrób tak żeby przejechał kilka razy tylko od lewej do prawej, trzymaj przy zębach, ale nie suwaj jak zwykłą.
#40 misiek
To tak działa, no ok.