EltenLink

szczoteczki soniczne

Back to Elektronika użytkowa

#81 misiek

W aplikacji masz 3 tryby generalnie z opcjami: standardowe czyszczenie, delikatne i bardzo mocne.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2022-03-15 01:21

#82 mucha

ich jest dużo więcej podejżewam po aktualizacji . Dzięki za odpowiedź @misiek

2022-03-15 13:57

#83 misiek

Znaczy samych trybów tempa masz 3 tak jak napisałem, tylko od groma masz opcji czyszczenia działających w tych trybach.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2022-03-15 18:12

#84 misiek

No i dzisiaj moja z1 zakończyła swój żywot i wylądowała tam gdzie jej miejsce, na hasioku. Sama się włączyła tak bez powodu, a gdy wyłączyłem zaczęła wibrować co 5 sek i nijak nie szło tego wyłączyć, ani jej włączyć ponownie. Nie wytrzymało to dziadostwo nawet całego roku, 11 miesięcy.

2022-05-29 01:41

#85 Julitka

A może chodziło o baterię?

***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!
2022-05-29 08:18

#86 misiek

No nie, bo dzień wcześniej było to samo. Po naładowaniu w ogóle nie chciała się włączyć, do czasu jak sama się z siebie włączyła od tak. I wyłączyła się gdzieś za dziesiątym razem, ale już się nie włączyła tylko sama z siebie wibrowała co 5 sek. Za drugim razem ładowanie już nie pomogło, bo i na ładowarce wibrowała dalej.

2022-05-29 16:26

#87 sanklip

Szkoda. Ja niestety nie trafionego zakupu dokonałam i na powrót przeprosiłam się ze szczoteczką Witammy Platinum. Ta oral B, prawdopodobnie ze względu na swoje rozmiary czyści bardzo słabo.

Sygnatura:

Cis najzieleńszy jest zimą;
ma zwyczaj śpiewać kiedy płonie.

Heilung -
"Norupo".
2022-05-29 17:50

#88 DJGraco

Mi puki co służy, ale zobaczymy jak długo jeszcze
-- (misiek):
No i dzisiaj moja z1 zakończyła swój żywot i wylądowała tam gdzie jej miejsce, na hasioku. Sama się włączyła tak bez powodu, a gdy wyłączyłem zaczęła wibrować co 5 sek i nijak nie szło tego wyłączyć, ani jej włączyć ponownie. Nie wytrzymało to dziadostwo nawet całego roku, 11 miesięcy.

--

2022-05-29 20:05

#89 Kat

Mnie początkowo od mojej Z1 bolały zęby po czyszczeniu, poza tym ostatnio nie mogę zmienić programu, bo appka namiętnie twierdzi, że brak połączenia z bluetooth.

"Nie wolno się bać.
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
2022-06-02 19:05

#90 misiek

A to to akurat u niej standard.

2022-06-03 01:53

#91 Piotr

A moja Seysso, co prawda za 400zł działa już 4 lata i piąty jej idzie, tylko końcówki wymieniam, drugą taką samą mają rodzice i też nie zgłaszają problemów. Może i to sporo, ale czasem chyba warto dopłacić do czegoś lepszego, oczywiście jest też możliwe, że miałeś pecha, tak jak ja kiedyś z Iphone 5s, którydziałał 1,5 roku.

2022-07-05 22:58

#92 misiek

Ja tam już wolę sobie raz w miesiącu kupić zwykłą szczoteczkę za 5 zł.

2022-07-06 01:10

#93 Julitka

Ja rozważam soniczną, bo po zwykłej mam zbyt często poczucie niedomytych zębów. Nie lubię.

***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!
2022-07-28 10:06

#94 djdenismusic

To ja mam na odwrót. Wróciłem do manualnej bo soniczna oral b nie spelnała swojego zadania. Chociaż być może nie potrafiłem się nią posługiwać, i tu tkwił problem. W każdym razie w moim przypadku najzwyklejasza kioskowa szczoteczka radzi sobie o niebo lep[iej.

2022-07-28 11:02

#95 misiek

Doszedłem do takiego samego zdania. Te elektroniczne wynalazki na kiju jednak nie są do wszystkiego.

2022-07-28 16:05

#96 pates

No ja po manualu mam bardzo złe uczucia niedomytych zębów właśnie.

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
2022-07-28 16:10

#97 Piotr

Panowie, to może spróbujcie zamiast sonicznych, te wcześniejsze, rotacyjne, oral b takie robiło, były nawet na bateryjki za jakieś 4 do 5 dyszek.
Działa to jak wasza ręczna ino szybciej.

2022-08-02 14:04

#98 misiek

Niee, dzięki bardzo. Już nie wracam do tych zabawek. Ja tam nie mam problemu z niedomytymi zębami.

2022-08-02 16:10

#99 adelcia

ja u nas w sklepie wydziałam soniczną chyba oralb,ona była nie do kupienia tylko do zobaczenia, zeczy jasna nie do wsadziania do buzi, ale mogłam ponaciskać te przycisky, mogłam ją włączyć i wyłączyć.
dzwięk ładny, nie taki co to obudzi cały dom, ale jak miałam tę szczoteczkową cięść na dłoni, to się zastanawiam, co w sumie te szczoteczky w tej buzi robią?
w sensie co siękryje pod nazwą soniczna?
bo myślałamż eto będzie miało jakiś ruch, ale to bardziej byłla wybracja i tyle.
no chyba że ta wybracja właśnie coś ma jakby robić.

2025-05-26 16:31

#100 adelcia

aaaa to oto chodzi, fajne.
-- (Piotr):
Oj, Panie, jak otworzysz buzię, to całe lustro i umywalka będą zachlapane, normalnie się myje, tylko się nie jeździ tak jak ręczną ino powoli z ząbka, na ząbek. ;)
-- (djsenter):
Ale mnie przekonujecie...
Chyba naprawdę taką kupię.
Tylko czy to prawda, że trza z otwartą na max buzią szorować, bo inaczej porysuje szkliwo czy coś takiego?

--

--

2025-05-26 16:32