Do ilu cali kompaktowy telefon jest kompaktowym?
Back to android#161 CzarnyPies
Ten to już ma swoje latka ;-)
-- (misiek):
Skoro w tę stronę to może Galaxy s20 fe?
--
#162 djdenismusic
Ja na twoim miejscu nie patrzył ym na nic tylko rozważył bym kupno między zenkiem 9 a galaxy a54. Ten drugi, mimo większych rozmiarów na prawdę dobrze leży w dłoni. Dzisiaj miałem przyjemność go pomacać, i o dziwo na prawdę dobrze to wygląda.
Zresztą osobiście posiadam a53 i na prawdę nie mogę narzekać.
#163 CzarnyPies
Ale ten exynos… ponoć się grzeje i zamula. @djdenismusic
#164 misiek
Ale jest dalej wspierany i dalej w sprzedaży. Pod koniec tego roku 3 lata będzie miał.
-- (CzarnyPies):
Ten to już ma swoje latka ;-)
-- (misiek):
Skoro w tę stronę to może Galaxy s20 fe?
--
--
#165 djdenismusic
Hmm. W praktyce miałem eksynosa i nigdy nie byo z tym iększych problemów. Jak nie grasz w niewiadomo jak wymagające gry to nic nie będzie się grzało.
#166 CzarnyPies
Oj zdecydowanie nie gram, nawet w żadne.
I teraz mam dylemat, tak jak kolega Emil, a może nawet i większy :-D
#167 djdenismusic
Pamiętaj, że autorzy wszelkich recenzji często biorą pewne sprawy na wyrost, z różnych pobódek, o których nie chce mi się za bardzo rozpisywać.
#168 misiek
A sam Talkback nie będzie wpływał na procesor?
#169 djdenismusic
Nie. Przy normalnym korzystaniu nie ma mowy o żadnychprzywieszkach czy nagrzewaniu się telefonu. :D
#170 magmar
Jeśli mówimy o nagrzewaniu zauważyłam to w kompaktowym Samsungu S10E.
Jego par,anentne aktualizację grzały telefon jak cholera, i procent baterii spadał z wielką szybkością.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"
#171 misiek
Ja zawsze miałem tak, że po pół roku Android chodził mi jak gówno z Talkbackiem.
#172 magmar
Moja XperiaXZ1COMPACT wytrzymała prawie 4,5 roku.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"
#173 zywek
Bo talkback to gówno, dlatego telefon chodzi jak gówno.
#174 sanklip
Posiadam Asus dziewiąteczkę.
Fajny, malutki.
Jedyna wada i zaskoczenie za razem.
Okropnie gryzie się cały system z talkbackiem, praktycznie nie da ich się razem używać.
Ale jest Kommentary i z nim śmiga jak należy, wręcz szybciej od tb bym powiedziała.
Wniosek?
Polecam z całego serca
Cis najzieleńszy jest zimą;
ma zwyczaj śpiewać kiedy płonie.
Heilung -
"Norupo".
#175 monstricek
Jak to gryzie się system? Jak to wygląda? Co jest nie tak? Rozważałem kupno Asusa9, lubie Tb, dla tego pytam.
#176 Numernabis
Już nie przesadzajcie Panowie, że TalkBack to takie gówno i nie TalkBack jest przyczyną, że telefon po pół roku chodzi jak z dupy, te mierne, tanie androidy tak mają, ale flagowy Samsung śmiga jak złoto i to na TalkBacku już półtora roku, znajomy kupił S21 i działa na TalkBacku, ani jednej zwiechy i do tej pory płynnie działa.
Jak się kupuje gówno to chodzi jak gówno, tak bym to podsumował.
#177 Postukujacy
Skończ z tą zarozumiałością, Numernabis. Kupowałem Samsunga Galaxy S7 pare lat temu. Ogółem chodził dobrze z TB, ale ma też takie momenty, że woła o pomste. A nie jest to gówniany telefon, jak piszesz. Na pewno nie był w momencie zakupu. Więc schowaj się z takimi opiniami.
#178 Numernabis
Gdzie ty dostrzegasz zarozumiałość?
Napisałem to co jest faktem, gówniane telefony działają gównianie i to niezaprzeczalny fakt, jeśłi ktoś kupuje telefon za 600 zł lub 1000 i spodziewa się cudów to sorki, ale się rozczaruje.
Nie wiem co robiłeś ze swoim S7, ale ja używam S8 już ponponad 6 lat i nie miałęm żadnej zwiechy do dzisiaj.
Opinię swoją bazuję na tym co sam doświadczyłem i moi kumple używający telefonów z androidem.
To, że mam taką opinię o tańszych telefonach dla ciebie jest wyrazem zarozumiałości?
To samo mogę powiedzieć o tanich samochodach w porównaniu z drogimi wypasionymi czy to również jest oznaka mojej zarozumiałości?
Wygląda na to, że nie znasz właściwego znaczenia tego słowa.
No i czytaj ze zrozumieniem posty, napisane było, że po pół roku chodził jak gówno, a nie, że miał słabe momenty, a to zdecydowana różnica.
#179 monstricek
Boże mój Boże. Jeśli Asus jest gównianym telefonem, to ja co dnia jeżdże do Londynu na zakupy. Polecam mieć choć o drobinkę wiedzy na temat przed napisaniem kolejnego postu. Nie cierpie, gdy ludzie udają z siebie ekspertów.
#180 Numernabis
Być może na innych telefonach TalkBack nie działa tak jak pod Samsungiem gdzie tu jst inny TalkBack, niemniej jednak sprawa zamulania telefonów pod androidem to kwestia parametrów, gówniany telefon będzie zamulał po pewnym czasie czy to z TalkBackiem czy bez TalkBacka i nie trzea do tego być ekspertem.
Ja się opieram na działaniu Samsunga pod TalkBackiem o czym zresztą apisałem i nie udaję eksperta bo nie trzeba nim być żeby zauważyć tą prawidłowość.