EltenLink

Do ilu cali kompaktowy telefon jest kompaktowym?

Back to android

#181 djdenismusic

Co do asusa to gadasz bzdury jak mało który, boto topka jeśli chodzi o parametry. natomiast zgodzę się z tym, że ludzie bez podstawnie wieszają obecnie psyna talkbacku. Posiadam galaxy a53 5g i tam po ostatnich aktualizacjach tb chodzi na prawdę jak rakieta.
Zresztą teraz tb bije na łeb commentary chociaż by tym, że ma wbudowany ocr czego w kommentary za darmo nie uświadczymy. I działa to naprawdę dobrze. Jak mi się zachce to postaram się nagrać aktualną sytuację jeśli chodzi o działanie tb. Pokażę również funkcję wykrywania ikon, oraz talkbackowy ocr. Bo to jest na prawdę petarda.

2023-04-09 17:16

#182 magmar

I klawiaturę brajlowską zintegrowaną.

Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"
2023-04-09 17:20

#183 djdenismusic

Ale to już od dawna. Geeczyny narzekajo że nie ma zaawansowanych gestów. A ja tam osobiście się cieszę. Przynajmniej szansa popełnienia błędów spada do minimum, o ile potrafimydość płynnie pisać.

2023-04-09 17:30

#184 Numernabis

Mnie w tej klawiaturze brakuje możliwości odwrócenia o 180 stopni, sama zamiana punktów 1 i 4 jak dla mnie to mało bo w S8 zasłaniam sobie rękami głośnik jeśli chcę pisać od lewej do prawej, albo muszę odwrócić telefon o 180 stopni, a już przyzwyczajenie swoje robi, wolałbym odwrócić klawiaturę :)

A tak swoją drogą, co ja złego powiedziałem na temat Asusa?
Czytajcie ludzie ze zrozumieniem.

Cały czas próbuję powiedzieć, że wszelkie problemy z telefonem to nie wina TalkBacka

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
Edited 2023-04-09 17:35

#185 misiek

O ironio, u mnie właśnie na Samsungach, ale nie obwiniam w sumie niczego, po prostu stwierdzam fakt jak to było. I do czego w ogóle to doszło, by tel za 800/ 1000 zł był gównem i ile w tym prawdy faktycznie. To też małe pieniądze nie są. Za te same pieniądze telefon z 2005 po tylu latach odpala i chodzi jak złoto.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2023-04-09 17:46

#186 djdenismusic

Misiu. Ale mamy 2023 a nie 2005 :D

2023-04-09 17:59

#187 pates

@Radowest sytuacja z asusem była taka, że tb miał wielką ochotę, nazwijmy to utródnić życie @Sanklip w sposób następujący. Wejście w cokolwiek praktycznie kończyło się monitem niestety, ale aplikacja ułatwienia dostępu w ciąż nie działa i to wywalało tb. Żeby było fajniej, to ustawienia były trzymane w cache, więc po restarcie telefonu przywracały się do domyślnych, ustawienia tb oczywiście. Kolejna rzecz? Skrót dostępności działał sztucznie, był dźwięk odpalania tb ale tb nie było.
Myślę że to jakiś update zepsuł sytuację, przywróciliśmy telefon do fabrycznych i przez chwilę potrzebną do instalacji csr tb działał normalnie.

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
2023-04-09 18:57

#188 monstricek

Dzięki za info. Nie miła nowość, ale jeszcze zrobie research na ten temat. Co do dość kompaktowych, rozważam kupno Google Pixel 6a. Kolega ma i sobie chwali, niedługo zobacze, co to za telefon. Owszem, może nie jest megaflagowy, ale napewno dostanie jeszcze ileś aktualizacyj androida. Też myśle o samsungu, choćby o s23Fe, ale go jeszcze nie prezentowali i jest on nie tak mały, żeby mówić o nim tu.

2023-04-09 19:48

#189 balteam

na asusie zenfone 8 też talkbak muli w porównaniu do csr, ale przez ten miesiąc może i tb działał fajnie.
Ja obecnie wolę darmową wersję csr niż tb czy to telefon za 500 zł czy 4000.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2023-04-09 20:18

#190 djdenismusic

Miałem tb na zenku 8 i już wtedy całkiem fajnie to śmigało. Poza tym to nie są jakieś grube sekundy, żeby tym się aż tak przejmować. Wolę żeby mi więcej czytało niż te kilka ms więcej w responsywności. A talkback obecnie na prawdę pod tym względem może bardzo dużo.

2023-04-10 14:35