Głośniki komputerowe.
Back to Audio#101 DJGraco
W ogóle zastanawiałem się też nad r2600, al ich już nie ma w sprzedarzy
#102 pates
Kto szuaA alledrogo?
#103 Lowca_Androidow
Ja nadal polecam zestaw 2:1
Microlab FC-330 (FC330-WD)
https://www.ceneo.pl/5627742
Kupiłem kilka lat temu synowi i do dzisiaj śmigają aż miło, świetny subwoofer, miękki bass, aż miło się tego słucha.
Jeśli komuś nie zależy na BT i pilocie to naprawdę głośniczki godne uwagi, choć głośniczki to trochę nie na miejscu, bo wmieszkaiu to można przy ich pomocy imprezkę nagłośnić.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#104 DJGraco
Spoko. Tylko ja u siebie nie mam miejsca na subwoofer
#105 pates
Czym się różnią fc 550 od 330?
#106 DJGraco
Fc550 mają dodatkowy wzmacniacz, są większe, ogólnie odpadają dla mnie o nie mam miejsca na tyle rzeczy
#107 pates
A o ile droższe.
#108 DJGraco
A to sprawdź
#109 DJGraco
A jak Stefanie oceniasz swoje R1700bt? Zastanawiam się czy nie dopłacić, bo mają bt no i odrobinę więcej mocy.
#110 Lowca_Androidow
Ale większa moc nie oznacza lepszego dźwięku, istotna jest obudowa i jakość głośnika basowego
Po bluetoot dźwięk będzie spłaszczony, są straty i to dość spore.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#111 DJGraco
Tak, wiem. Ale przeczytaem dość dużo recenzji i wydaje się, że r1700 są doberym rozwinięciem r1600tiii.
#112 stefan
Ja jestem z nich zadowolony, mnie odpowiadają, ale tu co ucho, przyzwyczajenia to opinia może być różna, także żadnych autorytatywnych opini w tym temacie być nie powinno.
BT to tylko dodatek, z którego korzystam niezwykle rzadko, a różnica w cenie była chyba koło stówki, dlatego wybrałem te.
Jak mieszkasz w bloku to całej mocy moim zdaniem i tak niewykorzystasz.
Są dobrze ekranowane, żadnych dźwięków spowodowanych telefonami, czy blisko stojącym routerem nie mam.
#113 pates
Gracjan, jak masz możliwość to sobie weź nawet 1800
#114 DJGraco
Hej,
od dzisiaj mam nowe głośniki. Edifier r1700bts.
Logitechy poszły do szafy.
Fakt, Stefanie głośniki są ekranowane. W ogóle nie buczą. Logitech zwykle wydawał ciche buczenie a te w ogóle.
#115 DJGraco
Stefan teraz takie pytanko do ciebie. Ja mam model r1700bts. Różni się to od r1700bt, że to ma dodatkowe wejście na subwoofer. Wolę dmuchać na zimne, może się przyda, a te głośniki wyczaiłem w fajnej promocji, w której były w prawie tej samej cenie co r1700bt (normalnie są o jakieś 50 złotych droższe).
Ich dźwięk jest zrównoważony, nic się nie wybija na pierwszy plan zarówno bass średnica jak i góra. Takie coś mi się nawet podoba.
Ale jestem trochę zawiedziony equalizerem. Niby jest pokrętło do bass i treble, i jak damy bass na maxa a potem odejmiemy go to jest różnica, ale mogłaby być większa.
To samo z treblami, za mała ta regulacja jest wg mnie. Czy w twoim modelu też tak jest?
#116 misiek
To tylko głośniki 2.0 pewnie szerokopasmowe bez zewnętrznego wzmacniacza, bez suba, więc nie oczekuj od tego niewiadomo jakiego dźwięku, jednak jestem ciekawy ich rzeczywistej mocy, nie napisanej na papierku. Logitecha bym kupił z2300.
#117 DJGraco
Nie no Misiek tego akurat się spodziewałem. Nie brałem ich z myślą o dudniącym bassie, i tak z ich dźwięku jestem zadowolony. A to, że posiadają gniazdo na sub poszerza ich możliwości i może w przyszłości jakiś sub sobie dokupię, ale to jak będę większy pokój mieć.
#118 stefan
Nawet nie wiedziałem, że taki model jest z tym s.
Co do regulacji, to ciężko powiedzieć czy za mało czy nie, to już kwestia gustu, ja mam prawie na środku ustawione i mi wystarcza.
ADo nowych głośników trzeba się zawsze chwilę przyzwyczaić.
#119 DJGraco
Spoczko. A czy model bez s posiada coś takiego co nazywa się poszerzenie pola dźwiękowego? Da się to aktywować tylko na pilocie. Taki tam szmiesznawy efekt może i dobry do jakiśch gier, ale do muzyki nadający się tak średnio.
#120 DJGraco
Tak btw przesyłam instrukcję obsługi dla moich głośników. Pobrana z oficjalnej strony i przepisana trochę na system niewidomkowy, tak jak umiałem to ją trochę zedytowałem w niektórych miejscach, dodając zamiast obrazków opis jakie przyciski są na pilocie, sposób montażu, etc